Κατασκευές – Ακίνητα
Δημοπρατήθηκε ο διαγωνισμός για το έργο ανέγερσης του Πολυδύναμου Πολιτιστικού Κέντρου στην Καλλιθέα
kataskevesktirion.gr
Σε δημοπράτηση βγήκε το έργο για την ανέγερση του Πολυδύναμου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Καλλιθέας, ύψους 14,63 εκατ. ευρώ. Το έργο θα εκτελεστεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Καλλιθέας επί των οδών Μαντζαγριωτάκη και Εσπερίδων, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 12.400.000,00 ευρώ. Το έργο αφορά στην ανέγερση πολυώροφου κτηρίου με πολλαπλές χρήσεις και την συντήρηση υφιστάμενου ισόγειου κτίσματος.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, στο κτήριο θα δημιουργηθεί πολυχώρος, ο οποίος θα φιλοξενεί oμιλίες, συνέδρια,σχολικές και δημοτικές εκδηλώσεις, εκθέσεις.
Επιπλέον προβλέπεται η δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης με τους εξής χώρους: Aναγνωστήρια, τμήμα Η/Υ, τμήμα πληροφορικής, τμήμα Περιοδικών, Κύρια Συλλογή, Παιδικό τμήμα, Δανεισμός, Γραφεία, Αποθηκευτικοί χώροι.
Παράλληλα, προβλέπεται η Δημιουργία χώρων εργαστηρίων όπως: Θεατρικό Εργαστήρι, αίθουσα Αγιογραφίας, Κεραμικής, Φωτογραφίας, Ζωγραφικής ενηλίκων, ανηλίκων και εκμάθησης χορού. Επίσης προβλέπεται η δημιουργία ανοικτού κινηματογράφου στην οροφή και υπόγειο πάρκινγκ με θέσεις στάθμευσης.
Ο Δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Δημήτρης Κάρναβος, δήλωσε σχετικά: «Η Καλλιθέα αποκτά το μεγαλύτερο Πολιτιστικό Πολυδύναμο Κέντρο της Νότιας Αθήνας. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων δεκαετιών στην πόλη μας. Επιπλέον μετά και την ανάπλαση του Πάρκου Δαβάκη αλλά και τη δημοπράτηση του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου, η Καλλιθέα αποκτά ένα δυναμικό κέντρο με επιλογές πολιτισμού, ψυχαγωγίας και αγορών για όλους. Εμείς φτιάχνουμε μία πόλη ισάξια της ιστορίας της και των κατοίκων της».
Υποβάλλετε ένα άρθρο
Στείλτε μας το άρθρο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Σχετικά
Διαβάστε επίσης
4
Σεπ
2026
REMAX Ελλάς: Πανελλαδική αύξηση 3,8% στα ενοίκια των κατοικιών το 2026 – Ποιες περιοχές «πρωταγωνιστούν»
4
Σεπ
2026
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ»: Πάνω από 14.000 συμβάσεις για την απόκτηση πρώτης κατοικίας
4
Σεπ
2026
Αρχές του 2027 θα είναι έτοιμο το νέο, πρότυπο Ειδικό Σχολείο στη Γλυφάδα
3
Σεπ
2026
Cambas Gardens: Τι περιλαμβάνει το νέο masterplan της DIMAND για το ιστορικό Κτήμα Καμπά στην Κάντζα;
3
Σεπ
2026
Σε φάση ωρίμανσης η ελληνική αγορά πολυτελών ακινήτων – Αλλάζει η εικόνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και τα Βόρεια Προάστια
3
Σεπ
2026



























