Κατασκευές – Ακίνητα
Κυβερνείο: Ξεκινούν οι μελέτες αποκατάστασης και λειτουργίας του ιστορικού ακινήτου στη Θεσσαλονίκη
kataskevesktirion.gr
Στην επόμενη φάση μπαίνει το σημαντικό έργο αναβίωσης του πρώην Κυβερνείου Θεσσαλονίκης (Παλατάκι) από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ΑΕ, θυγατρική του Υπερταμείου, με την ολοκλήρωση του διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού για την μελέτη αποκατάστασης και λειτουργίας του εμβληματικού ακινήτου.
Ανάδοχος του έργου ανακηρύχτηκε η Ένωση Οικονομικών Φορέων με την επωνυμία «ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ – DELTA ENGINEERING Α.Ε. – ΔΙΚΤΥΟ Α.Ε.», η οποία αναλαμβάνει την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων μελετών και διοικητικών εγκρίσεων, που θα επιτρέψουν την πλήρη ωρίμαση και δημοπράτηση του κατασκευαστικού έργου.
Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε σήμερα από τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ, κυρία Ηρώ Χατζηγεωργίου και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Σαμαράς & Συνεργάτες, κ. Δημήτρη Σαμαρά.

Σε αυτό το στάδιο διαμορφώνεται η τελική εικόνα του έργου, καθώς καθορίζονται τόσο συνολικά όσο και ανά χώρο οι τελικές χρήσεις που θα δώσουν νέα ζωή στο διατηρητέο κτίριο. Οι απαιτούμενες μελέτες περιλαμβάνουν: ειδική αρχιτεκτονική μελέτη, στατική μελέτη, ηλεκτρομηχανολογική μελέτη, περιβαλλοντική μελέτη, συγκοινωνιακή μελέτη, φυτοτεχνική μελέτη και υδραυλική μελέτη.
Υπενθυμίζεται, ότι τον Ιούνιο του 2024 υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων, του Υπερταμείου και της ΕΤΑΔ, το οποίο προβλέπει την αποκατάσταση και αναβίωση του Κυβερνείου ως χώρου πολιτισμού συνεδρίων και εκδηλώσεων με δράσεις προσβάσιμες για όλους, καθώς και η δημιουργία μιας μόνιμης παρουσίας της Βουλής των Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη.
Υποβάλλετε ένα άρθρο
Στείλτε μας το άρθρο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Σχετικά
Διαβάστε επίσης
8
Σεπ
2026
Zuma Athens: Το διεθνές brand ιαπωνικής γαστρονομίας έρχεται στη Riviera Galleria
8
Σεπ
2026
Ανακατασκευάζονται οι διάδρομοι στα αεροδρόμια Κέρκυρας, Μυτιλήνης και Μυκόνου
7
Σεπ
2026
Αναβαθμίζεται με 849.400 ευρώ το Δημοτικό Κολυμβητήριο στην Άρτα
4
Σεπ
2026
REMAX Ελλάς: Πανελλαδική αύξηση 3,8% στα ενοίκια των κατοικιών το 2026 – Ποιες περιοχές «πρωταγωνιστούν»
4
Σεπ
2026
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ»: Πάνω από 14.000 συμβάσεις για την απόκτηση πρώτης κατοικίας
4
Σεπ
2026



























