Ξενοδοχεία – Τουρισμός
ΤΑΙΠΕΔ: Μια οικονομική προσφορά από τον Όμιλο Μήτση για την Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων
kataskevesktirion.gr
Mία οικονομική προσφορά για την αξιοποίηση του ακινήτου «Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων» με μακροχρόνια μίσθωση διάρκειας 40 ετών παρέλαβε χθες, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022, το ΤΑΙΠΕΔ.
Η προσφορά υποβλήθηκε από το επενδυτικό σχήμα που αποτελείται από την ένωση εταιρειών ΓΑΛΗΝΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. και STARITEM INVESTMENTS PLC.
Η διαδικασία αξιολόγησης της προσφοράς σύμφωνα με τους όρους της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών θα εκκινήσει άμεσα. Η οικονομική προσφορά θα αποσφραγιστεί σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Το ακίνητο, συνολικής έκτασης 474.524 τ.μ., περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Γαλήνη» και το υδροθεραπευτήριο «Ιπποκράτης», τα οποία είναι εν λειτουργία, τα χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα ξενοδοχεία «Ράδιον» και «Θρόνιον» και το υδροθεραπευτήριο «Ασκληπιός», που είναι εγκαταλελειμμένα. Εντός της έκτασης βρίσκεται η ιαματική πηγή «Γεωργαλά» που έχει αναγνωρισθεί από τον Απρίλιο του 2020.
Η διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση του ακινήτου πραγματοποιείται σε μία φάση. Το οικονομικό αντάλλαγμα περιλαμβάνει εφάπαξ καταβλητέο αντάλλαγμα ύψους τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ και ετήσιο μίσθωμα, με μοναδικό κριτήριο για την αξιολόγηση των προσφορών το υψηλότερο τελικό μίσθωμα, απαρτιζόμενου από το εφάπαξ καταβλητέο αντάλλαγμα και το προσφερόμενο ετήσιο μίσθωμα σε παρούσα αξία.
Ο πλειοδότης, μέσω της σύμβασης μίσθωσης, θα κληθεί να υλοποιήσει υποχρεωτικές επενδύσεις με σκοπό την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ακινήτου.
Υποβάλλετε ένα άρθρο
Στείλτε μας το άρθρο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Σχετικά
Διαβάστε επίσης
8
Οκτ
2026
Prodea: Επενδύσεις-μαμούθ 346 εκατ. ευρώ σε luxury hospitality μέσω της MHV – Το πλάνο για Ελλάδα, Κύπρο και Ιταλία
8
Οκτ
2026
Το brand Vienna House by Wyndham κάνει το ντεμπούτο του στη Φρανκφούρτη
7
Οκτ
2026
GRECOTEL: Τέσσερα ξενοδοχεία στα κορυφαία της Ελλάδας στα Condé Nast Traveller Awards 2026
29
Σεπ
2026
Στην κορυφή του βρετανικού τουρισμού πολυτελείας η Grecotel
28
Σεπ
2026
FedHATTA: Ο προκλήσεις για την Ελλάδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
23
Σεπ
2026



























