Ξενοδοχεία – Τουρισμός
Η Extendam εισέρχεται στην Ελληνική ξενοδοχειακή αγορά με την εξαγορά του Radisson Blu Zaffron Resort Santorini
kataskevesktirion.gr
O γαλλικός κολοσσός Extendam ανακοίνωσε την εξαγορά της πλήρους κυριότητας και των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων του Radisson Blu Zaffron Resort Santorini, ενός πεντάστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος 103 δωματίων στη Σαντορίνη.
Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μέσω επενδυτικής δομής που εστιάζει στον ξενοδοχειακό κλάδο, σε συνεργασία με τη Redcliffe Capital, ανεξάρτητο επενδυτικό φορέα με εξειδίκευση στις επενδύσεις φιλοξενίας στην Ελλάδα. Η λειτουργία του ξενοδοχείου θα συνεχίσει να πραγματοποιείται από τον Όμιλο Mitsis.
Σύμφωνα με την Extendam, η επένδυση ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της για τοποθετήσεις σε ευρωπαϊκές αγορές φιλοξενίας που χαρακτηρίζονται από ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη, περιορισμένη αύξηση προσφοράς και σταθερή ζήτηση.
Το Radisson Blu Zaffron Resort Santorini κατασκευάστηκε το 2021 και λειτουργεί υπό το εμπορικό σήμα Radisson Blu. Πρόκειται για ένα πρόσφατα αναπτυγμένο ακίνητο που δεν απαιτεί πρόγραμμα κεφαλαιουχικών δαπανών. Το θέρετρο διαθέτει pool bar, beach bar, πολλαπλές πισίνες, ιδιωτική παραλία, spa και γυμναστήριο. Παράλληλα, περιλαμβάνει δύο χώρους εστίασης και ποτών που σήμερα δεν λειτουργούν. Η επενδυτική στρατηγική προβλέπει την ενίσχυση της γαστρονομικής προσφοράς και την ενεργοποίηση των ανενεργών χώρων με στόχο την ανάπτυξη πρόσθετων πηγών εσόδων. Το ξενοδοχείο διαθέτει πιστοποίηση Green Key, ενώ όλα τα κτίρια του συγκροτήματος έχουν ενεργειακή κατάταξη Α ή Β+.
Το Radisson Blu Zaffron βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Σαντορίνης, κοντά στο χωριό Καμάρι, σε απόσταση 250 μέτρων από τη θάλασσα, με πρόσβαση σε ιδιωτική παραλία. Παράλληλα, βρίσκεται κοντά σε εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και άλλες υπηρεσίες. Το ξενοδοχείο απέχει λιγότερο από 10 λεπτά από το Διεθνές Αεροδρόμιο Σαντορίνης, περίπου 15 λεπτά από τα Φηρά και περίπου 20 λεπτά από το λιμάνι του Αθηνιού.
Ο Όμιλος Mitsis θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τη λειτουργία του θέρετρου, ενώ το asset management θα αναλάβει η Redcliffe Capital υπό την καθοδήγηση του κ. Σίμου Πάχνου. Ο όμιλος διαθέτει ισχυρή παρουσία σε σημαντικούς ελληνικούς προορισμούς αναψυχής, όπως η Ρόδος, η Κρήτη, η Κέρκυρα και η Κως.
Ο Matthieu Dracs, Chief Executive Officer της Extendam, δήλωσε: «Η Σαντορίνη συνδυάζει ένα μοναδικό σύνολο θεμελιωδών χαρακτηριστικών στο ευρωπαϊκό ξενοδοχειακό τοπίο: έναν παγκοσμίως αναγνωρισμένο προορισμό, δομικά περιορισμένη προσφορά και διατηρήσιμη ζήτηση. Μαζί με τη Redcliffe Capital και τον Όμιλο Mitsis, συνεχίζουμε να υλοποιούμε την επενδυτική μας στρατηγική, η οποία επικεντρώνεται σε υψηλής ποιότητας περιουσιακά στοιχεία με ισχυρές προοπτικές δημιουργίας μακροπρόθεσμης αξίας».
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε τη διαχείριση του Radisson Blu Zaffron Resort Santorini και να υποστηρίξουμε την επόμενη φάση ανάπτυξης του ξενοδοχείου. Μέσω της λειτουργικής μας τεχνογνωσίας και της βαθιάς κατανόησης της ελληνικής αγοράς φιλοξενίας, παραμένουμε προσηλωμένοι στη βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών και στην ενίσχυση της θέσης του θέρετρου στο ξενοδοχειακό τοπίο της Σαντορίνης», ανέφερε ο κ. Σταύρος Μήτσης, Managing Director του Ομίλου Mitsis.
Ο κ. Πάχνος, Partner στη Redcliffe Capital, πρόσθεσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ανακοινώνουμε την εξαγορά του Radisson Blu Zaffron μαζί με τον συνεργάτη μας, την EXTENDAM. Το ξενοδοχείο αποτελεί ένα υψηλής ποιότητας περιουσιακό στοιχείο σε μία από τις πιο καθιερωμένες και αποδεδειγμένα ισχυρές αγορές φιλοξενίας της χώρας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με τη διοίκηση της Mitsis και προσβλέπουμε στη δημιουργία πρόσθετης αξίας μέσω στοχευμένων λειτουργικών βελτιώσεων και στρατηγικών πρωτοβουλιών διαχείρισης του ακινήτου».
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Radisson Blu Zaffron Resort Santorini
Υποβάλλετε ένα άρθρο
Στείλτε μας το άρθρο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Σχετικά
Διαβάστε επίσης
7
Αυγ
2026
Υπεγράφη το Νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό: Τι αλλάζει για ξενοδοχεία, κλίνες και δόμηση;
3
Αυγ
2026
Wyndham: Σημαντικές συμφωνίες για 25 νέα ξενοδοχεία μέσα στο 2026
3
Αυγ
2026
GBR: Η ανάπτυξη των ελληνικών ξενοδοχείων στηρίζεται πλέον στις τιμές και όχι στον όγκο
31
Ιούλ
2026
ΙΝΣΕΤΕ: Ανοδικά ο ελληνικός τουρισμός – Αυξήθηκαν αφίξεις και ταξιδιωτικές εισπράξεις στο α’ εξάμηνο
30
Ιούλ
2026
ΟΝΥΞ Τουριστική: Bridge financing €7,8 εκατ. από την Credia Bank για εκκίνηση της επένδυσης στη Σάνη Χαλκιδικής
28
Ιούλ
2026



























