• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Το καλοκαίρι, τίθεται σε λειτουργία το νέο «πράσινο» έργο της Enel Green Power Hellas στη Δυτική Μακεδονία
24 Φεβρουαρίου 2023
Αύξηση 11,5%, σημείωσαν οι τιμές στα οικοδομικά υλικά τον Ιανουάριο
24 Φεβρουαρίου 2023

Επανεκκίνηση εργασιών για την βιοκλιματική ανάπλαση κεντρικών δρόμων στην Παλιά Πόλη Ρεθύμνου

24 Φεβρουαρίου 2023
Κατηγορίες
  • Αστικές Αναπλάσεις
Ετικέτες
  • οδόστρωμα
  • πεζοδρομήσεις
  • φυτεύσεις
  • φωτισμός

Την επομένη της Καθαράς Δευτέρας, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023, ξεκινά εκ νέου το έργο βιοκλιματικής ανάπλασης των οδών Σαλαμίνος και Μελισσηνού, στην Παλιά Πόλη Ρεθύμνου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Δημοτική Αρχή.

Όπως είναι γνωστό, το συγκεκριμένο έργο, αποτελεί υποέργο της Πράξης «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ρεθύμνης» (Open Mall), έχει προϋπολογισμό 1.114.870,63 € και  χρηματοδοτείται από το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)».
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο με το οποίο επιδιώκεται η αισθητική αναβάθμιση και η διασφάλιση της λειτουργικότητας της περιοχής, η ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας και η ποιοτική βελτίωση της καθημερινότητας των περιοίκων  και των  επισκεπτών.
Στις εργασίες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η κατασκευή νέων, σύγχρονων πεζοδρομίων, ευρωπαϊκών προδιαγραφών με όδευση τυφλών, η νέα χάραξη οδοστρώματος κυκλοφορίας οχημάτων, η δημιουργία διαβάσεων πεζών, η τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων, η αναπροσαρμογή φρεατίων υποδοχής ομβρίων στις νέες χαράξεις του δρόμου- πεζοδρομίων, η φύτευση δέντρων, η κατασκευή νέων καθιστικών κ.α.
«Για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, τη διευκόλυνση των μονίμων κατοίκων των συγκεκριμένων οδών, την εξυπηρέτηση των αναγκών φορτοεκφόρτωσης των παρακείμενων επιχειρήσεων και την εμπρόθεσμη εκτέλεση των εργασιών, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τις οποίες παρακαλούνται οι συμπολίτες να σεβαστούν.
Από το Δήμο Ρεθύμνης και την Τεχνική του Υπηρεσία, σε στενή συνεργασία με τον ανάδοχο εργολάβο, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ελαχιστοποίησης της όχλησης των κατοίκων της περιοχής και της παρεμπόδισης της λειτουργίας των παρακείμενων επιχειρήσεων από τις εκτελούμενες εργασίες.
Είναι σημαντική όμως, η συνεργασία των συμπολιτών για την ολοκλήρωση του έργου με ασφάλεια και με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία για όλους τους εμπλεκόμενους», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Ρεθύμνης.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: apopsilive.gr

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

8 Απριλίου 2026

Χρηματοδότηση, ύψους 4,6 εκατ. ευρώ, για την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στο Δήμο Κοζάνης


Διαβάστε το άρθρο
7 Απριλίου 2026

Η ανάπτυξη στο Ελληνικό, οι πόλεις των 15 λεπτών και η καθημερινή λειτουργικότητα


Διαβάστε το άρθρο
7 Απριλίου 2026

Άνοιξε για τους πολίτες η λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας μετά από 6 χρόνια ανάπλασης


Διαβάστε το άρθρο
6 Απριλίου 2026

Πρώην στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη: Σε τί πρόκειται να μεταμορφωθεί;


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτορεαλιστικής απεικόνισης: Δήμος Χαλκιδέων (ΔΤ)

2 Απριλίου 2026

Ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης στην παραλία Αυλίδας


Διαβάστε το άρθρο
31 Μαρτίου 2026

Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Αλώνια στην Κοζάνη


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.