• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
«Έπεσαν» οι υπογραφές για την αναβάθμιση και επέκταση του Κρατικού Αερολιμένα της Χίου «Όμηρος»
3 Αυγούστου 2022
Ένα συγκρότημα εξοχικών κατοικιών στη Χαλκιδική προσφέρει την αίσθηση ενός μικρού αυτόνομου οικισμού
3 Αυγούστου 2022

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο αξιοποίησης του παλαιού ξενοδοχείου Ξενία Άρτας

3 Αυγούστου 2022
Κατηγορίες
  • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
Ετικέτες
  • αξιοποίηση
  • κτίριο πολιτισμού
  • μετατροπή
  • ξενοδοχείο

Στο ΕΣΠΑ με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη σχεδόν 12 εκατ. ευρώ εντάχθηκε η αξιοποίηση του παλαιού ξενοδοχείου Ξενία Άρτας. Στην απόφαση που υπογράφει ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γεώργιος Ζερβός αναφέρεται ότι η πράξη «Αξιοποίηση του πολιτιστικού κτηρίου Ξενία Άρτας και αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του Κάστρου» εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)».

Η πρόταση του Δήμου Αρταίων αφορά στην αξιοποίηση του παλαιού ξενοδοχείου Ξενία Άρτας ως ένα πρότυπο- καινοτόμο κέντρο πολιτισμού με χρήση δημοτικής βιβλιοθήκης, καλλιτεχνικών εργαστηρίων και τεχνολογίας, δημοτικού ωδείου και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και καφετέρια- εστιατόριο όπως λειτουργούσε και στο παλιό ξενοδοχείο.
Το έργο θα συμπεριλαμβάνει την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου με τη χρήση έξυπνων συστημάτων διαχείρισης ενέργειας. Παράλληλα προβλέπονται αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες για την αναβάθμιση του κτιρίου Ξενία, διαχείριση απορριμμάτων με σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα, προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού ώστε να καταστεί λειτουργικό το κτίριο Ξενία, διαμόρφωση του περιβάλλοντος του κτιρίου και αναβάθμιση των φυτεύσεων του περιβάλλοντος χώρου του Κάστρου. Οι εργασίες εκτός του ακινήτου θα πραγματοποιηθούν με προγραμματική σύμβαση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας- Υπουργείο Πολιτισμού.
Η ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 1η Αυγούστου 2022 και ημερομηνία λήξης η 31η Δεκεμβρίου 2023. Η δημόσια δαπάνη της πράξης που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 11.880.000 ευρώ.
Η επίσημη απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της Διαύγεια, την οποία μπορείτε να δείτε, εδώ.

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πηγή φωτογραφίας: Mandarin Oriental, Costa Navarino (ΔΤ)

17 Απριλίου 2026

Mandarin Oriental, Costa Navarino και Line Athens επαναπροσδιορίζουν την τέχνη του fine drinking


Διαβάστε το άρθρο
16 Απριλίου 2026

Το φημισμένο ιταλικό εστιατόριο Barolo έρχεται στο Patmos Aktis


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: LXR Hotels & Resorts (ΔΤ)

14 Απριλίου 2026

Το Sandblu Santorini επιστρέφει ως το πρώτο ξενοδοχείο της LXR Hotels & Resorts στην Ελλάδα


Διαβάστε το άρθρο

Το ξενοδοχείο στην Cook’s Club στην Κέρκυρα | Πηγή φωτογραφίας: Domes Resorts - Casa Collective (ΔΤ)

8 Απριλίου 2026

Η Domes Resorts αποκτά την Casa Collective – Επενδύει στην ανάπτυξη σύγχρονων lifestyle hotel brands


Διαβάστε το άρθρο
7 Απριλίου 2026

ΕΤΑΔ: Ξεκινάει ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Ξενία Κομοτηνής


Διαβάστε το άρθρο
3 Απριλίου 2026

Ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2030 υλοποιεί η Bluegr Hotels & Resorts


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.