Το Κτήριο Πολλαπλών Χρήσεων στο Κρυονέρι Κορινθίας θα αποτελεί τμήμα της γενικότερης διαμόρφωσης που αφορά στον σχεδιασμό ενός Επισκέψιμου και Εκπαιδευτικό Πάρκου Αστρονομίας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το αρχιτεκτονικό γραφείο MOR – Architects, η βασική ιδέα και παράμετρος, που οργανώνει το Αστρονομικό πάρκο, βασίζεται στη σκέψη της συνεχούς αύξησης και διαστολής του σύμπαντος μέσω της τυχαίας δημιουργίας συμπύκνωσης και αραίωσης της ύλης.
Στο πάρκο θα δημιουργηθούν διακριτές περιοχές όπου θα είναι αφιερωμένες στην παρατήρηση με επιστημονικά μέσα εκ των οποίων μια εμβληματική εγκατάσταση είναι το κτήριο του τηλεσκοπίου, καθώς και θεματικές περιοχές οι οποίες θα βοηθούν στην γνωριμία των επισκεπτών με την επιστήμη της Αστρονομίας, και της παρατήρησης του ουράνιου θόλου και κατ’ επέκταση του σύμπαντος. Παράλληλα με τις θεματικές – εκπαιδευτικές περιοχές θα δημιουργηθούν διαδρομές περιπάτου και περιοχές χαλάρωσης και παρατήρησης του τοπίου.
Η κεντρική ιδέα του κτηρίου ως μία των κύριων θεματικών περιοχών είναι η αναπαράσταση του ηλιακού μας συστήματος σε σμίκρυνση 1,49*10-10 ή AU*10-10. Η κλίμακα δεν αποτελεί μια τυχαία σμίκρυνση αλλά αποτελεί την μεταφορά της αστρονομικής κλίμακας σε ένα απλό μέγεθος της μετρικής κλίμακας που χρησιμοποιούμε για τις κατασκευές. Η απόσταση μεταξύ Ήλιου και Γης είναι 149.597.870.700 μέτρα και αποτελεί μια Αστρονομική μονάδα (AU) ως μέγεθος μέτρησης μεγάλων αποστάσεων.
Η αναπαράσταση του ηλιακού συστήματος θα φιλοξενήσει και το Κτήριο των επισκεπτών ως μια συμβολική κίνηση για μια επιπλέον «γήινη» κατασκευή στην γενική αναπαράσταση της τυχαιότητας του σύμπαντος.
Η οργάνωση της σύνθεσηςγίνεται βάση ενός συστήματος γεωμετρικών χαράξεων ως ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ανθρώπινης ύπαρξης δηλαδή την δημιουργία ή την ανακάλυψη συγκεκριμένων χωρικών σχέσεων.
Κατά μήκος του άξονα Βορρά Νότου τοποθετείται το κέντρο χάραξης των κυκλικών τροχιών των πλανητών Ερμής, Αφροδίτης, Γη, Άρης Δίας, και Κρόνου ο οποίος είναι ο τελευταίος ορατός πλανήτης δια γυμνού οφθαλμού.
Η χάραξη της τροχιάς της γης είναι η βασική τροχιά ανάπτυξης του κτηρίου, το οποίο αυξάνεται, είτε προς την τροχιά της Αφροδίτης, είτε προς της τροχιά του Άρη. Το κτήριο αναπτύσσεται κάτω από την δημιουργία του πλατώματος του ηλιακού συστήματος, αποτελώντας ένα σχεδόν υπόσκαφο κτήριο, το οποίο προσπαθεί να μην δημιουργεί οπτική όχληση στο Τηλεσκόπιο.
Στο δώμα του κτηρίου, δημιουργείται επισκέψιμο και βατό φυτεμένο δώμα με θέσεις παρατήρησης για ερασιτέχνες αστρονόμους με την διαμόρφωση της πορείας να γίνεται με βαθμονόμηση 5 μοιρών σαν ένα είδος μοιρογνωμονίου μεγάλης κλίμακας.
Η είσοδος του κτηρίουγίνεται μέσω μιας καμπύλης κλίμακας υπαίθριου χώρου που οδηγεί στο χαμηλότερο επίπεδο στο επίπεδο +-0,00. Στο ίδιο σημείο καταλήγει πλευρικός δρόμος πρόσβασης οχημάτων, είτε για τον ΑΜΕΑ είτε για τροφοδοσία. Ο δρόμος αυτός καταλήγει σε υπαίθριο Parking λεωφορείων στην νότιο ανατολική πλευρά της ιδιοκτησίας.
Στον άξονα βορρά νότου αναπτύσσεται ο άξονας του αμφιθεάτρου που αποτελεί την επιστημονική προσέγγιση στην παρατήρηση και στον άξονα Ανατολή Δύσης συγκροτείται ο άξονας της εκπαιδευτικής παρατήρησης, είτε στον υποβαθμισμένο χώρο με την οθόνη / καθρέφτη, είτε στην μελλοντική επέκταση του Πλανηταρίου, που αποτελεί την αναπαραστατική παρατήρηση του σύμπαντος.
Κατά μήκος του ίδιου άξονα εντός του κτηρίου αναπτύσσονται οι εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά. Κατά μήκος του κτηρίου ανάμεσα στις τροχιές της Γης και του Άρη αναπτύσσεται ο εκθεσιακός χώρος με όργανα παρατήρησης. Στο τέλος της πορείας προς τις εκπαιδευτικές δράσεις χωροθετείται το Κυλικείο – αναψυκτήριο με πρόσβαση στον εξωτερικό χώρο ο οποίος έχει οπτική προς την Κόρινθο.