• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Ένα σύγχρονο συγκρότημα κατοικιών με πλούσια στοιχεία πρασίνου στα Χανιά της Κρήτης
2 Μαΐου 2025
ZEALUX: Ο νέος πρωταγωνιστής στη θέρμανση και ψύξη
6 Μαΐου 2025

Πηγή φωτογραφίας: TITAN Group (ΔΤ)

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ ανακοινώνει τη συνεργασία του με την “Investing For Purpose”

6 Μαΐου 2025
Κατηγορίες
  • Εταιρικά Νέα
Ετικέτες
  • εκπαίδευση
  • επενδύσεις
  • κυκλική οικονομία
  • Όμιλος ΤΙΤΑΝ

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ ανακοινώνει τη συνεργασία του με την Investing For Purpose (IFP), μια ελληνική πρωτοβουλία που προωθεί τις επενδύσεις με περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο, φέρνοντας σε επαφή επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν μακροπρόθεσμα κεφάλαια με νεοφυείς επιχειρήσεις και εταιρείες που δημιουργούν θετικές αποδόσεις για την κοινωνία και το περιβάλλον.

Με την ένταξη του στην Investing For Purpose, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ θα αποκτήσει πρόσβαση σε μια μεγάλη και ποικιλόμορφη «δεξαμενή» ελληνικών εταιρειών με περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο που αναζητούν χρηματοδότηση. Από αυτές θα επιλέξει σε ποιες επιθυμεί να επενδύσει, εστιάζοντας σε εκείνες που είναι συναφείς με την επιχειρηματική του δραστηριότητα και λαμβάνοντας υπόψη τις προτεραιότητες της στρατηγικής του για την αειφόρο ανάπτυξη, οικονομικά κριτήρια και τους στόχους των εν λόγω εταιρειών.
Η συνεργασία με την IFP, που εστιάζει σε θεματικές όπως το περιβάλλον, η κυκλική οικονομία, η εκπαίδευση, η κοινωνική συμπερίληψη και άλλα, καταδεικνύει τη δέσμευση του Τιτάνα στην υποστήριξη πρωτοβουλιών με θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ θα παρέχει επίσης καθοδήγηση στις επιλεγμένες εταιρείες, υποστηρίζοντάς τις ώστε να αναπτυχθούν και να πολλαπλασιάσουν τον αντίκτυπό τους.
Επιφυλάσσοντας πιθανά οφέλη από ενδιαφέρουσες και κερδοφόρες επενδυτικές ευκαιρίες για τον Τιτάνα, η συνεργασία του με την IFP τέμνει τη Venture Capital πρωτοβουλία του Ομίλου. Βάσει αυτής, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ θα επενδύσει μεσοπρόθεσμα έως και €40 εκ. στην υποστήριξη της κλιμάκωσης καινοτόμων startups και funds, ενισχύοντας έτσι τη στρατηγική ανάπτυξής του. Στο πλαίσιο της εν λόγω πρωτοβουλίας, ο ΤΙΤΑΝ έχει ήδη επενδύσει σε έξι νεοφυείς επιχειρήσεις και δύο ταμεία επιχειρηματικών κεφαλαίων (“venture funds”), συνάπτοντας συνεργασίες που απαντούν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία δομικών υλικών και προωθούν τις βιώσιμες κατασκευές.
Σχολιάζοντας τη νέα συνεργασία, ο κ. Λεωνίδας Κανελλόπουλος, Γενικός Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, σημείωσε: «Στον Τιτάνα, πάντα πιστεύαμε στη δημιουργία κοινής αξίας, όπου οι οικονομικές αποδόσεις συνδυάζονται με μετρήσιμο θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Έτσι, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που είμαστε ο πρώτος εισηγμένος, πολυεθνικός όμιλος που εντάσσεται στην επενδυτική κοινότητα της IFP και πιστεύουμε ότι έχουμε και εμείς να μάθουμε από καινοτόμες νεοφυείς και κοινωνικές επιχειρήσεις που λειτουργούν με βασικό γνώμονα τη δημιουργία θετικών αποδόσεων».
Από την πλευρά του, ο κ. Μάρκος Κομονδούρος, Συνιδρυτής και Partner της Investing For Purpose, συμπλήρωσε: «Μέσω της κοινότητάς μας, επιδιώκουμε να επιφέρουμε μια αλλαγή παραδείγματος στις επενδύσεις, και είναι χαρά και τιμή μας να έχουμε έναν όμιλο της κλίμακας και του διεθνούς κύρους του Τιτάνα να υποστηρίζει το όραμά μας. Οι επενδύσεις με περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο αναπτύσσονται γρήγορα στην Ελλάδα και το να βλέπουμε την ενεργή δέσμευση κορυφαίων πολυεθνικών για συμμετοχή μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση».
c

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

10 Ιουνίου 2025

Η EUROLAMP ενισχύει την περιβαλλοντική υπευθυνότητα μέσα από πιστοποιήσεις, καινοτομία και υπεύθυνη λειτουργία


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: Ariston Group Greece (ΔΤ)

10 Ιουνίου 2025

Η Ariston Group Greece ολοκλήρωσε με επιτυχία πέντε Ariston Days σε Αθήνα, Γιαννιτσά και Κομοτηνή


Διαβάστε το άρθρο
6 Ιουνίου 2025

Η LG διοργάνωσε το HVAC Leaders Summit 2025


Διαβάστε το άρθρο
5 Ιουνίου 2025

Το έργο IFESTOS του ΤΙΤΑΝ Ελλάδας εντάχθηκε στις Στρατηγικές Επενδύσεις της Enterprise Greece


Διαβάστε το άρθρο
4 Ιουνίου 2025

Στρατηγική συνεργασία του Ομίλου ΤΙΤΑΝ με την Carbon Upcycling για την ανάπτυξη δομικών υλικών χαμηλών εκπομπών άνθρακα


Διαβάστε το άρθρο
3 Ιουνίου 2025

Ο Όμιλος Alfa Wood Group ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες της Ελλάδας για το 2025


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.