ΑΠΕ
Επένδυση με φωτοβολταϊκά στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Endless στον Ασπρόπυργο
kataskevesktirion.gr
Ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία ο φωτοβολταϊκός σταθμός ισχύος 950 kw που εγκατέστησε η εταιρεία κλάδου χάρτου και Απορρυπαντικών Endless EC στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο. Η καθαρή αξία ανήλθε περί τις 500.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, η ετήσια παραγωγή του εν λόγω σταθμού εκτιμάται να κινηθεί στις 1.450.000 kwh, γεγονός που συνεπάγεται τη σημαντική μείωση κατανάλωσης ενέργειας μέσω του δικτύου. Παράλληλα και σε ό,τι αφορά στα περιβαλλοντικά οφέλη, η παραγωγή των kwh αυτών, βάσει βιβλιογραφίας, αντιστοιχεί με μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 435tn ετησίως.
«Η επένδυση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ESG στρατηγικής μας και απηχεί τρεις κεντρικές σταθερές που ως εταιρεία ακολουθούμε: επενδύσεις σε τεχνολογικές λύσεις που υπηρετούν την εξέλιξη της παραγωγής, λελογισμένη χρήση εταιρικών πόρων, λήψη κάθε μέτρου που συμβάλει στον περιορισμό του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, τόσο στις διαδικασίες της παραγωγής, όσο και στα προϊόντα μας», σημείωσε ο κ. Χρήστος Τρακάκης, Διευθυντής Παραγωγής της εταιρείας.
Η Endless EC, είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στην επεξεργασία προϊόντων χάρτου «Tissue», την παραγωγή υγρών απορρυπαντικών καθώς και την εμπορεία ειδών προσωπικής υγιεινής και συναφών ειδών. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες του κλάδου χαρτιού – απορρυπαντικού και βρίσκεται στη λίστα των μεγαλύτερων εταιρειών της Ελλάδας, με βάση τη λίστα της ICAP, απασχολώντας 240 άτομα προσωπικό. Αποτελεί μέλος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, μιας κοινότητας αμιγώς ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων που διατηρούν την έδρα, την παραγωγή και την ιδιοκτησία τους στην Ελλάδα.
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Endless (ΔΤ)
Υποβάλλετε ένα άρθρο
Στείλτε μας το άρθρο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Σχετικά
Διαβάστε επίσης
13
Ιούλ
2026
Φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι και αυτόνομες μπαταρίες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις – Σε διαβούλευση η απόφαση
8
Ιούλ
2026
Άης Στράτης: Διείσδυση ΑΠΕ έως 98% στο ηλεκτρικό σύστημα – Πρότυπο πράσινης μετάβασης
24
Ιούν
2026
Χρηματοδότηση για πράσινη τηλεθέρμανση στην Πτολεμαΐδα με αντλίες θερμότητας και φωτοβολταϊκά
9
Ιούν
2026
Ανάσα για τους παραγωγούς ΑΠΕ: Το ΥΠΕΝ εξασφάλισε ενίσχυση για τις μηδενικές τιμές, μετά από συνεννόηση με την Ευρώπη
4
Ιούν
2026
Greenvolt Next: Διπλή ενεργειακή επένδυση στο Royal Hotel & Suites με Solar PPA και Solar EPC
20
Μάι
2026



























