Το συγκεκριμένο έργο αφορά μια ξεχωριστή και ταυτόχρονα πλήρως εναρμονισμένη με το φυσικό περιβάλλον που συνθέτουν τα ελαιόδεντρα και η χαμηλή βλάστηση, βιοκλιματική κατοικία.
Πρόκειται για έναν εναλλακτικό χώρο φιλοξενίας, ο οποίος αξιοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως για παράδειγμα η ηλιακή, με σκοπό να επιτύχει τόσο την θερμική του αυτάρκεια όσο και την προστασία του περιβάλλοντος.
Και, πράγματι, ο στόχος επετεύχθη σύμφωνα με τους δημιουργούς, καθώς ο αρχιτεκτονικός της σχεδιασμός έχει εξασφαλίσει 100% ενεργειακή αυτονομία, καθιστώντας την συνώνυμο της επανάστασης στο χώρο της διακόσμησης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.
Βασικός στόχος ήταν η ανέγερση μιας κατοικίας στην οποία θα συνυπάρχει αρμονικά το σύγχρονο και το απλό.
Αυτός είναι και ο λόγος που ο αρχικός σκελετός της αποθήκης παρέμεινε ανέπαφος και λειτούργησε ως βάση πάνω στην οποία ξεδιπλώθηκε το αρχιτεκτονικό μας όραμα. Ως αποτέλεσμα, ανακαινίστηκε η παλιά αποθήκη και μεταμορφώθηκε σε μια μοντέρνα βιοκλιματική κατοικία.
Στο εξωτερικό της, την παράσταση κλέβουν οι καθαρές γραμμές και η αυστηρή γεωμετρία του κτίσματος, ενώ η επιβλητική παρουσία της πέτρας και του ξύλου λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ της ξενοδοχειακής μονάδας και του κτήματος που την περιβάλλει.
Όσον αφορά το εσωτερικό, κυριαρχεί ο μινιμαλισμός τόσο στο σχεδιασμό του χώρου όσο και στην επιλογή της επίπλωσης. Το μαύρο, το λευκό και το γκρι σε συνδυασμό με τις αποχρώσεις του ξύλου συντελούν στην δημιουργία μιας αρμονικής και απόλυτα φυσικής ατμόσφαιρας.
Πέρα από την αισθητική απόλαυση και την πρακτική της χρησιμότητα, η βιοκλιματική κατοικία αποτελεί μια ευρηματική πρόταση προώθησης της αγροτικής παραγωγής και του εναλλακτικού τουρισμού.
Ειδικότερα, προτείνει την αποκέντρωση και την αποσυμφόρηση των αστικών ξενοδοχειακών μονάδων με σκοπό την γνωριμία με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής. Η μέριμνα για τη φιλοξενία των επισκεπτών προβλέπει τη δημιουργία 10-12 μικρότερων, ανεξάρτητων κατοικιών, οι οποίες θα ασπάζονται τη φιλοσοφία που διέπουν τη δημιουργία της πρότυπης βιοκλιματικής κατοικίας και ως εκ τούτου το ξύλο θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανέγερσή τους.
Την ίδια ώρα αποδίδει στον επίδοξο επισκέπτη επιπλέον κίνητρα προκειμένου να επιλέξει τις συγκεκριμένες καινοτόμες βιοκλιματικές κατοικίες για τη διαμονή του.
Συγκεκριμένα, οι οικολογικοί αυτοί χώροι φιλοξενίας, σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς και εργαζομένους στο περιβάλλον αγρόκτημα, παρέχουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα ενασχόλησης με αγροτικές εργασίες με σκοπό να έρθουν πιο κοντά στη φύση και να βιώσουν την εμπειρία του αγροτικού τουρισμού στο έπακρο.
Βέβαια, αξίζει να τονιστεί ότι η πρόταση αυτή δεν ωφελεί μονάχα τους επισκέπτες, αλλά και τους ίδιους τους εργαζομένους στον πρωτογενή τομέα, καθώς συνεπάγεται προβολή της δουλειάς τους και αύξηση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή, κάτι που θα οδηγήσει σε σημαντική οικονομική άνθηση.
Συνοψίζοντας, η βιοκλιματική κατοικία μοιάζει με ένα μοντέρνο και συγχρόνως παραδοσιακό χώρο φιλοξενίας, ο οποίος συνδυάζει τις παροχές ενός πολυτελούς ξενοδοχείου, αλλά και την απλότητα της ζωής στη φύση. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα υβρίδιο του χώρου της διακόσμησης, που σίγουρα θα κερδίσει τις εντυπώσεις.