• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
ΚΕΒΕ: Νέα οικονομικά οφέλη για την κατασκευή με ΟΡΘΟBLOCK & ΟΡΘΟBLOCK PLUS – Μείωση 30% στις ελάχιστες ημέρες εργασίας
28 Μαρτίου 2025
Ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ οι συνολικές επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα το 2024
28 Μαρτίου 2025

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε η οικοδομική δραστηριότητα κατά 15,6% το Δεκέμβριο του 2024

28 Μαρτίου 2025
Κατηγορίες
  • Κατασκευές – Ακίνητα
Ετικέτες
  • αύξηση
  • δραστηριότητα
  • επιφάνεια
  • κατασκευές
  • όγκος
  • οικοδομικές άδειες

Στα 15,6% ανήλθε η οικοδομική δραστηριότητα τον Δεκέμβριο του 2024 στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Οι  περιοχές που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση οικοδομικών αδειών τον μήνα Δεκέμβριο ήταν η Δυτική Μακεδονία (60%), η Κρήτη (31,5%), η ανατολική Μακεδονία (27,3%) , η Κεντρική Μακεδονία (20,8%) και η Αττική (20%). Πτώση παρουσίασαν οι περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, του Βορείου Αιγαίου και της Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, το μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής – Δημόσιας), κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2024, με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες στο σύνολο της χώρας, ανήλθε σε 2.929 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 709.273 m² επιφάνειας και 2.881.141 m³ όγκου, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 15,6%  στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 12,0% στην επιφάνεια και μείωση κατά 3,0% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023.

Πηγή πίνακα: ΕΛΣΤΑΤ

Οι εκδοθείσες άδειες Ιδιωτικής Οικοδομικής Δραστηριότητας, στο σύνολο της χώρας, κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2024 ανήλθαν σε 2.885 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 678.051 m² επιφάνειας και 2.707.265 m³ όγκου, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 15,5% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 10,9% στην επιφάνεια και μείωση κατά 5,3% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023.

Πηγή πίνακα: ΕΛΣΤΑΤ

Οι εκδοθείσες άδειες Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2024 στο σύνολο της χώρας, ανήλθαν σε 44 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 31.222 m² επιφάνειας και 173.876 m³ όγκου. Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στον συνολικό οικοδομικό όγκο, για τον μήνα Δεκέμβριο 2024 ήταν 6,0%.

Πηγή πίνακα: ΕΛΣΤΑΤ

Κατά την περίοδο των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλαδή από τον Ιανουάριο 2024 έως τον Δεκέμβριο 2024, το μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, στο σύνολο της Χώρας, ανήλθε σε 30.992 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 7.283.503 m² επιφάνειας και 31.997.772 m³ όγκου. Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2023 παρατηρήθηκε αύξηση κατά 14,9% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 16,8% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 9,7% στον όγκο.

Πηγή πίνακα: ΕΛΣΤΑΤ

Κατά την ίδια χρονική περίοδο, Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2024, η Ιδιωτική Οικοδομική Δραστηριότητα, εμφανίζει στο σύνολο της Χώρας, αύξηση κατά 14,9% στον αριθμό των εκδοθεισών οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 16,5% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 8,7% στον όγκο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2023. Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στον συνολικό οικοδομικό όγκο, για την ανωτέρω περίοδο, είναι 3,4%.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: anagnostis.org

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

17 Απριλίου 2026

Spitogatos: Ανοδικά οι τιμές κατοικιών το πρώτο τρίμηνο του 2026 σε όλη τη χώρα και στα μεγάλα αστικά κέντρα


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: JOE & THE JUICE (ΔΤ)

17 Απριλίου 2026

Το διεθνές urban hotspot με τη σκανδιναβική αύρα που προσγειώνεται σε Κολωνάκι και Γλυφάδα


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: Όμιλος Φάις (ΔΤ)

17 Απριλίου 2026

Ο Όμιλος Φάις επανατοποθετεί δυναμικά την MANGO στο River West με ένα πλήρως ανανεωμένο κατάστημα


Διαβάστε το άρθρο
15 Απριλίου 2026

Ενοίκια: Δεύτερη στην ΕΕ η Ελλάδα με άνοδο 10,1% – Ένας μισθός για ένα διαμέρισμα στην Αθήνα


Διαβάστε το άρθρο
14 Απριλίου 2026

Αγορά ακινήτων: Πως η γεωπολιτική συγκυρία του 2026 μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη διεθνών κεφαλαίων


Διαβάστε το άρθρο
8 Απριλίου 2026

Φοιτητικές εστίες: Έξι ενδιαφερόμενοι για την ανέγερση 1.100 κλινών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής μέσω ΣΔΙΤ


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.