Αστικές Αναπλάσεις
«Μπλόκο» στο έργο ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας στη Θεσσαλονίκη
kataskevesktirion.gr
Αρνητική ήταν η ετυμηγορία της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ) για την τρίτη κατά σειρά προσφυγή που υπέβαλε, για διαδικαστικούς λόγους, ο δεύτερος μειοδότης του διαγωνισμού που αφορά την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας και τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης, σε έναν χώρο ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας για την Ισραηλιτική Κοινότητα της Θεσσαλονίκης.
Εξαιτίας αυτής της προσφυγής, το εμβληματικό έργο παραμένει στον «πάγο», παρά το γεγονός ότι η χρηματοδότηση είναι ήδη εξασφαλισμένη από το Πράσινο Ταμείο. Η προσφυγή του δεύτερου αναδόχου εκδικάστηκε στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου και η απορριπτική απόφαση έφτασε τώρα στα χέρια της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης.
Μετά τη συγκεκριμένη απόφαση της ΕΑΔΗΣΥ, ο δεύτερος ανάδοχος έχει προθεσμία δέκα ημερών ώστε να προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο. Στην περίπτωση που δεν το πράξει, το έργο της ανάπλασης θα ξεκινήσει άμεσα από τον δήμο Θεσσαλονίκης, εάν όμως προσφύγει θα υπάρξει και νέα καθυστέρηση.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Στέλιος Αγγελούδης, σε πρόσφατη συνάντησή του με δημοσιογράφους, χαρακτήρισε την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας «προσωπικό στοίχημα», επισημαίνοντας ότι οι αλλεπάλληλες προσφυγές δημιουργούν διαρκή εμπλοκή και στερούν από την πόλη έναν κρίσιμο δημόσιο χώρο.
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: left.gr
Υποβάλλετε ένα άρθρο
Στείλτε μας το άρθρο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Σχετικά
Διαβάστε επίσης
4
Σεπ
2026
Νέα «εποχή» για την Κεντρική Αγορά Τροφίμων Πειραιά – Ολοκληρώθηκε το έργο ανάπλασης
2
Σεπ
2026
Ξεκινά η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Λίμνης Ευβοίας
2
Σεπ
2026
Εγκρίθηκε η μελέτη για την αισθητική αναβάθμιση του Άλσους Αγίου Φίλιππα στη Νίκαια
1
Σεπ
2026
Φαληρικός Όρμος: Υπογράφεται αύριο η σύμβαση για το νέο, πρότυπο Μητροπολιτικό Πάρκο «AENAON»
1
Σεπ
2026
Μαγούλα: Η πλατεία Στάμου περνά από τα σχέδια στα έργα – Tι περιλαμβάνει η ανάπλαση;
31
Αυγ
2026



























