• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Μελέτη διαμόρφωσης & διακόσμησης μονοκατοικίας σε προάστιο της Θεσσαλονίκης
2 Ιανουαρίου 2020
Δανία: Κατέγραψε ρεκόρ στην παραγωγή ηλεκτρισμού από αιολική ενέργεια το 2019
3 Ιανουαρίου 2020

Ενεργειακή αναβάθμιση για το παλιό Δημοτικό Σχολείο θέλει ο Δήμος Ιάσμου

3 Ιανουαρίου 2020
Κατηγορίες
  • Η/Μ Εγκαταστάσεις
Ετικέτες
  • δημόσια κτίρια
  • ενεργειακή αναβάθμιση
  • μελέτη
  • παρεμβάσεις

Στην ενεργειακή αναβάθμιση του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου θέλει να προχωρήσει ο Δήμος Ιάσμου, υποβάλλοντας πρόταση ένταξης του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη».

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιάσμου εκπονεί τη μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, που θα περιλαμβάνει αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων του κτιρίου, εφαρμογή συστήματος θερμομόνωσης, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης με συστήματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), προώθηση της Αυτοπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (όπως ο ενεργειακός συμψηφισμός – net metering), ενεργειακές επιθεωρήσεις καθώς και όλες τις λοιπές δαπάνες που θα συμβάλλουν αποδεδειγμένα στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.
Την υποβολή της πρότασης ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικού Συμβούλιο Ιάσμου, ενώ αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο Δήμαρχος κ. Οντέρ Μουμίν έχει δηλώσει από την αρχή της θητείας του ότι θέλει να στεγάσει στο παλιό Δημοτικό σχολείο τις υπηρεσίες του Δήμου.
Στόχος της δράσης είναι η ενεργειακή αναβάθμιση των ενεργοβόρων δημόσιων κτιρίων με σκοπό την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ενεργειακή Απόδοση. Επιπλέον σκοπός είναι η αξιοποίηση του δυναμικού εξοικονόμησης ενέργειας και βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας στον κτιριακό τομέα, με τα κτίρια του δημόσιου τομέα να αποτελούν παράδειγμα για την κινητοποίηση όλης της οικονομίας.
Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα της δράσης αφορούν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των δημοσίων κτιρίων και στην παράλληλη μείωση των εκπομπών CO₂ μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και της χρήσης ΑΠΕ στις υποδομές του δημόσιου τομέα, μέσω της υιοθέτησης ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων για ψύξη και θέρμανση χώρων και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, καθώς και μέσω εφαρμογής τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας.
Επιλέξιμα προς χρηματοδότηση είναι όλα τα νομίμως υφιστάμενα δημόσια κτίρια που χωροθετούνται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τα οποία κατατάσσονται με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων σε κατηγορία ενεργειακής απόδοσης μικρότερης ή ίσης της Δ και η οικοδομική τους άδεια έχει εκδοθεί πριν το 2010.
Οι προτάσεις θα επιλεγούν προς ένταξη, μετά από συγκριτική αξιολόγηση με βάση την εγκεκριμένη μεθοδολογία και τα εγκεκριμένα κριτήρια από την Επιτροπή Παρακολούθησης, με την  πρόσκληση να αφορά στη χρηματοδότηση πράξεων συνολικής συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 15.000.000 ευρώ.

Πηγή: paratiritis-news.gr

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

11 Φεβρουαρίου 2026

Ακίνητα: «Γερασμένα» τα κτήρια στην Ελλάδα, με ηλεκτρικές εγκαταστάσεις στα όρια τους


Διαβάστε το άρθρο
29 Δεκεμβρίου 2025

«Κινούμαι Ηλεκτρικά III»: Επεκτείνεται έως τις 31 Μαρτίου το πρόγραμμα, μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού


Διαβάστε το άρθρο
1 Δεκεμβρίου 2025

Ανελκυστήρες: Παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου 2026 για την απογραφή στο ψηφιακό μητρώο


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: Ολυμπία Οδός (ΔΤ)

4 Νοεμβρίου 2025

Η Ολυμπία Οδός έγινε ο πρώτος 100% LED αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Χαλιορής (Facebook Page)

22 Οκτωβρίου 2025

Αναβαθμίστηκε ο Αγωνιστικός Φωτισμός στα Βοηθητικά Γήπεδα Κ1 και Κ2 του ΟΑΚΑ


Διαβάστε το άρθρο

Φωτορεαλιστική απεικόνιση της γέφυρας και της σύνδεσης με τα ιερά του αρχαιολογικού χώρου

13 Οκτωβρίου 2025

Ολοκληρώνονται τα αντιπλημμυρικά έργα στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.