• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
ΚΑΠΕ: Νέα πρόσκληση σε πρόγραμμα για έργα ενεργειακής αποδοτικότητας και ασφάλειας
18 Αυγούστου 2020
Ολοκληρωμένος οδηγός με 20 ερωτοαπαντήσεις για την αναθεώρηση των δασικών χαρτών
18 Αυγούστου 2020

Έκταση «φιλέτο» 71 στρεμμάτων στη Βούλα απέκτησαν Henderson Park και Hines

18 Αυγούστου 2020
Κατηγορίες
  • Κατασκευές – Ακίνητα
Ετικέτες
  • ακίνητα
  • έκταση
  • επενδύσεις
  • κατοικίες
  • υποδομές

Έκταση ύψους 71.000 τετραγωνικών στην Αθήνα με στόχο την ανάπτυξη συγκροτημάτων κατοικιών απέκτησαν η ευρωπαϊκή εταιρία επενδύσεων real estate Henderson Park και η εταιρία real estate Hines, οι οποίες έχουν ήδη αποκτήσει μεταξύ άλλων σειρά ξενοδοχείων στην Κρήτη. Πωλητής, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ήταν το Μουσείο Μπενάκη.

Η έκταση βρίσκεται στη Βούλα, νότια του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, ενώ σύμφωνα με το σχεδιασμό των δυο εταιρειών, θα δημιουργηθεί συγκρότημα 400 κατοικιών με κοινές υποδομές, ιδιωτικούς κήπους, πισίνες και υπηρεσίες security. Στόχος των δυο εταιριών είναι η σταδιακή κατασκευή του project εντός των επόμενων τεσσάρων ετών.
Ο Nick Weber, ιδρυτής της Henderson Park, δήλωσε: «Με αυτή τη συναλλαγή, αυξάνουμε την έκθεσή μας στην ελληνική αγορά, ενώ αναλαμβάνουμε την ανάπτυξη του project σε μια από τις καλύτερες περιοχές της Αθήνας. Με περιορισμένα συγκρίσιμα προϊόντα σε προσφορά και ισχυρή αναγνωρισμένη ζήτηση, είμαστε σίγουροι ότι οι κατοικίες στο προάστιο της Βούλας θα προσελκύσουν ενδιαφέρον από εγχώριους και διεθνείς αγοραστές. Είμαστε ικανοποιημένοι που συνεργαζόμαστε ξανά με τη Hines σε αυτό το project».
Ο Paul Gomopoulos, διοικητικό στέλεχος της Hines και επικεφαλής της εταιρίας στην Ελλάδα, δήλωσε: «Η τοποθεσία της έκτασης στη Βούλα, μια από τις καλύτερες περιφέρειες της Αθήνας, και η εγγύτητά της στη θάλασσα παρέχουν μια μοναδική ευκαιρία για δημιουργία premium κατοικιών. Θα αντλήσουμε από τη διεθνή μας εμπειρία στην κατασκευή κατοικιών για να παράσχουμε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, που θα αποτελέσει εξαιρετικό παράδειγμα των ικανοτήτων της Hines. Οι τελευταίες μας επενδύσεις με τη Henderson Park αποτελούν απόδειξη της ισχυρής μας συνεργασίας σε Ελλάδα και Ευρώπη».
Η Alpha Bank ανέλαβε τη χρηματοδότηση της συναλλαγής ενώ οι Henderson Park και Hines είχαν σύμβουλο την Lambadarios Law Firm.

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

15 Απριλίου 2026

Ενοίκια: Δεύτερη στην ΕΕ η Ελλάδα με άνοδο 10,1% – Ένας μισθός για ένα διαμέρισμα στην Αθήνα


Διαβάστε το άρθρο
14 Απριλίου 2026

Αγορά ακινήτων: Πως η γεωπολιτική συγκυρία του 2026 μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη διεθνών κεφαλαίων


Διαβάστε το άρθρο
8 Απριλίου 2026

Φοιτητικές εστίες: Έξι ενδιαφερόμενοι για την ανέγερση 1.100 κλινών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής μέσω ΣΔΙΤ


Διαβάστε το άρθρο
8 Απριλίου 2026

Επανέρχεται σε πλήρη λειτουργία το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά, με επένδυση 1 εκατ. ευρώ από την Alpha Bank


Διαβάστε το άρθρο

Το ξενοδοχείο Phāea Cretan Malia στην Κρήτη: Πηγή φωτογραφίας: PHĀEA – HIP (ΔΤ)

7 Απριλίου 2026

PHĀEA – HIP: Στρατηγική συμφωνία για το Phāea Cretan Malia στην Κρήτη με επένδυση αναβάθμισης 7 εκατ. ευρώ


Διαβάστε το άρθρο
6 Απριλίου 2026

Κτηματολόγιο: Τα λάθη που μπλοκάρουν τις μεταβιβάσεις και πόσο εύκολα ή δύσκολα διορθώνονται;


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.