ΑΠΕ
Η ESCO Partners εγκαθιστά Zero Feed-In φωτοβολταϊκό σταθμό στο Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος
kataskevesktirion.gr
Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και η ESCO Partners συμφώνησαν στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού, εγκατεστημένης ισχύος 498kWp επί εδάφους, σε πλαίσιο zero feed–in1 (μηδενικής έγχυσης ηλεκτρικής ενέργειας) στις εγκαταστάσεις του East Campus του Pierce στα Σπάτα Αττικής.
Η ESCO Partners έλαβε μέρος σε διαγωνισμό για το έργο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, το οποίο απευθύνθηκε σε εταιρείες που μπορούσαν να προσφέρουν λύση behind the meter PPA2 και ανέλαβε την χρηματοδότηση, τη μελέτη εφαρμογής και την κατασκευή και πιστοποίηση του φωτοβολταϊκού σταθμού.
Στο πλαίσιο της μακροχρόνιας σύμβασης ESCO που έχει συναφθεί, η εταιρεία αναλαμβάνει να παρέχει υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης του φωτοβολταϊκού σταθμού. Μέσω αυτής της σύμβασης και της ολοκληρωμένης υπηρεσίας της ESCO Partners, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος εξασφαλίζει οφέλη στα λειτουργικά του έξοδα από τη μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας και με εγγυημένη απόδοση.
Η σύμβαση των δύο εταιρειών προβλέπει ότι το φωτοβολταϊκό πάρκο θα περιέλθει στην ιδιοκτησία του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος σε 15 χρόνια, το οποίο εναλλακτικά διατηρεί το δικαίωμα εξαγοράς του πάρκου έπειτα από τον έκτο χρόνο λειτουργίας του. Ο φωτοβολταϊκός σταθμός αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Απρίλιο του 2024 και να παράγει 800MWh ηλεκτρικής ενέργειας ανά έτος.
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ESCO Partners (ΔΤ)
Υποβάλλετε ένα άρθρο
Στείλτε μας το άρθρο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Σχετικά
Διαβάστε επίσης
13
Ιούλ
2026
Φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι και αυτόνομες μπαταρίες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις – Σε διαβούλευση η απόφαση
8
Ιούλ
2026
Άης Στράτης: Διείσδυση ΑΠΕ έως 98% στο ηλεκτρικό σύστημα – Πρότυπο πράσινης μετάβασης
24
Ιούν
2026
Χρηματοδότηση για πράσινη τηλεθέρμανση στην Πτολεμαΐδα με αντλίες θερμότητας και φωτοβολταϊκά
9
Ιούν
2026
Ανάσα για τους παραγωγούς ΑΠΕ: Το ΥΠΕΝ εξασφάλισε ενίσχυση για τις μηδενικές τιμές, μετά από συνεννόηση με την Ευρώπη
4
Ιούν
2026
Greenvolt Next: Διπλή ενεργειακή επένδυση στο Royal Hotel & Suites με Solar PPA και Solar EPC
20
Μάι
2026



























