Αστικές Αναπλάσεις
Η Αθήνα συνεχίζει να «πρασινίζει» – Φυτεύτηκαν πάνω από 3.000 νέα δέντρα
kataskevesktirion.gr
Με αφορμή τη φύτευση 3.000 νέων δέντρων στην Αθήνα από την έναρξη του έτους, ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Χάρης Δούκας, επισκέφθηκε το άλσος Παγκρατίου όπου πραγματοποιήθηκε συμβολική φύτευση 30 δέντρων, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου, κ. Γιώργο Αποστολόπουλο και συνεργάτες τους.
Ο δήμαρχος Χ. Δούκας τόνισε ότι: «Όλοι μαζί, προχωράμε δυναμικά με στόχο τα 5.000 δέντρα μέχρι το τέλος του 2024» και πρόσθεσε ότι: «Πιστοί στην προεκλογική δέσμευσή μας, συνεχίζουμε να πρασινίζουμε την Αθήνα. Από την αρχή του έτους, έχουμε φυτέψει περισσότερα από 3.000 δέντρα, ενώ σήμερα πραγματοποιούμε μία συμβολική δενδροφύτευση με επιπλέον 30 δέντρα στο Άλσος Παγκρατίου. Οι δενδροφυτεύσεις μας, τις οποίες οι πολίτες μπορούν να παρακολουθούν μέσω της εφαρμογής Athens Trees, γίνονται με τη συνεργασία και την ενεργή συμμετοχή κατοίκων, σχολείων, τοπικών φορέων και οργανώσεων».
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Γ. Αποστολόπουλος ανέφερε ότι: «Βρισκόμαστε σε διαρκή μάχη για μια πράσινη Αθήνα. Μέχρι στιγμής, έχουμε ενισχύσει την πόλη μας με ελιές, πλατάνια, γιακαράντες, κουτσουπιές, μουριές, νεραντζιές και χαρουπιές. Επιταχύνουμε τους επόμενους τρεις μήνες με φύτευση νέων δέντρων στον Λόφο του Λυκαβηττού, τον Εθνικό Κήπο, τα Άλση Χωροφυλακής, Ευελπίδων, καθώς και στην Αλεπότρυπα στην Κυψέλη όπου θα δημιουργηθεί ένα microforest, με χιλιάδες φυτικά είδη, προσφέροντας μια ανάσα πρασίνου στην πιο πυκνοκατοικημένη γειτονιά της Ευρώπης. Η αλλαγή πετυχαίνεται με ομαδική προσπάθεια και αυτός είναι ο στόχος μας σε όλα τα επίπεδα».
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: kathimerini.gr
Υποβάλλετε ένα άρθρο
Στείλτε μας το άρθρο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Σχετικά
Διαβάστε επίσης
7
Αυγ
2026
Με χρηματοδότηση ύψους 204,6 εκατ. ευρώ προχωρά η ανάπλαση της ΔΕΘ
31
Ιούλ
2026
Καλαμαριά: Υπογράφηκε η σύμβαση για το Master Plan του πρώην στρατοπέδου Κόδρα
30
Ιούλ
2026
Ξεκινά ο διαγωνισμός για την ανάπλαση της ΔΕΘ – Όσα πρέπει να ξέρετε για την μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στη Βόρεια Ελλάδα
24
Ιούλ
2026
Ολοκληρώνεται νέος πολυχώρος άθλησης & αναψυχής 16.500 τ.μ. στον Δήμο Πεντέλης
23
Ιούλ
2026
Αστική και βιοκλιματική αναβάθμιση κοινόχρηστου χώρου στην πόλη της Λάρισας
22
Ιούλ
2026



























