• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Νέα σειρά θερμοστατών της Siemens που επικοινωνούν και εξοικονομούν ενέργεια
30 Οκτωβρίου 2020
H παραδοσιακή κατοικία Kambos House εντάχθηκε στο χαρτοφυλάκιο των Aria Hotels
30 Οκτωβρίου 2020

Υπερσύγχρονο βιοκλιματικό συγκρότημα γραφείων αποκτά η Generali στη Λ. Συγγρού

30 Οκτωβρίου 2020
Κατηγορίες
  • Κατασκευές – Ακίνητα
Ετικέτες
  • leed
  • βιοκλιματικά κτίρια
  • επενδύσεις
  • συγκρότημα γραφείων

Νέα στέγη αναμένεται να αποκτήσει, το επόμενο διάστημα, η Generali επί των οδών Λεωφόρου Συγγρού και Λαγουμιτζή στην Αθήνα, σε κτίριο με επιφάνεια άνω δομής 8.000 τ.μ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το φιλόδοξο εγχείρημα αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη 2021 με αρχές 2022, οπότε και προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανέγερσης ενός νέου κτιριακού συγκροτήματος.
«Ο όμιλος της Generali συμφώνησε να αποκτήσει το 50% του υπό κατασκευή συγκροτήματος γραφείων που αναπτύσσουν η Dimand και η Prodea ΑΕΕΑΠ επί της Λεωφόρου Συγγρού και Λαγουμιτζή, έναντι τιμήματος που ξεπερνά τα 25 εκατ. ευρώ.
Το συγκρότημα γραφείων αποτελείται από 17.000 τετραγωνικά μέτρα ανωδομής και υπόγεια που φτάνουν τις 9.000 τ.μ. Το έργο βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, στις εκσκαφές, με τη συνολική επένδυση να φτάνει τα 40 εκατ. ευρώ», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.
Πρόκειται για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου βιοκλιματικού συγκροτήματος γραφείων υψηλών προδιαγραφών, σύμφωνα με τους κανόνες πιστοποίησης αειφόρου ανάπτυξης του προγράμματος Leadership in Energy and Environmental Design (LEED), σε βαθμίδα Gold.
Προς επίτευξη της βέλτιστης ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, ο σχεδιασμός των κτιριακών εγκαταστάσεων έχει βασιστεί στις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού ώστε να δημιουργηθούν κτίρια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.
Παράλληλα, εφαρμόζονται αποδοτικές ενεργειακά τεχνολογίες για την κάλυψη των αναγκών και εγκαθίστανται συστήματα αυτοματισμών και ελέγχου απόδοσης των εγκαταστάσεων. Τα συστήματα που έχουν επιλεγεί είναι της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας και καλύπτουν και όλες τις απαιτήσεις της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας.
Επίσης, έχουν προβλεφθεί μεγάλοι ενιαίοι χώροι πρασίνου με φύτευση εντατικού τύπου και την ανάπτυξη υψηλής βλάστησης, ο οποίος συμβάλλει στη δημιουργία ευνοϊκού μικροκλίματος στον περιβάλλοντα χώρο των κτιρίων, στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και περιορίζει το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας.
Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και οι προδιαγραφές του κτιριακού συγκροτήματος έχουν ως στόχο να εξασφαλίσουν την υψηλή αισθητική του συνδυάζοντάς την με τις σύγχρονες απαιτήσεις για ευελιξία στη λειτουργική οργάνωση του κτιρίου και την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας συνθηκών εργασίας.
Όπως τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Generali Hellas, κ. Πάνος Δημητρίου: «Το νέο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα σηματοδοτεί μία ακόμη σημαντική επένδυση του Ασφαλιστικού Ομίλου Generali στην Ελλάδα. Η νέα μας στέγη, σε μία από τις κεντρικότερες λεωφόρους της χώρας, αποτελεί για εμάς ένα εμβληματικό πέρασμα σε μία νέα εποχή. Εδώ θα φιλοξενήσουμε και θα αναπτύξουμε τα φιλόδοξα σχέδιά μας για το μέλλον».

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

17 Φεβρουαρίου 2026

Προχωρούν τα έργα αναβάθμισης σχολικών υποδομών στη Θεσσαλονίκη


Διαβάστε το άρθρο
17 Φεβρουαρίου 2026

ΕΚΤΕΡ: Νέα σύμβαση ανέγερσης των νέων γραφείων του ANTENNA


Διαβάστε το άρθρο
17 Φεβρουαρίου 2026

Vertizon: Ξεκινά την κατασκευαστική δραστηριότητά της στην ελληνική αγορά


Διαβάστε το άρθρο
13 Φεβρουαρίου 2026

ΓΑΙΑΟΣΕ: Προσκλήσεις για την αξιοποίηση των σιδηροδρομικών σταθμών Αθήνας και Πελοποννήσου


Διαβάστε το άρθρο
12 Φεβρουαρίου 2026

Πολυτελή ακίνητα: Η 5ετία που άλλαξε τα δεδομένα – Το προφίλ των αγοραστών σε Αθηναϊκή Ριβιέρα και Βόρεια Προάστια


Διαβάστε το άρθρο
12 Φεβρουαρίου 2026

Μελέτη Alpha Bank: Οι βασικές αιτίες πίσω από την στεγαστική κρίση στην Ελλάδα και οι παρεμβάσεις που απαιτούνται


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.