• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Lamda Development: Προσφορές από 7 εταιρείες για τα πρώτα βασικά έργα υποδομής στο Ελληνικό
14 Δεκεμβρίου 2021
The Ellinikon Experience Park: H Lamda Development παραδίδει στο κοινό το πρώτο έργο του Ελληνικού
14 Δεκεμβρίου 2021

ΕΛΣΤΑΤ: Σημαντική αύξηση κατέγραψε η οικοδομική δραστηριότητα στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2021

14 Δεκεμβρίου 2021
Κατηγορίες
  • Κατασκευές – Ακίνητα
Ετικέτες
  • επιφάνεια
  • κατασκευές
  • όγκος
  • οικοδομικές άδειες

Σημαντική αύξηση κατέγραψε σε ετήσιο βαθμό η οικοδομική δραστηριότητα στην Ελλάδα κατά τον Σεπτέμβριο του 2021, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, το μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής – Δημόσιας), κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2021, στο σύνολο της Χώρας με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 1.982 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 728,1 χιλιάδες m² επιφάνειας και 3.118,9 χιλιάδες m³ όγκου, παρουσίασε δηλαδή, αύξηση κατά 11,2% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 85,1% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 102,3% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.
Οι εκδοθείσες άδειες Ιδιωτικής Οικοδομικής Δραστηριότητας, στο σύνολο της Χώρας, κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2021, ανήλθαν σε 1.973 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 709,1 χιλιάδες m² επιφάνειας και 2.963,9 χιλιάδες m³ όγκου, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 11,5% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 82,2% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 95,5% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.
Οι εκδοθείσες άδειες Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας, κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2021, στο σύνολο της Χώρας, ανήλθαν σε 9 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 19,0 χιλιάδες m² επιφάνειας και 155,1 χιλιάδες m³ όγκου. Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στον συνολικό οικοδομικό όγκο, για τον μήνα Σεπτέμβριο 2021, είναι 5,0%.
Κατά την περίοδο των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλαδή από τον Οκτώβριο 2020 έως τον Σεπτέμβριο 2021, το μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας), με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, στο σύνολο της Χώρας, ανήλθε σε 22.596 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 5.879,3 χιλιάδες m² επιφάνειας και 24.529,5 χιλιάδες m³ όγκου.
Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Οκτωβρίου 2019 – Σεπτεμβρίου 2020, παρατηρήθηκε αύξηση κατά 17,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 42,5% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 39,3% στον όγκο.
Κατά την ίδια χρονική περίοδο, Οκτωβρίου 2020 – Σεπτεμβρίου 2021, η Ιδιωτική Οικοδομική Δραστηριότητα, εμφανίζει στο σύνολο της Χώρας, αύξηση κατά 17,7% στον αριθμό των εκδοθεισών οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 40,7% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 35,8% στον όγκο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο Οκτωβρίου 2019 – Σεπτεμβρίου 2020. Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στον συνολικό οικοδομικό όγκο, για την ανωτέρω περίοδο, είναι 3,5%.
Το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2021, η Συνολική Οικοδομική Δραστηριότητα εμφανίζει, στο σύνολο της Χώρας, αύξηση κατά 26,8% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 60,5% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 55,6% στον όγκο, σε σχέση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του έτους 2020.
Κατά την ίδια περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2021, η Ιδιωτική Οικοδομική Δραστηριότητα, εμφανίζει στο σύνολο της Χώρας, αύξηση κατά 26,9% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 59,2% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 52,5% στον όγκο, σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2020.

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

17 Απριλίου 2026

Spitogatos: Ανοδικά οι τιμές κατοικιών το πρώτο τρίμηνο του 2026 σε όλη τη χώρα και στα μεγάλα αστικά κέντρα


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: JOE & THE JUICE (ΔΤ)

17 Απριλίου 2026

Το διεθνές urban hotspot με τη σκανδιναβική αύρα που προσγειώνεται σε Κολωνάκι και Γλυφάδα


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: Όμιλος Φάις (ΔΤ)

17 Απριλίου 2026

Ο Όμιλος Φάις επανατοποθετεί δυναμικά την MANGO στο River West με ένα πλήρως ανανεωμένο κατάστημα


Διαβάστε το άρθρο
15 Απριλίου 2026

Ενοίκια: Δεύτερη στην ΕΕ η Ελλάδα με άνοδο 10,1% – Ένας μισθός για ένα διαμέρισμα στην Αθήνα


Διαβάστε το άρθρο
14 Απριλίου 2026

Αγορά ακινήτων: Πως η γεωπολιτική συγκυρία του 2026 μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη διεθνών κεφαλαίων


Διαβάστε το άρθρο
8 Απριλίου 2026

Φοιτητικές εστίες: Έξι ενδιαφερόμενοι για την ανέγερση 1.100 κλινών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής μέσω ΣΔΙΤ


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.