• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Αυξημένες κατά 5,4% οι τιμές των οικοδομικών υλικών τον φετινό Ιούνιο
25 Ιουλίου 2024
ΤΑΙΠΕΔ: Η Matenisa Trading επιλέξιμος επενδυτής για το ακίνητο «Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας» – Στα €19,5 εκατ. το τίμημα
25 Ιουλίου 2024

Αύξηση 2,8% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών κατασκευής νέων κτιρίων το β’ τρίμηνο εφέτος

25 Ιουλίου 2024
Κατηγορίες
  • Κατασκευές – Ακίνητα
Ετικέτες
  • δραστηριότητα
  • κατασκευές
  • κατοικίες
  • νέα κτίρια

Αύξηση 2,8% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών κατηγοριών έργων κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών το β’ τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του β’ τριμήνου 2023, έναντι αύξησης 4,5% που σημειώθηκε κατά την σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών το 2023 με το 2022.

Ενώ, ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,6% το β’ τρίμηνο του 2024 σε σύγκριση με τον δείκτη του α’ τριμήνου του 2024, έναντι αύξησης 0,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2023.
Παράλληλα, ο γενικός δείκτης τιμών κόστους κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών παρουσίασε αύξηση 3,7% το β’ τρίμηνο του 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του β’ τριμήνου του 2023, έναντι αύξησης 6,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2023 με το 2022. Ειδικότερα, η αύξηση αυτή οφείλεται στην αύξηση του δείκτη τιμών υλικών κατά 5,5% και στην αύξηση του δείκτη τιμών αμοιβής εργασίας κατά 2,2%.
Ενώ, ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 1,1% το β’ τρίμηνο του 2024 σε σύγκριση με τον δείκτη του α’ τριμήνου του 2024, έναντι αύξησης 1,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2023. Ειδικότερα, η τριμηνιαία αυτή αύξηση οφείλεται στην αύξηση του δείκτη τιμών υλικών κατά 1,3% και στην αύξηση του δείκτη τιμών αμοιβής εργασίας κατά 0,8%.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης τιμών κατηγοριών έργων κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών (δείκτης εκροών) παρουσιάζει τη μεταβολή των τιμών που καταβάλλονται στους κατασκευαστές- εργολήπτες των διαφόρων επιμέρους τμημάτων κατασκευής νέων κτηρίων κατοικιών κατά την ανάθεση κατασκευής των έργων.
Ενώ, ο δείκτης συνολικού κόστους κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών (δείκτης εισροών) παρουσιάζει την εξέλιξη του κόστους στο οποίο υποβάλλεται ο κατασκευαστής μιας τυποποιημένης κατασκευής (πολυκατοικίας) και υπολογίζεται βάσει των τιμών των υλικών και της αμοιβής εργασίας που καταβάλλει.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: pagenews.gr

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

17 Νοεμβρίου 2025

Σε ΦΕΚ το πλήρες κείμενο του Π.Δ. για τα κίνητρα του ΝΟΚ – Τι προβλέπεται για το περιβαλλοντικό ισοδύναμο


Διαβάστε το άρθρο
14 Νοεμβρίου 2025

«Άγιος Σάββας»: Υπογράφηκε έργο ανακαίνισης ύψους 3,2 εκατομμύρια ευρώ


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: Σαμαράς & Συνεργάτες ΑΕ – Σύμβουλοι Μηχανικοί

11 Νοεμβρίου 2025

Pinewood International School: Όταν η εκπαίδευση & η αρχιτεκτονική συνυπάρχουν αρμονικά με την βιωσιμότητα


Διαβάστε το άρθρο
11 Νοεμβρίου 2025

Υπερταμείο: Έπεσαν οι υπογραφές για το Βόρειο Τμήμα του ακινήτου «Σάνη Κασσάνδρας» – Στα €4 εκατ. το τίμημα


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: Roula Rouva – Forbes Global Properties (ΔΤ)

10 Νοεμβρίου 2025

Forbes Roula Rouva: Χαρτοφυλάκιο πολυτελών ακινήτων άνω των €700 εκατ. στην Ελλάδα


Διαβάστε το άρθρο
7 Νοεμβρίου 2025

Premia Properties: Απέκτησε νέο κτίριο στο Βόλο για να δημιουργήσει φοιτητικές κατοικίες


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2025 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.