Κατασκευές – Ακίνητα
Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου Ειδικού Σχολικού Συγκροτήματος στο Ρέθυμνο
kataskevesktirion.gr
Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την υλοποίηση του έργου κατασκευής του νέου Ειδικού Σχολικού Συγκροτήματος στον Δήμο Ρεθύμνης σηματοδοτεί η κοινοποίηση της Πράξης του Ε’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία ολοκληρώνεται επιτυχώς ο προβλεπόμενος προσυμβατικός έλεγχος.
Συγκεκριμένα, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι δεν κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ρεθύμνης και της αναδόχου ένωσης οικονομικών φορέων για την ανάθεση του συγκεκριμένου έργου συμβατικής δαπάνης 10.000.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.
Παράλληλα, στην κοινοποίηση της πράξης του Ελεγκτικού Συνεδρίου επισημαίνεται ότι ο Δήμος μπορεί να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή της σύμβασης, χωρίς να απαιτείται η αναμονή της προβλεπόμενης δεκαπενθήμερης προθεσμίας, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 328 παρ. 1 του ν. 4700/2020 δεν προβλέπεται άσκηση προσφυγής ανάκλησης κατά της συγκεκριμένης Πράξης ενώπιον του αρμόδιου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Το συγκεκριμένο έργο θα καλύψει τις ανάγκες της Ειδικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο, φιλοξενώντας σύγχρονες και πλήρως προσβάσιμες δομές για το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.) και τα Ειδικά Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), προσφέροντας στους μαθητές και τις οικογένειές τους ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον αντάξιο των αναγκών και των προσδοκιών τους.
Πηγή κεντρικής φωτορεαλιστικής απεικόνισης: Δήμος Ρεθύμνου (ΔΤ)
Υποβάλλετε ένα άρθρο
Στείλτε μας το άρθρο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Σχετικά
Διαβάστε επίσης
6
Αυγ
2026
Μαρούσι: «Λίφτινγκ» σε 14 σχολικές μονάδες πριν από το πρώτο κουδούνι
4
Αυγ
2026
Spitogatos: Πόσο κοστίζει σήμερα μια εξοχική κατοικία κοντά στην Αθήνα, σε νησιά του Αργοσαρωνικού και ηπειρωτική Ελλάδα;
4
Αυγ
2026
Όμιλος ΑΒΑΞ: Νέα σύμβαση για πανεπιστημιακό κτίριο του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη
4
Αυγ
2026
ΙΟΒΕ: Ανοδική πορεία στις κατασκευές με ισχυρή ώθηση από τα δημόσια έργα – Μικρή εξασθένιση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Ιούλιο
31
Ιούλ
2026
Lamda Development: Πώληση δύο οικοπέδων στο Ελληνικό έναντι €41,5 εκατ. – Αγοραστής η Ten Brinke
30
Ιούλ
2026



























