• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Νέο έργο αποθήκευσης ενέργειας από την Sungrow στο Βόρειο Γιορκσάιρ του Ηνωμένου Βασιλείου
2 Μαΐου 2024
Νέα σύμβαση έργου ύψους 20,8 εκατ. ευρώ με το ΙΤΕ υπέγραψε η ΕΚΤΕΡ
2 Μαΐου 2024

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έγκριση στο deal ΤΕΜΕΣ – Premia για τους αμπελώνες στο Costa Navarino

2 Μαΐου 2024
Κατηγορίες
  • Κατασκευές – Ακίνητα
Ετικέτες
  • Costa Navarino
  • αμπελώνες
  • αξιολόγηση
  • έγκριση

Το πράσινο φως για τη συνεργασία  ΤΕΜΕΣ και Premia Properties άναψε η Επιτροπή Ανταγωνισμού σύμφωνα με ανακοίνωσή της, χθες Τετάρτη (1/5).

Eιδικότερα όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:
«H Επιτροπή Ανταγωνισμού σε συνεδρίασή της σε Τμήμα, η οποία έλαβε χώρα την 1η Μαΐου 2024, αποφάσισε ομόφωνα (Απόφαση 847/2024) την έγκριση των γνωστοποιηθεισών συγκεντρώσεων, οι οποίες αφορούν α) στη δημιουργία κοινής επιχείρησης (Κοινή Εταιρεία), μέσω της απόκτησης κοινού ελέγχου, από τις εταιρείες με τις επωνυμίες “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” και “ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” και β) στη μεταβολή του ελέγχου της εταιρείας με την επωνυμία “ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΝΑΒΑΡΙΝΟ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”, από αποκλειστικό σε κοινό από τις εταιρείες με τις επωνυμίες “PREMIA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ” και “ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”, ως μία ενιαία συγκέντρωση, η οποία, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 Ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες, ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.
Η εταιρεία Ελληνικά Οινοποιεία Α.Ε. είναι ανώνυμη εταιρεία συμμετοχών και επενδύσεων, η οποία δραστηριοποιείται μέσω των θυγατρικών της, μεταξύ άλλων, στην οινοποιία και στην αγορά των μη αλκοολούχων ποτών. Η εταιρεία ΤΕΜΕΣ ΑΕ δραστηριοποιείται κυρίως στον ξενοδοχειακό τομέα. Η εταιρεία PREMIA ΑΕΕΑΠ δραστηριοποιείται στην ευρύτερη αγορά ακινήτων, ιδίως στη διενέργεια επενδύσεων κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 22 Ν. 2778/1999, στην εκμετάλλευση, επενδυτική αγοραπωλησία, διαχείριση και ανάπτυξη αυτοχρηματοδοτούμενων ή συγχρηματοδοτούμενων ακινήτων και έργων.
Η εταιρεία ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΝΑΒΑΡΙΝΟ δραστηριοποιείται επί του παρόντος στην παραγωγή οινοποιήσιμων σταφυλιών και στην εμπορία εμφιαλωμένων οίνων με τα σήματά της ενώ η Κοινή Εταιρεία θα δραστηριοποιείται στην παραγωγή οινοποιήσιμων σταφυλιών, στην παραγωγή και εμπορία εμφιαλωμένων οίνων και στη (μελλοντική) λειτουργία οινοποιείου, συμπεριλαμβανομένου χώρου εστίασης που θα λειτουργήσει εντός αυτού.
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού στο πλαίσιο αξιολόγησης της εν λόγω συναλλαγής εξέτασε τον αλληλένδετο χαρακτήρα των συναλλαγών, οι οποίες γνωστοποιήθηκαν ως χωριστές συναλλαγές, τη φύση του αποκτώμενου ελέγχου και τη λειτουργική αυτονομία της Κοινής Εταιρείας. Περαιτέρω η Επιτροπή Ανταγωνισμού αξιολόγησε τις σχετικές αγορές στις οποίες δραστηριοποιούνται οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις (περιλαμβανομένης της αγοράς καλλιέργειας / παραγωγής σταφυλιού προς οινοποίηση και της αγοράς διανομής και εμπορίας εμφιαλωμένου οίνου) και έκρινε ότι οι συνθήκες ανταγωνισμού δεν θα μεταβληθούν ως αποτέλεσμα της υπό κρίση συναλλαγής ούτε σε οριζόντιο, ούτε σε κάθετο επίπεδο και ότι η εξετασθείσα συγκέντρωση δεν αναμένεται να επιφέρει αλλαγές στη δομή των σχετικών αγορών και κατά συνέπεια δεν θα επηρεάσει το επίπεδο ανταγωνισμού ή θα οδηγήσει σε περιορισμό του σε αυτές».

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

15 Απριλίου 2026

Ενοίκια: Δεύτερη στην ΕΕ η Ελλάδα με άνοδο 10,1% – Ένας μισθός για ένα διαμέρισμα στην Αθήνα


Διαβάστε το άρθρο
14 Απριλίου 2026

Αγορά ακινήτων: Πως η γεωπολιτική συγκυρία του 2026 μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη διεθνών κεφαλαίων


Διαβάστε το άρθρο
8 Απριλίου 2026

Φοιτητικές εστίες: Έξι ενδιαφερόμενοι για την ανέγερση 1.100 κλινών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής μέσω ΣΔΙΤ


Διαβάστε το άρθρο
8 Απριλίου 2026

Επανέρχεται σε πλήρη λειτουργία το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά, με επένδυση 1 εκατ. ευρώ από την Alpha Bank


Διαβάστε το άρθρο

Το ξενοδοχείο Phāea Cretan Malia στην Κρήτη: Πηγή φωτογραφίας: PHĀEA – HIP (ΔΤ)

7 Απριλίου 2026

PHĀEA – HIP: Στρατηγική συμφωνία για το Phāea Cretan Malia στην Κρήτη με επένδυση αναβάθμισης 7 εκατ. ευρώ


Διαβάστε το άρθρο
6 Απριλίου 2026

Κτηματολόγιο: Τα λάθη που μπλοκάρουν τις μεταβιβάσεις και πόσο εύκολα ή δύσκολα διορθώνονται;


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.