• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Ο Όμιλος Τουρνικιώτη με ισχυρή παρουσία στην Climatherm Energy 2026 παρουσιάζοντας καινοτόμες λύσεις κλιματισμού και ενεργειακής αποδοτικότητας
10 Μαρτίου 2026
Συνιδιοκτησία πολυτελών ακινήτων: Ένα εναλλακτικό μοντέλο που αλλάζει την αγορά εξοχικής κατοικίας
10 Μαρτίου 2026

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Πειραιά (ΔΤ)

Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα ανακαινίσεων και βελτιώσεων σχολικών μονάδων στον Πειραιά

10 Μαρτίου 2026
Κατηγορίες
  • Κατασκευές – Ακίνητα
Ετικέτες
  • ανακαινίσεις
  • εκσυγχρονισμός
  • εργασίες
  • σχολικές μονάδες

Το πρόγραμμα ανακαινίσεων και βελτιώσεων στις σχολικές μονάδες της πόλης συνεχίζει να τρέχει ο Δήμος Πειραιά, στοχεύοντας στην αναβάθμιση των υποδομών και στη δημιουργία ασφαλών και σύγχρονων χώρων μάθησης για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το διάστημα αυτό, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά πραγματοποίησε εργασίες στο 14ο Γυμνάσιο Πειραιά και στο 9ο Γυμνάσιο Πειραιά. Οι παρεμβάσεις επικεντρώνονται κυρίως στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών συγκροτημάτων, με έμφαση στη βελτίωση της προσβασιμότητας, της λειτουργικότητας και της αισθητικής.
Οι εργασίες υλοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του έτους, με προγραμματισμό που διασφαλίζει ότι δεν διαταράσσεται η εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ στόχος είναι οι σχολικές εγκαταστάσεις να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της σχολικής κοινότητας.

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Πειραιά (ΔΤ)

Γ. Μώραλης: Κάθε σχολείο να αποτελεί έναν χώρο που οι μαθητές νιώθουν ασφάλεια και χαρά
Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε: «Στον Δήμο Πειραιά, η αναβάθμιση των σχολικών μονάδων αποτελεί σταθερή προτεραιότητα. Κάθε παρέμβαση, κάθε εργασία, είτε στους εσωτερικούς είτε στους εξωτερικούς χώρους των σχολείων, έχει στόχο να προσφέρει ασφαλείς, λειτουργικούς και φιλικούς χώρους μάθησης για τα παιδιά μας. Ιδιαίτερη έμφαση, αυτό το διάστημα, δίνουμε στους εξωτερικούς χώρους, ώστε να είναι ασφαλείς, καθαροί και ευχάριστοι, ενισχύοντας τη μάθηση, τη δημιουργικότητα και την καθημερινή εμπειρία των μαθητών. Στόχος μας είναι κάθε σχολείο να αποτελεί έναν χώρο που οι μαθητές νιώθουν ασφάλεια και χαρά. Συνεχίζουμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα, γιατί κάθε μικρή παρέμβαση στα σχολεία μας έχει μεγάλη σημασία για την καθημερινότητα των μαθητών και για τις γειτονιές μας»
Α. Μοραντζής: Στόχος οι ασφαλείς και λειτουργικοί χώροι για μαθητές και εκπαιδευτικούς
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Αντώνης Μοραντζής, σημείωσε: «Οι εργασίες ανακαίνισης συνεχίζονται καθημερινά, με στόχο να εξασφαλίσουμε ασφαλείς και λειτουργικούς χώρους για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αυτή την περίοδο εστιάζουμε στους εξωτερικούς χώρους, ώστε να είναι όμορφοι και λειτουργικοί. Κάθε βελτίωση έχει άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των μαθητών και στόχος μας είναι οι σχολικές μονάδες του Πειραιά να αποτελούν πρότυπα σύγχρονων, ασφαλών και λειτουργικών χώρων μάθησης».

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

17 Απριλίου 2026

Spitogatos: Ανοδικά οι τιμές κατοικιών το πρώτο τρίμηνο του 2026 σε όλη τη χώρα και στα μεγάλα αστικά κέντρα


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: JOE & THE JUICE (ΔΤ)

17 Απριλίου 2026

Το διεθνές urban hotspot με τη σκανδιναβική αύρα που προσγειώνεται σε Κολωνάκι και Γλυφάδα


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: Όμιλος Φάις (ΔΤ)

17 Απριλίου 2026

Ο Όμιλος Φάις επανατοποθετεί δυναμικά την MANGO στο River West με ένα πλήρως ανανεωμένο κατάστημα


Διαβάστε το άρθρο
15 Απριλίου 2026

Ενοίκια: Δεύτερη στην ΕΕ η Ελλάδα με άνοδο 10,1% – Ένας μισθός για ένα διαμέρισμα στην Αθήνα


Διαβάστε το άρθρο
14 Απριλίου 2026

Αγορά ακινήτων: Πως η γεωπολιτική συγκυρία του 2026 μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη διεθνών κεφαλαίων


Διαβάστε το άρθρο
8 Απριλίου 2026

Φοιτητικές εστίες: Έξι ενδιαφερόμενοι για την ανέγερση 1.100 κλινών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής μέσω ΣΔΙΤ


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.