Κατασκευές – Ακίνητα
«Πράσινο φως» για τρία έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα στην Αιτωλοακαρνανία
kataskevesktirion.gr
Την υποβολή πρότασης για ένταξη χρηματοδότησης τριών αναπτυξιακού χαρακτήρα έργων για την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023.
Ειδικότερα, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την πρόταση ένταξης στο Ε.Π Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας α) της Αναβάθμισης του Γηπέδου Παναιτωλικού και της διαμόρφωσης εκθεσιακών χώρων, με τρίτο υποέργο και αύξηση προϋπολογισμού στα 2.353.000 ευρώ, όπως επίσης β) της Ενεργειακής Βελτίωσης και Ανακαίνισης του Παπαστράτειου Μεγάρου ΓΕΑ με προϋπολογισμό 810.000 ευρώ.
Επίσης προχώρησε στην έγκριση προένταξης του νέου έργου «Αποκατάσταση και ενίσχυση ορειβατικού καταφυγίου Παναιτωλικού Όρους “Κατελάνος”», με προϋπολογισμό 420.000 ευρώ στο Τεχνικό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, χρηματοδοτούμενο από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.
«Δρομολογούμε έργα που αφήνουν το αναπτυξιακό τους αποτύπωμα και στην Αιτωλοακαρνανία, ακριβώς γιατί επιδιώκουμε ισόρροπη ανάπτυξη σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την πρόταση ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα τριών νέων έργων ύψους 3,5 εκατ ευρώ που σηματοδοτούν την προοπτική να καταστεί ο τόπος μας ακόμη πιο ελκυστικός όχι μόνο για τους επισκέπτες, αλλά και για την ίδια την τοπική κοινωνία», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης.
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: apexsports.gr
Υποβάλλετε ένα άρθρο
Στείλτε μας το άρθρο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Σχετικά
Διαβάστε επίσης
6
Αυγ
2026
Μαρούσι: «Λίφτινγκ» σε 14 σχολικές μονάδες πριν από το πρώτο κουδούνι
4
Αυγ
2026
Spitogatos: Πόσο κοστίζει σήμερα μια εξοχική κατοικία κοντά στην Αθήνα, σε νησιά του Αργοσαρωνικού και ηπειρωτική Ελλάδα;
4
Αυγ
2026
Όμιλος ΑΒΑΞ: Νέα σύμβαση για πανεπιστημιακό κτίριο του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη
4
Αυγ
2026
ΙΟΒΕ: Ανοδική πορεία στις κατασκευές με ισχυρή ώθηση από τα δημόσια έργα – Μικρή εξασθένιση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Ιούλιο
31
Ιούλ
2026
Lamda Development: Πώληση δύο οικοπέδων στο Ελληνικό έναντι €41,5 εκατ. – Αγοραστής η Ten Brinke
30
Ιούλ
2026



























