• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Ακόμη πιο χαμηλό το κόστος των ΑΠΕ σύμφωνα με την Lazard
13 Νοεμβρίου 2019
Σύγκριση υψομέτρων του «παλαιού Bessel» με τα υψόμετρα του «νέου Bessel» και ΕΓΣΑ87 – Η περίπτωση του φύλλου 1:100000 [Δράμα]
13 Νοεμβρίου 2019

Αυτή είναι η πιο καινοτόμος πόλη στον κόσμο – Ποια θέση πήρε η Αθήνα

13 Νοεμβρίου 2019
Κατηγορίες
  • ΑΠΕ
Ετικέτες
  • επιχειρήσεις
  • καινοτομία
  • κατάταξη
  • υποδομές

Η Νέα Υόρκη κατετάγη πρώτη στον κατάλογο με τις πλέον καινοτόμες πόλεις στον κόσμο, την ώρα που το Τόκιο, ο περσινός νικητής, και το Λονδίνο καταλαμβάνουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση στον Δείκτη των Καινοτόμων Πόλεων.

Την ίδια ώρα, αμερικανικές πόλεις όπως το Λος Άντζελες, το Σικάγο και η Βοστόνη εντάσσονται στη πρώτη δεκάδα. «Αυτό που πραγματικά προκάλεσε έκπληξη φέτος είναι ότι οι ΗΠΑ επέστρεψαν στην κορυφή του καταλόγου» δήλωσε ο Κρίστοφερ Χάιρ, διευθυντής του παρόχου εμπορικών δεδομένων 2thinknow, που δημοσιεύει την ετήσια κατάταξη 500 πόλεων.
Το Σικάγο εισήλθε στην πρώτη πεντάδα για πρώτη φορά, αφότου ξεκίνησε η έρευνα αυτή το 2007, λόγω του ολοένα και μεγαλύτερου αριθμού νεοφυών επιχειρήσεων και πανεπιστημίων υψηλών επιδόσεων.
Ένας από τους μεγάλους χαμένους είναι ο Κόλπος του Σαν Φρανσίσκο, όπου εδρεύουν οι τεχνολογικοί κολοσσοί της Σίλικον Βάλεϊ όπως η Apple, το Facebook και η Google, ο οποίος κατέγραψε πτώση 6 θέσεων, στην ένατη θέση, εξαιτίας των «τεχνολογικών διενέξεων, του θέματος των αστέγων και ζητημάτων παραβίασης της ιδιωτικότητας», επισημαίνουν οι συντάκτες.
Στην κατάταξη εξετάζονται περισσότεροι από 100 δείκτες όπως οι μεταφορές, οι υποδομές, η ιδιωτικότητα των πολιτών, η πράσινη αρχιτεκτονική, οι τιμές των ακινήτων, οι χώροι γραφείου νεοφυών επιχειρήσεων και οι χρήστες του ίντερνετ.
Πόλεις της Κίνας κατέγραψαν κέρδη, μεταξύ αυτών το Πεκίνο και η Σανγκάη, σε μια ένδειξη της ανοδικής παγκόσμιας ισχύος τους, σημειώνει η εταιρεία 2thinknow.
«Ο δείκτης μας έχει σχεδιαστεί για να καταμετρήσει τις συνθήκες καινοτομίας και συχνά προβλέπει τις ανερχόμενες πόλεις πριν από άλλες κατατάξεις» σημειώνει ο Κρίστοφερ Χάιρ. «Επαφίεται στην πόλη εάν μπορεί να παραμείνει στην κορυφή των τελευταίων τάσεων και να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητές της να πρωτοπορήσει».
Λονδίνο, Παρίσι και Βερολίνο είναι οι τρεις μονάχα ευρωπαϊκές πόλεις που βρίσκονται στην πρώτη 20αδα, λιγότερες σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ η Αθήνα βρίσκεται στην 78η θέση. Την ίδια ώρα, πόλεις της Αφρικής βρίσκονται στο τέλος της κατάταξης.

Πηγή: ethnos.gr

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

14 Απριλίου 2021

ΥΠΕΝ: Παρατάσεις προθεσμιών υλοποίησης έργων ΑΠΕ λόγω Covid-19


Διαβάστε το άρθρο
9 Απριλίου 2021

ΔΕΗ: Ομολογιακό δάνειο 8,7 εκατ. ευρώ για ανάπτυξη φ/β πάρκου στην Πτολεμαΐδα


Διαβάστε το άρθρο
2 Απριλίου 2021

ΚΑΠΕ: Ο θεσμός των ενεργειακών κοινοτήτων στην πορεία για την ενεργειακή μετάβαση της Περ. Ιονίων Νήσων


Διαβάστε το άρθρο
31 Μαρτίου 2021

Δήμος Κοζάνης: Αίτημα στο ΔΕΔΔΗΕ για τους όρους σύνδεσης φ/β σταθμών συνολικής ισχύος 7MW


Διαβάστε το άρθρο
30 Μαρτίου 2021

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Υπεγράφη η σύμβαση για το ενεργειακό έργο στον Άη Στράτη


Διαβάστε το άρθρο
18 Μαρτίου 2021

Nissan: Σχεδιάζει επέκταση του πάρκου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο εργοστάσιο του Sunderland


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2020 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.