Η/Μ Εγκαταστάσεις
Εγκρίθηκαν επιπλέον 3.767 αιτήσεις στο Πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»
kataskevesktirion.gr
Σε δεύτερο γύρο έγκρισης υπαγωγής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» προχώρησε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με την έγκριση 3.767 νέων αιτήσεων.
Από τις 3.767 νέες αιτήσεις υπαγωγής στο Πρόγραμμα, οι 3.214 αιτήσεις αφορούν φυσικά πρόσωπα, με τη συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται σε 12,1 εκ ευρώ, ενώ οι υπόλοιπες 553 αιτήσεις αφορούν νομικά πρόσωπα, με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ύψους 6,1 εκ. ευρώ, αντίστοιχα.
Έως τώρα έχουν υποβληθεί συνολικά 19.816 αιτήσεις για το τρέχον Πρόγραμμα, από τις οποίες ως το τέλος του Οκτωβρίου θα έχουν εγκριθεί και συμπεριληφθεί σε αποφάσεις υπαγωγής 17.571 αιτήσεις. Με αυτές, το ποσοστό των αιτήσεων που θα έχουν ενταχθεί σε υπαγωγή αγγίζει το 89% των συνολικών αιτήσεων.
Επίσης, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η πληρωμή επιπλέον 676 αιτήσεων προς τους δικαιούχους, η οποία εκτιμάται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο διαχειρίζεται τις πληρωμές του Προγράμματος, έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Σημειώνεται ότι για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», μέχρι τώρα, έχουν πληρωθεί 2.585 αιτήσεις, ενώ προγραμματίζονται άλλες δύο πληρωμές σε μηνιαία βάση, έως το τέλος του έτους.
Photo Copyright κεντρικής φωτογραφίας: Volkswagen AG
Υποβάλλετε ένα άρθρο
Στείλτε μας το άρθρο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Σχετικά
Διαβάστε επίσης
18
Αυγ
2026
ΕΛΙΤΗΕ – Ηλεκτροπληξίες και πυρκαγιές από ηλεκτρικές εγκαταστάσεις: Πως μπορούμε να τις αποφύγουμε
6
Αυγ
2026
Ανατολική Μακεδονία και Θράκη: Νέος οδικός φωτισμός LED με όφελος 30,9 εκατ. ευρώ
28
Ιούλ
2026
Η Θεσσαλονίκη αναδεικνύει την ιστορία της – Ολοκληρώθηκε ο φωτισμός του mural στην πλατεία Δημοκρατίας
27
Ιούλ
2026
Αρχιτεκτονικό φωτισμό απέκτησε ο ιστορικός βράχος της Μονεμβασιάς
23
Ιούλ
2026
Μετρό Αθήνας: Κλιματισμό αποκτούν οι συρμοί πρώτης γενιάς – Προκηρύχθηκε ο σχετικός διαγωνισμός
21
Ιούλ
2026



























