Αστικές Αναπλάσεις
Σε τροχιά υλοποίησης το εμβληματικό έργο ανάπλασης της Λεωφόρου Αργυρουπόλεως
kataskevesktirion.gr
Την έναρξη του εμβληματικού έργου ανάπλασης της Λεωφόρου Αργυρουπόλεως – με συνολική χρηματοδότηση 2,12 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου.
«Πρόκειται για ένα έργο υψηλής προτεραιότητας, που ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών των κατοίκων του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, ειδικά των κατοίκων της Άνω Αργυρούπολης, καθώς θα εξασφαλίσει ασφαλείς και προσβάσιμους δημόσιους χώρους για όλους», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος της πόλης, και προσθέτει ότι:
Η ανακατασκευή των πεζοδρομίων και η πλήρης αναβάθμιση της λεωφόρου, που περιλαμβάνει νέο ηλεκτροφωτισμό, νέα πεζοδρόμια, ειδικές διαβάσεις, ράμπες για ΑμεΑ, οδηγούς τυφλών και αντιολισθητικές πλάκες, θα συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στην περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής.
Το έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, ξεκινώντας άμεσα με τη διαγωνιστική διαδικασία, με στόχο την ολοκλήρωσή του έως το τέλος του 2026. Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, μετά και από την έγκρισή της από το Ελεγκτικό Συνέδριο, σηματοδοτεί την έναρξη αυτής της πολυαναμενόμενης αναβάθμισης.
«Η ανάπλαση της Λεωφόρου Αργυρουπόλεως δεν είναι απλά μια κατασκευαστική παρέμβαση. Είναι μια πράξη σεβασμού απέναντι στους κατοίκους μας, καθώς θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής τους και θα προσφέρει έναν σύγχρονο, ασφαλή και προσβάσιμο χώρο για όλους. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Νίκο Χαρδαλιά, για τη συνεργασία και τη στήριξή του σε αυτό το κρίσιμο έργο. Η Λεωφόρος Αργυρουπόλεως μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο δρόμο που ανήκει στους ανθρώπους του, προσβάσιμο, λειτουργικό και φιλικό για όλους», δήλωσε ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος.
Το έργο σύμφωνα με την ανακοίνωση, εντάσσεται σε μια σειρά παρεμβάσεων που αναδεικνύουν το όραμα του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης για την αναβάθμιση της καθημερινότητας και την ενίσχυση της αστικής βιωσιμότητας και προσβασιμότητας για όλους τους πολίτες.
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης (ΔΤ)
Υποβάλλετε ένα άρθρο
Στείλτε μας το άρθρο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Σχετικά
Διαβάστε επίσης
7
Αυγ
2026
Με χρηματοδότηση ύψους 204,6 εκατ. ευρώ προχωρά η ανάπλαση της ΔΕΘ
31
Ιούλ
2026
Καλαμαριά: Υπογράφηκε η σύμβαση για το Master Plan του πρώην στρατοπέδου Κόδρα
30
Ιούλ
2026
Ξεκινά ο διαγωνισμός για την ανάπλαση της ΔΕΘ – Όσα πρέπει να ξέρετε για την μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στη Βόρεια Ελλάδα
24
Ιούλ
2026
Ολοκληρώνεται νέος πολυχώρος άθλησης & αναψυχής 16.500 τ.μ. στον Δήμο Πεντέλης
23
Ιούλ
2026
Αστική και βιοκλιματική αναβάθμιση κοινόχρηστου χώρου στην πόλη της Λάρισας
22
Ιούλ
2026



























