Tο “Colossos Beach Hotel”, αντιπροσωπευτικό ξενοδοχείο της δεκαετίας του 1970 στην περιοχή της Καλλιθέας, μετονομάζεται σε “Amada Colossos Resort” και επαναπροσδιορίζεται εκ θεμελίων με στόχο την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των καταλυμάτων και των παρεχόμενων υπηρεσιών του σε επίπεδο εσωτερικών διαρρυθμίσεων, παροχών και κτιριακής υποδομής.
Η παρέμβαση αυτή αποτελεί την πρώτη φάση μιας ευρύτερης επένδυσης που συμπεριλαμβάνει την αξιοποίηση του ανεκμετάλλευτου νοτιοδυτικού τμήματος του οικοπέδου με την ανέγερση νέας ξενοδοχειακής μονάδας λειτουργικά ανεξάρτητης και με υψηλής ποιότητας καταλύματα και υπηρεσίες διαμονής.
Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι δημιουργοί αντιμετώπισαν μια πληθώρα προκλήσεων και θεμάτων προς επίλυση με κυριότερα την έλλειψη ικανοποιητικού μεγέθους υπαίθριων χώρων εκτόνωσης, την άκαμπτη μονολιθικότητα του κεντρικού κτιριακού όγκου και την ένταση των βόρειων ανέμων της περιοχής.
Η διατήρηση του κεντρικού πολυώροφου κτιρίου μορφής «Γ» και η επέκτασή του προς την ανατολή με την ανέγερση νέου κτιρίου μεγάλου ύψους κατά έναν όροφο χαμηλότερο ήταν το κλειδί για την επίλυση των βασικών σημείων της μελέτης.
Το ανατολικό άκρο του γηπέδου ως προνομιακό σημείο εν επαφή με το παραλιακό μέτωπο, επιλέχθηκε για την εγκατάσταση ανεξάρτητου συγκροτήματος 5 βιλών με θέα προς τη θάλασσα, πρόσβαση από τη δυτική πλευρά και βεράντες με κολυμβητικές δεξαμενές αποκλειστικής χρήσης στην ανατολική τους πλευρά.
Η διάταξη τους είναι παρόμοιας λογικής γύρο από μια κοινόχρηστη αυλή και η κάθε μια από αυτές εκτονώνετε μέσω ημιυπαίθριων και υπαίθριων χώρων προς την θάλασσα.
Στο ισόγειο διατάσσονται το καθιστικό καθώς και ένα υπνοδωματίων με ιδιαίτερο λουτρό. Στο πατάρι βρίσκεται το δεύτερο υπνοδωμάτιο με το ιδιαίτερο λουτρό του σε ανοικτή διάταξη με το κάτω καθιστικό.
“Τα κεκλιμένα δώματα είναι φυτεμένα για ενίσχυση του πράσινου αλλά και της πέμπτης όψης του κτιρίου από το κεντρικό ψηλό κτίριο του συγκροτήματος. Τα υλικά και χρώματα ακολουθούν την λογική του υπόλοιπου συγκροτήματος”.
Σε επίπεδο αναδιαμόρφωσης όψεων κτιρίου, η δημιουργία επιφανειών διαφορετικών επιπέδων, χρωμάτων, υφών και διαφάνειας και η χρωματική ομαδοποίηση συμβάλλουν στην οπτική διάσπαση του κτιριακού όγκου και την ενίσχυση της εικόνας ενός συστήματος κουτιών.
Στα κτίρια, στις κολυμβητικές δεξαμενές με τις Η/Μ εγκαταστάσεις και τις δεξαμενές υπερχείλισης καθώς και στις νέες πέργκολες που κατασκευάστηκαν, έγινε στατικός και αντισεισμικός έλεγχος σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς:
Ο φέροντας οργανισμός των κτιρίων είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα με φέροντα οργανισμό χωρικού πλαισίου με τοιχώματα ακαμψίας και θεμελίωση με πλάκα γενικής κοιτόστρωσης.
Στο σύνολο του έργου έχουν εφαρμοσθεί όλες οι απαραίτητες τεχνολογίες αιχμής για τη δημιουργία μιας εμπειρίας τεχνολογικών ανέσεων και πολυτέλειας για τον επισκέπτη με παράλληλη εξοικονόμηση ενέργειας.
Ο κλιματισμός των βιλών γίνεται με σύστημα VRV. Ο φωτισμός, ο έλεγχος και η λειτουργία των Η/Μ εγκαταστάσεων γίνεται μέσω κεντρικού συστήματος ελέγχου.