Αστικές Αναπλάσεις
Υπεγράφη η σύμβαση για τη μελέτη διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου του Βενιζελείου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο Κρήτης
kataskevesktirion.gr
Την σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Βενιζέλειου νοσοκομείου, προϋπολογισμού 204.026 ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Το έργο χρηματοδοτείται από τον Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020».
Στην υπογραφή της σύμβασης στη Περιφέρεια από τον Περιφερειάρχη, κ. Σταύρο Αρναουτάκη παρόντες ήταν οι: Διοικητής 7ης ΥΠΕ Κρήτης και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου, ο διοικητής του Βενιζέλειου νοσοκομείου, κ. Κώστας Τερζάκης, η αν. Διοικήτρια, κα. Ελευθερία Κωστάκη, η διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών του νοσοκομείου, κα. Χρυσούλα Πουλινάκη, η προϊσταμένη του τμήματος δομών περιβάλλοντος Π.Ε. Ηρακλείου, κα. Άννα Ροβίθη, το στέλεχος της υπηρεσίας, κ. Γιάννης Νικολούδης και ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας, κ. Αντώνης Τσάπαλης.
Το αντικείμενο της μελέτης περιλαμβάνει αρχιτεκτονική μελέτη, μελέτη ομβρίων και ηλεκτροφωτισμού.
Ενδεικτικά:
-
Χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης με διαμόρφωση και οργάνωση καθορισμένων χώρων.
-
Διευθέτηση της κυκλοφορίας με μονοδρομήσεις, ορισμό πυλών εισόδου – εξόδου και κυκλοφοριακή σύνδεση με το αστικό δίκτυο.
-
Κατάλληλη κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση.
-
Κατασκευή πεζοδρομίων.
-
Διαμόρφωση χώρων πρασίνου.
-
Οργάνωση χώρων αναψυχής.
-
Μελέτη προσβασιμότητα ΑΜΕΑ
-
Δίκτυο αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων περιμετρικά του νοσοκομείου
-
Δίκτυο ηλεκτροφωτισμού των περιφερειακών δρόμων, περιμετρικά των κτιρίων, των χώρων στάθμευσης. Αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, πρόταση αντικατάστασης πεπαλαιωμένων και ενεργοβόρων, εγκατάσταση νέων όπου κρίνεται απαραίτητο.
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ekriti.gr
Υποβάλλετε ένα άρθρο
Στείλτε μας το άρθρο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Σχετικά
Διαβάστε επίσης
7
Αυγ
2026
Με χρηματοδότηση ύψους 204,6 εκατ. ευρώ προχωρά η ανάπλαση της ΔΕΘ
31
Ιούλ
2026
Καλαμαριά: Υπογράφηκε η σύμβαση για το Master Plan του πρώην στρατοπέδου Κόδρα
30
Ιούλ
2026
Ξεκινά ο διαγωνισμός για την ανάπλαση της ΔΕΘ – Όσα πρέπει να ξέρετε για την μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στη Βόρεια Ελλάδα
24
Ιούλ
2026
Ολοκληρώνεται νέος πολυχώρος άθλησης & αναψυχής 16.500 τ.μ. στον Δήμο Πεντέλης
23
Ιούλ
2026
Αστική και βιοκλιματική αναβάθμιση κοινόχρηστου χώρου στην πόλη της Λάρισας
22
Ιούλ
2026



























