• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Εντυπωσιακή η παρουσία της WILO HELLAS στην έκθεση Climatherm Energy 2022!
9 Μαρτίου 2022
Περιφέρεια Αττικής: Ολοκληρώθηκε ο πολεοδομικός σχεδιασμός της «Νότιας Έδρας» Παλλήνης
9 Μαρτίου 2022

Συμφωνία της Macquarie Asset Management για την απόκτηση της Reden Solar

9 Μαρτίου 2022
Κατηγορίες
  • ΑΠΕ
Ετικέτες
  • εξαγορά
  • επέκταση
  • επενδύσεις
  • πράσινη ενέργεια

Η Macquarie Asset Management, σε κοινοπραξία με την British Columbia Investment Management Corporation (BCI) και τη MEAG, κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Reden Solar από την InfraVia Capital Partners και την Eurazeo έναντι 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Reden Solar αναπτύσσει, χρηματοδοτεί, κατασκευάζει και λειτουργεί σταθμούς ηλιακής ενέργειας σε όλη την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, με επιχειρησιακό χαρτοφυλάκιο 762 MW και ορίζοντα ανάπτυξης 15 GW. Με έδρα κοντά στην Τουλούζη, η Reden Solar έχει καθιερωμένη παρουσία στη Γαλλία και την Ισπανία, σαν βασικές της αγορές, ενώ πρόσφατα επέκτεινε το αποτύπωμά της στην Ελλάδα και την Ιταλία.
Ο κ. Thierry Carcel, Διευθύνων Σύμβουλος της Reden Solar, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που η Macquarie, η BCI και η MEAG στηρίζουν την επόμενη φάση των αναπτυξιακών μας φιλοδοξιών. Η επιχείρησή μας εξελίσσεται διαρκώς, από φωτοβολταϊκά στέγης σε επίγεια και αγροβολταϊκά έργα. Με την υποστήριξη των νέων μας μετόχων, προσβλέπουμε στην επέκταση της παρουσίας της Reden Solar στις υπάρχουσες και νέες αγορές, καθώς και στην ανάπτυξη των τοπικών ομάδων μας».
Ο κ. Stéphane Brimont, Επικεφαλής Γαλλίας, Μπενελούξ και Ελλάδας στη Macquarie Asset Management, δήλωσε: «Η γεωγραφικά ποικίλη πλατφόρμα της Reden Solar παρέχει μια εξαιρετική ευκαιρία να αναβαθμίσει τον ορίζοντα ανάπτυξής της και να βοηθήσει στην επίτευξη στόχων μηδενικών καθαρών εκπομπών σε όλη την Ευρώπη. Η διοίκησή της έχει αποδεδειγμένο ιστορικό ανάπτυξης έργων σε βασικές αλλά και νέες ευρωπαϊκές αγορές. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τους υποστηρίξουμε μακροπρόθεσμα καθώς χτίζουν την επιχείρησή τους και μεγιστοποιούν τη συμβολή τους στη μετάβαση σε χαμηλές εκπομπές άνθρακα».
Ο κ. Lincoln Webb, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Παγκόσμιος Επικεφαλής Υποδομών και Ανανεώσιμων Πόρων της BCI, δήλωσε: «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη διοικητική ομάδα και τους ανθρώπους της Reden Solar για την συνεχή ανάπτυξη της εταιρείας. Στο πλαίσιο ισχυρότερων εθνικών πολιτικών για το κλίμα και στόχων καθαρής ενέργειας, πιστεύουμε ότι η Reden Solar βρίσκεται σε καλή θέση να συνεχίσει να ηγείται στην αγορά για την ανάπτυξη και λειτουργία της ηλιακής ενέργειας και να συμβάλλει στις φιλοδοξίες της παγκόσμιας ενεργειακής μετάβασης».
Ο κ. Holger Kerzel, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, MEAG, ανέφερε: «Αυτό το έργο εκπληρώνει τις υψηλές προσδοκίες μας για βιώσιμες επενδύσεις και υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να αυξήσουμε την έκθεση της MEAG στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Με αυτήν την επένδυση, θα υποστηρίξουμε τη μελλοντική ανάπτυξη ενός από τους κορυφαίους ανεξάρτητους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη που καλύπτει ολόκληρη την αξιακή αλυσίδα της παραγωγής φωτοβολταϊκής ενέργειας. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για αυτή τη συναλλαγή και προσβλέπουμε σε μια επιτυχημένη συνεργασία με τη Macquarie, την BCI και τη Reden Solar».
Το μερίδιο της Macquarie Asset Management στη Reden Solar θα αποκτηθεί για λογαριασμό θεσμικών επενδυτών μέσω του Macquarie Global Infrastructure Fund και του Macquarie Green Investment Group Renewable Energy Fund 2 (MGREF2). Η Reden Solar αντιπροσωπεύει την τέταρτη επένδυση του MGREF2, έχοντας πρόσφατα ολοκληρώσει την εξαγορά του Apex Energies Group στη Γαλλία.
Ο Όμιλος Macquarie είναι κορυφαίος παγκόσμιος αναπτυξιακός επενδυτής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έχοντας επενδύσει ή αντλήσει περίπου 40 δισεκατομμύρια ευρώ στην πράσινη ενέργεια από το 2010 και με περισσότερα από 50 GW έργα πράσινης ενέργειας (ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία) παγκοσμίως. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πηγή φωτογραφίας: Παπαστράτος (ΔΤ)

13 Νοεμβρίου 2025

Εγκατάσταση 4.000 ηλιακών πάνελ στο εργοστάσιο της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: ΚΑΠΕ (ΔΤ)

7 Νοεμβρίου 2025

ΚΑΠΕ: Σε λειτουργία ο Υβριδικός Σταθμός του Αγίου Ευστρατίου


Διαβάστε το άρθρο
29 Οκτωβρίου 2025

Υβριδικοί σταθμοί ΑΠΕ με μπαταρίες: Η νέα ενεργειακή πραγματικότητα στην Ελλάδα


Διαβάστε το άρθρο
17 Σεπτεμβρίου 2025

Αποθήκευση ενέργειας: Από επιλογή σε αναγκαιότητα


Διαβάστε το άρθρο
3 Σεπτεμβρίου 2025

Μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του Πανεπιστημίου Πατρών με μετάβαση σε 100% πράσινη ενέργεια


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: ΚΑΠΕ

29 Ιουλίου 2025

Άγιος Ευστράτιος: 100% κάλυψη σε ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ – Ξεκίνησε η δοκιμαστική λειτουργία του έργου


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.