Κατασκευές – Ακίνητα
Υπεγράφη η συμφωνία – πλαίσιο μεταξύ Lamda και Brook Lane για πύργο μικτής χρήσης στο Ελληνικό
kataskevesktirion.gr
Συμφωνία Πλαίσιο (Framework Agreement), με εταιρεία του ομίλου Brook Lane Capital, για την ανάπτυξη υπερσύγχρονου πύργου μικτής χρήσης (“Mixed Use Tower”), εντός του Επιχειρηματικού Κέντρου (“Commercial Hub”) στην περιοχή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, το οποίο θα ολοκληρωθεί κατά την πρώτη πενταετή φάση υλοποίησης του έργου του Ελληνικού, συνήψαν στις 27 Ιανουαρίου, η Lamda Development και η Ελληνικό Α.Ε., σύμφωνα με σχετική εταιρική ανακοίνωση.
Η εν λόγω συνεργασία αφορά στην υλοποίηση ενός πύργου μικτής χρήσης αποτελούμενου από χώρους γραφείων, πολυτελές ξενοδοχείο και κατοικίες, προοριζόμενο να αποτελέσει τοπόσημο της όλης περιοχής.
Υπό τον όρο εκπλήρωσης των αιρέσεων που προβλέπονται στην ως άνω Συμφωνία Πλαίσιο, η ανάπτυξη θα γίνει μέσω εταιρείας ειδικού σκοπού, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας θα συμμετέχουν εταιρεία του ομίλου BROOK LANE CAPITAL και η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., σε ποσοστό 70% και 30% αντίστοιχα.
Ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την πλήρωση των ως άνω αιρέσεων εκτιμάται σε περίπου έξι μήνες. O σχεδιασμός του Mixed Use Tower έχει ανατεθεί στο κορυφαίο διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο AEDAS, ενώ η διαχείριση του ξενοδοχείου και των κατοικιών, θα ανατεθεί σε διεθνούς φήμης εταιρεία διαχείρισης (hotel operator). Η συνολική επένδυση για τη δημιουργία του Mixed Use Tower, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Lamda, εκτιμάται σε €200 εκατ.
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Lamda Development
Υποβάλλετε ένα άρθρο
Στείλτε μας το άρθρο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Σχετικά
Διαβάστε επίσης
9
Οκτ
2026
Parian Chronicle Paros: Η PAROSTEC «υπογράφει» μια νέα εποχή διακριτικής πολυτέλειας στις Κυκλάδες
9
Οκτ
2026
Μελέτη BluPeak Estate Analytics για τη στεγαστική κρίση: Πώς οι δήμοι μπορούν να ενεργοποιήσουν το απόθεμα ακινήτων
8
Οκτ
2026
Σε τροχιά υλοποίησης το έργο κατασκευής του νέου Δημαρχείου Μυτιλήνης
8
Οκτ
2026
Καλαμάτα: Στον «αέρα» ο διαγωνισμός για το νέο Γυμναστήριο στο 22ο Δημοτικό Σχολείο – Στα 2,5 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός
7
Οκτ
2026
Η DIMAND αναθέτει στην Greece Sotheby’s International Realty την πώληση των FIX Residences στη Θεσσαλονίκη
7
Οκτ
2026



























