• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Δυτική Ελλάδα: Έναρξη διαδικασιών για την ενεργειακή αναβάθμιση ενεργοβόρων δημόσιων κτιρίων
31 Μαΐου 2018
Έρχεται τον Ιούνιο το 5άστερο Domes Miramare στην Κέρκυρα με υπογραφή Marriott
31 Μαΐου 2018

Αύξηση κερδοφορίας και επιδόσεις ρεκόρ για τα εμπορικά κέντρα της Lamda Development

31 Μαΐου 2018
Κατηγορίες
  • Κατασκευές – Ακίνητα
Ετικέτες
  • Lamda Development
  • εμπορικά κέντρα
  • επιδόσεις
  • κέρδη
Τα συνολικά ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα EBITDA του ομίλου προ αποτιμήσεων το α΄ τρίμηνο 2018 εκτινάχθηκαν σε €14 εκατ., καταγράφοντας αύξηση 44,3% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2017 ως αποτέλεσμα, αφενός μεν, της εξαγοράς του 50% του εμπορικού κέντρου The Mall Athens, αφετέρου δε, της νέας επίδοσης ρεκόρ των εμπορικών κέντρων. Εάν δεν είχε προηγηθεί αυτή η εξαγορά το συνολικό EBITDA θα ήταν αυξημένο κατά 6%

Παρουσίαση βασικών εμπορικών δεικτών

Κατά το α΄ τρίμηνο 2018, ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση 7,8% σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο 2017, ενώ η συνολική επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων κατά την ίδια χρονική περίοδο κατέγραψε αύξηση της τάξεως του 6,7% επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση της εταιρείας για την παροδική επίπτωση της αποχώρησης εμπόρου λιανικής με σημαντική έκθεση καταστημάτων στα εμπορικά κέντρα αλλά και της αντοχής που επιδεικνύουν τα εμπορικά κέντρα στο εγχώριο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Η μέση πληρότητα των εμπορικών κέντρων του Ομίλου προσεγγίζει το 99% με ιδιαίτερα έντονο το ενδιαφέρον για νέες μισθώσεις.
Η διαφοροποίηση της δραστηριότητας των εμπορικών κέντρων της Lamda Development σε σύγκριση με την λοιπή αγορά λιανικής επιβεβαιώνεται από την προτίμηση που σταθερά επιδεικνύει το καταναλωτικό κοινό. Οι συνεργάτες του Ομίλου, έμποροι λιανικής, τυγχάνουν συνεχούς υποστήριξης σε προωθητικές ενέργειες διαφήμισης και επικοινωνίας προσβλέποντας στα οφέλη των υψηλών ποσοστών επισκεψιμότητας.
Η λειτουργική κερδοφορία του εμπορικού κέντρου The Mall Athens ανήλθε στα €7,4 εκατ. σημειώνοντας άνοδο 4,2%. Σημειώνεται ότι ο τζίρος των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση 5,7% ενώ ο αριθμός των επισκεπτών παρουσίασε αύξηση 4,2%.
Η λειτουργική κερδοφορία του Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη ανήλθε σε €4,1 εκατ., παρουσιάζοντας άνοδο 7,9%. Ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση 9,1% και αύξηση του αριθμού των επισκεπτών κατά 8,1%.
Σε ότι αφορά το Golden Hall, η λειτουργική του κερδοφορία το α΄ τρίμηνο 2018 ανήλθε σε €4,5 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση 7,1%. Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων κινήθηκε ανοδικά καταγράφοντας αύξηση 9,9% ενώ ο αριθμός των επισκεπτών κινήθηκε ανοδικά με αύξηση 11,6%.

Σημαντικά γεγονότα

Στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατηγικής της εταιρείας, σύμφωνα με την οποία επικεντρώνει τις δραστηριότητές της στον τομέα των εμπορικών κέντρων όπως και στην εμβληματική επένδυση του Ελληνικού, η Εταιρεία προέβη σε πώληση των ιδιοκτησιών που κατείχε η κατά 100% θυγατρική της, LAMDA Estate Development S.A., στο κτίριο γραφείων Kronos Business Center στο Μαρούσι, έναντι τιμήματος €6,5 εκατ.
Κατά το α΄ τρίμηνο του 2018 εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο εγκρίθηκε το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, κατόπιν σχετικής θετικής γνωμοδοτήσεως της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η έκδοση του συγκεκριμένου Προεδρικού Διατάγματος, συνεπάγεται την επιτυχή ολοκλήρωση ενός εκ των κυριότερων συμβατικά προβλεπόμενων προαπαιτούμενων, η ολοκλήρωση των οποίων θα επιτρέψει τη μεταβίβαση των μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και θα σηματοδοτήσει την έναρξη υλοποίησης του έργου.
Θέμα χρόνου είναι πλέον η εξασφάλιση της οικοδομικής άδειας για την ανάπτυξη της δυτικής πτέρυγας του κτιρίου του πρώην Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC) αφού τον τρέχοντα μήνα Μάιο εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εγκρίνει τη χωροθέτηση του επενδυτικού μας σχεδίου.
Η επένδυση αυτή θα συμπληρώσει και θα ενισχύσει το υφιστάμενο εμπορικό κέντρο Golden Hall και έχει προϋπολογισμό €25 εκατ. Στόχος είναι η ολοκλήρωση της επένδυσης πριν το τέλος του 2019.

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

27 Μαρτίου 2023

Μπλε Κέδρος: Πράσινο φως από τo ΔΣ για εξαγορά ακινήτου έναντι €4,1 εκατ.


Διαβάστε το άρθρο
24 Μαρτίου 2023

Νέα αύξηση 10,1% στις τιμές των οικοδομικών υλικών τον Φεβρουάριο εφέτος


Διαβάστε το άρθρο
24 Μαρτίου 2023

Ξεκίνησαν οι εργασίες θεμελίωσης για το νέο Γυμναστήριο «Π. Καπαγέρωφ» στον Πειραιά


Διαβάστε το άρθρο
24 Μαρτίου 2023

Όλγα Ίτσιου (Dimand ): Το κτιριακό απόθεμα δεν είναι προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρίες


Διαβάστε το άρθρο
23 Μαρτίου 2023

Ξεκινά το έργο ανακατασκευής της βίλας Ιόλα στην Αγία Παρασκευή


Διαβάστε το άρθρο

Πηγή φωτογραφίας: Intrakat (ΔΤ)

22 Μαρτίου 2023

Intrakat: Ολοκλήρωσε την ανακατασκευή πολυώροφου κτηρίου γραφείων στο κέντρο της Αθήνας


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2023 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.