• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Πώς γίνεται η εκμετάλλευση ενός εξ’ αδιαιρέτου ακίνητου όταν υπάρχουν διαφωνίες από τους συνιδιοκτήτες;
19 Φεβρουαρίου 2026
Έξυπνοι κυκλοφορητές: Λειτουργίες ελέγχου σε κυκλώματα HVAC
19 Φεβρουαρίου 2026

Σε προχωρημένο στάδιο οι εργασίες κατασκευής της Riviera Galleria στο Ελληνικό

19 Φεβρουαρίου 2026
Κατηγορίες
  • Κατασκευές – Ακίνητα
Ετικέτες
  • Riviera Galleria
  • Ελληνικό
  • εργασίες
  • κατασκευή

Μέρα με τη μέρα διαμορφώνεται η Riviera Galleria εντός του project του “The Ellinikon”. Μέσα από τα κοινωνικά της δίκτυα, o φορέας της επένδυσης, η LAMDA Development παρουσιάζει την εξέλιξη των εργασιών «στο νέο παραθαλάσσιο προορισμό. Η Riviera Galleria αρχίζει να φαίνεται όπως την έχουμε φανταστεί», αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία.

«Ένας νέος εμπορικός προορισμός δημιουργείται στο The Ellinikon, εκεί όπου η πόλη συναντά τη θάλασσα. Στα 23.000 τ.μ. της, αγορές, γεύσεις και χώροι εμπειρίας σχεδιάζονται με φόντο την Αθηναϊκή Ριβιέρα – για βόλτες δίπλα στο νερό και για στιγμές που δεν περιορίζονται μόνο στο shopping», όπως αναφέρεται σχετικά. Σημειώνεται εδώ ότι οι εμπορικοί χώροι, με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό και εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, θα αρχίσουν να παραδίδονται στους καταστηματάρχες στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς με στόχο ο νέος χώρος θα ανοίξει το Πάσχα του 2027.
Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η LAMDA Development:
Σε πλήρη εξέλιξη και σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται τα έργα της κατασκευής της Riviera Galleria στο Ελληνικό στο πλαίσιο της αστικής ανάπλασης στο χώρο του πρώην αεροδρομίου.
Η Riviera Galleria «αρχίζει να φαίνεται όπως την έχουμε φανταστεί». Ένας νέος εμπορικός προορισμός δημιουργείται στο Ελληνικό, εκεί όπου η πόλη συναντά τη θάλασσα. Στα 23.000 τ.μ. της, αγορές, γεύσεις και χώροι εμπειρίας σχεδιάζονται με φόντο την Αθηναϊκή Ριβιέρα, για βόλτες δίπλα στο νερό και για στιγμές που δεν περιορίζονται μόνο στο shopping, αναφέρει.
Τον σχεδιασμό της Riviera Galleria έχει αναλάβει ο Kengo Kuma, ο πιο επιδραστικός ίσως Ιάπωνας αρχιτέκτονας των τελευταίων δεκαετιών. Για το κεντρικό χαρακτηριστικό της Riviera Galleria, που ονομάζεται «The Ripple», (κυματιστό στέγαστρο), ο Kuma σε συνέντευξή του στο διεθνές διαδικτυακό περιοδικό Designboom, έχει αναφέρει ότι η ιδέα για το The Ripple ήρθε φυσικά, ως μέρος της επιθυμίας μας να εκφράσουμε τη ρευστότητα και την κίνηση της θάλασσας μέσα από την αρχιτεκτονική. Αυτό το μείγμα θα δημιουργήσει έναν χώρο ζεστό και οικείο. Υλικά όπως το σκυρόδεμα ή η πέτρα από μόνα τους δεν θα μπορούσαν να το επιτύχουν.
Ο κυματισμός της στέγης, φτιαγμένος από ύφασμα και ξύλο, παραπέμπει στα πανιά των ιστιοφόρων και στις ελληνικές καλαμωτές, συνδέοντας την παράδοση με την καινοτομία. Το κτίριο, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχει πίσω όψη. Είναι συνεχές, ανοιχτό και λειτουργεί ως φίλτρο για το φως και τον αέρα. Η διαφάνεια είναι το κλειδί για τη δημιουργία ενός διαλόγου ανάμεσα στη φύση και την αρχιτεκτονική, έχει αναφέρει.
Η Riviera Galleria δεν είναι απλώς ένα εμπορικό κέντρο, είναι ένας υπαίθριος περίπατος δίπλα στο κύμα, με χώρους που προστατεύουν χωρίς να αποκόβουν τον επισκέπτη από τα στοιχεία της φύσης. Θέλω οι επισκέπτες να νιώθουν ότι δεν παρατηρούν απλώς το περιβάλλον, αλλά ότι αποτελούν μέρος του, έχει επισημάνει ο Kengo Kuma.
Η LAMDA Development έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο με την πρόοδο των έργων.


Πηγή κεντρικής φωτορεαλιστικής απεικόνισης: Lamda Development | © Kengo Kuma

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

16 Μαρτίου 2026

6+1 λόγοι που οι χώροι co-working έχουν εξελιχθεί σε μείζονος σημασίας για τις νεοφυείς επιχειρήσεις


Διαβάστε το άρθρο
16 Μαρτίου 2026

Ξεκινάει το έργο κατασκευής του Αθλητικού Κέντρου Παρνασσού


Διαβάστε το άρθρο
13 Μαρτίου 2026

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 3% για τον δείκτη παραγωγής στις κατασκευές το δ’ τρίμηνο του 2025


Διαβάστε το άρθρο
12 Μαρτίου 2026

ΕΕ: Καλεί την Ελλάδα να υποβάλει το εθνικό σχέδιο ανακαίνισης κτιρίων


Διαβάστε το άρθρο
11 Μαρτίου 2026

Ο Όμιλος ΑΒΑΞ αναλαμβάνει την κατασκευή πύργου κατοικιών 29.800 τ.μ. στα Κεραμεία Αλλατίνη στη Θεσσαλονίκη


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: Όμιλος TELEKOM (ΔΤ)

11 Μαρτίου 2026

Την ανώτατη διάκριση LEED Platinum έλαβε το ανακαινισμένο Διοικητικό Μέγαρο ΟΤΕ


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.