Αναβαθμίζεται με 849.400 ευρώ το Δημοτικό Κολυμβητήριο στην Άρτα
Στο Πρόγραμμα «Ήπειρος» εντάσσεται η «Αναβάθμιση της Αθλητικής εγκατάστασης «Δημοτικό Κολυμβητήριο Άρτας» για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ», με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλ. Καχριμάνη.
Με προϋπολογισμό που ανέρχεται σε 849.400 ευρώ, η πράξη στοχεύει στην αναβάθμιση της υφιστάμενης αθλητικής εγκατάστασης «Δημοτικό Κολυμβητήριο Άρτας», για την ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση και εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία, την αποκατάσταση κρίσιμων οικοδομικών στοιχείων και τον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων που υποστηρίζουν τη λειτουργία των κολυμβητικών δεξαμενών.
Στο πλαίσιο της πράξης περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων:
- Παρεμβάσεις προσβασιμότητας και εξυπηρέτησης ΑμεΑ, και ειδικότερα την κατασκευή ράμπας πρόσβασης στον περιβάλλοντα χώρο, την εγκατάσταση αναβατορίου σκάλας για την πρόσβαση στον χώρο γυμναστηρίου, την προμήθεια και εγκατάσταση υδραυλικού αναβατορίου για την είσοδο και έξοδο ατόμων με αναπηρία από τη μεγάλη κολυμβητική δεξαμενή, καθώς και την προμήθεια εξειδικευμένων οργάνων άσκησης ΑμεΑ.
- Εξοπλισμό λειτουργικής αναβάθμισης της κύριας κολυμβητικής δεξαμενής
- Οικοδομικές εργασίες αποκατάστασης και στεγανοποίησης του υπογείου, στο οποίο βρίσκονται το λεβητοστάσιο, το μηχανοστάσιο και οι εγκαταστάσεις λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών.
- Αναβάθμιση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων του υπόγειου μηχανοστασίου.
- Εγκατάσταση συστήματος αυτοματισμού και ελέγχου της θέρμανσης των κολυμβητικών δεξαμενών, για τη βέλτιστη και ασφαλή συνεργασία του υφιστάμενου λέβητα με την αντλία θερμότητας.
«Με την ολοκλήρωση της πράξης θα παραδοθεί μία ασφαλής, λειτουργικά αναβαθμισμένη και προσβάσιμη αθλητική εγκατάσταση, κατάλληλη για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία, αθλητών, μαθητών, αθλητικών συλλόγων και του γενικού πληθυσμού του Δήμου Αρταίων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Δήμος Αρταίων (ΔΤ)
Υποβάλλετε ένα άρθρο
Στείλτε μας το άρθρο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Διαβάστε επίσης
16
Οκτ
2026
LAMDA Development: Το χρονοδιάγραμμα για 800 φοιτητικά δωμάτια στην Αθηναϊκή Ριβιέρα – Τα πρώτα 130 την επόμενη διετία
16
Οκτ
2026
Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τους κανόνες στο Real Estate: Η επανάσταση του PropTech
15
Οκτ
2026
Το ιστορικό Υπόστεγο Β στο Ελληνικό γίνεται «Σπίτι της Γυμναστικής»
15
Οκτ
2026
Spitogatos: Οκταπλάσια η πίεση για προσιτές κατοικίες
15
Οκτ
2026
Ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία για το πρώην οικοτροφείο Ιθάκης
14
Οκτ
2026



























