• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
ΔΑΠΕΕΠ: Εξοφλήθηκε το 87% της παραγωγής ΑΠΕ για τον Ιανουάριο του 2019
6 Μαΐου 2019
Κτηματολόγιο: Ποια τα συνηθισμένα λάθη και οι παραλείψεις που γίνονται κατά την υποβολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων
6 Μαΐου 2019

Μέσω ΣΔΙΤ η αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της Αθήνας με λαμπτήρες LED

6 Μαΐου 2019
Κατηγορίες
  • Η/Μ Εγκαταστάσεις
Ετικέτες
  • led
  • αναβάθμιση
  • δίκτυο
  • ηλεκτροφωτισμός
  • ΣΔΙΤ

Ο δήμος Αθηναίων αντικαθιστά 45.500 φωτιστικά στην πρωτεύουσα, μετά το «πράσινο φως» που έλαβε από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή για την αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της Αθήνας με λαμπτήρες LED, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα ΣΔΙΤ που έχει υλοποιηθεί στην χώρα, μέσω του οποίου έχει υπολογιστεί η εξοικονόμηση ενέργειας κατά 65% και εξοικονόμηση πόρων της τάξης των 3,8 εκ ευρώ ετησίως, από τα περίπου 7 εκ. ευρώ που πληρώνει ετησίως ο δήμος Αθηναίων σε τιμολόγια οδοφωτισμού.
Ο κ. Γιώργος Καμίνης σημείωσε ότι «για μία ακόμα φορά ο δήμος Αθηναίων καινοτομεί. Μέσω αυτού του έργου, εξασφαλίζουμε διαφάνεια, νομιμότητα και ακεραιότητα της διαγωνιστικής διαδικασίας αλλά κυρίως θα έχουμε μια Αθήνα πιο ασφαλή, πιο φωτεινή».

Επιπλέον, ο δήμος Αθηναίων, πετυχαίνει:

  • Ραγδαία μείωση του ετήσιου κόστους συντήρησης, λόγω της προτεινόμενης τεχνολογίας της οποίας η διάρκεια ζωής φτάνει τα 20 έτη.
  • Μείωση βλαβών και χρόνου αποκατάστασης.
  • Μείωση των αερίων θερμοκηπίου CO₂ κατά 23.900 τόνους ετησίως.
  • Εξάλειψη του υδραργύρου από την υφιστάμενη βάση των φωτιστικών του δήμου Αθηναίων (αυτή τη στιγμή ο δήμος Αθηναίων κατά ~23% χρησιμοποιεί λαμπτήρες που περιέχουν αέρια υδραργύρου).
  • Μείωση της φωτορύπανσης και εξάλειψη φαινομένων που έχουν αρνητική επίδραση σε πεζούς και οδηγούς.
Η πρόταση είχε κατατεθεί από τον δήμο Αθηναίων προς αξιολόγηση και έγκριση από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Απρίλιο του 2018.
Η βελτίωση του φωτισμού αναμένεται να έχει σημαντική συμβολή στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς η πόλη θα είναι φωτισμένη σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Η αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού που θα πραγματοποιηθεί με βάση το θεσμικό πλαίσιο των Συμβάσεων Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) προσφέρει πολλαπλά οφέλη στους κατοίκους, είναι σύμφωνα με τα διεθνή περιβαλλοντικά πρότυπα και ταυτόχρονα είναι και αισθητά πιο οικονομικό.
Αποτελεί ταυτόχρονα μία από τις σημαντικότερες δράσεις του Σχεδίου Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή και της Στρατηγικής Ανθεκτικότητας του δήμου Αθηναίων που συντάχθηκαν σε συνεργασία με τα δίκτυα πόλεων C40 και 100 Resilient Cities και η υλοποίηση του αποτελεί καθοριστικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί για μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά 40% μέχρι το 2030.
Ο τρόπος χρηματοδότησης του έργου με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ, έχει πολλά πλεονεκτήματα καθώς αφενός αξιοποιεί την τεχνογνωσία του ιδιωτικού τομέα κι αφετέρου δίνει τη δυνατότητα εποπτικού ρόλου στον δημόσιο τομέα. Ταυτόχρονα, δίνει αποτελεσματικά κίνητρα στον ανάδοχο του έργου καθώς η αποπληρωμή του γίνεται μόνο μετά την παράδοση του έργου σε λειτουργία και την αξιολόγηση της ποιότητας του έργου και των προσφερόμενων υπηρεσιών καθ’ όλη τη διάρκεια του. Έτσι, εξασφαλίζεται η μακροπρόθεσμη διατήρηση ενός άρτιου τεχνικά έργου και η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

29 Νοεμβρίου 2023

«Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»: Αύξηση χρηματοδότησης και παράταση του προγράμματος έως τον Απρίλιο του 2024


Διαβάστε το άρθρο
28 Νοεμβρίου 2023

Αυξημένες επιδοτήσεις για αντλίες θερμότητας προβλέπει το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ»


Διαβάστε το άρθρο
14 Νοεμβρίου 2023

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου: Πρώτος στην Ελλάδα με φωτιστικά τεχνολογίας LED σε όλα τα φωτισμένα τμήματα


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: ELTRAK S.A.

2 Νοεμβρίου 2023

Γεννήτριες Caterpillar για ξέγνοιαστες διακοπές!


Διαβάστε το άρθρο
27 Οκτωβρίου 2023

Η αξιοποίηση του φυσικού φωτισμού στην ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων κτιρίων


Διαβάστε το άρθρο
27 Οκτωβρίου 2023

Εγκρίθηκαν επιπλέον 3.767 αιτήσεις στο Πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2023 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.