Αστικές Αναπλάσεις
Ένα σύγχρονο αθλητικό πάρκο δημιουργείται στην Aνατολική Θεσσαλονίκη
kataskevesktirion.gr
Ένα σύγχρονο αθλητικό πάρκο δημιουργεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην ανατολική πλευρά της πόλης, στην περιοχή της Νέας Ελβετίας. «Ως ένας άνθρωπος του αθλητισμού, χαίρομαι πολύ που στην ανατολική είσοδο της πόλης κατασκευάζονται νέα γήπεδα ποδοσφαίρου και γήπεδα μπάσκετ.
Είναι πολύ σημαντικό σε αυτό το κομμάτι να έχουν την έδρα τους σωματεία, να έρχονται παιδιά και να γυμνάζονται, να έχουμε πνεύμονες πρασίνου και αθλητισμού» δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ.Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος επιθεώρησε σήμερα (07/02) τις εργασίες ανακατασκευής των γηπέδων της οδού Παπαναστασίου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας, κ. Εφραίμ Κυριζίδη και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού, κ. Νίκο Ζεϊμπέκη.
«Είχα υποσχεθεί οποιαδήποτε εγκατάσταση είναι διαθέσιμη από τον Δήμο Θεσσαλονίκης να αξιοποιείται. Έτσι χαίρομαι που σε αυτό το σημείο θα έχουμε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 7×7, ένα 5×5 κι ένα γήπεδο μπάσκετ με όλες τις υποδομές που χρειάζονται. Κι αυτό δίπλα στον μεγάλο πνεύμονα πρασίνου και αθλητισμού, τον τερματικό σταθμό του μετρό στη Νέα Ελβετία και δίπλα στα κεραμουργεία Αλλατίνη, τα οποία πολύ σύντομα θα αποδώσουν στην πόλη μας γύρω στα 40 στρέμματα πρασίνου και θα αξιοποιηθούν. Η ανατολική είσοδος της πόλης θα είναι πολύ διαφορετική σε μόλις λίγα χρόνια. Η Θεσσαλονίκη βελτιώνεται, η Θεσσαλονίκη αλλάζει, η Θεσσαλονίκη γίνεται καλύτερη», τόνισε ο κ. Ζέρβας.
«Μετά από σκληρή και επίμονη δουλειά των υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες σε έναν χώρο ο οποίος ήταν φάντασμα, είχε απαξιωθεί πλήρως και μετατρέπεται από μέρα σε μέρα σε αθλητικό πάρκο», υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας, κ. Εφραίμ Κυριζίδης. Όπως εξήγησε, το έργο της ανάπλασης περιλαμβάνει νέα γήπεδα, διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, νέες περιφράξεις, πράσινο κ.ά. «Ουσιαστικά μετατρέπουμε ένα φάντασμα, σε ένα υπερσύγχρονο αθλητικό πάρκο που το έχει ανάγκη η ανατολική Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τη σύμβαση, ευελπιστούμε ότι το καλοκαίρι θα είμαστε εδώ και θα χαμογελάμε όλοι, παίζοντας και μπάσκετ και ποδόσφαιρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριζίδης.
«Είμαστε διπλά χαρούμενοι γιατί είναι ένα έργο που το είχε ανάγκη αυτό το κομμάτι της πόλης. Θα δώσει πνοή και στην περιοχή αλλά και στα σωματεία, καθώς συνδυάζει το πράσινο, τη ζωή και τον αθλητισμό. Μακάρι να βρούμε κι άλλους τέτοιους χώρους να τους αξιοποιήσουμε με ανάλογο τρόπο», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού κ. Νίκος Ζεϊμπέκης.
Το έργο ανακατασκευής των γηπέδων της Παπαναστασίου, στη Νέα Ελβετία, είναι προϋπολογισμού περίπου 620.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Δήμος Θεσσαλονίκης
Υποβάλλετε ένα άρθρο
Στείλτε μας το άρθρο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Σχετικά
Διαβάστε επίσης
17
Αυγ
2026
The Ellinikon Park: Σχεδιάζεται ως ένας από τους μεγαλύτερους αστικούς χώρους πρασίνου στην Ευρώπη
7
Αυγ
2026
Με χρηματοδότηση ύψους 204,6 εκατ. ευρώ προχωρά η ανάπλαση της ΔΕΘ
31
Ιούλ
2026
Καλαμαριά: Υπογράφηκε η σύμβαση για το Master Plan του πρώην στρατοπέδου Κόδρα
30
Ιούλ
2026
Ξεκινά ο διαγωνισμός για την ανάπλαση της ΔΕΘ – Όσα πρέπει να ξέρετε για την μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στη Βόρεια Ελλάδα
24
Ιούλ
2026
Ολοκληρώνεται νέος πολυχώρος άθλησης & αναψυχής 16.500 τ.μ. στον Δήμο Πεντέλης
23
Ιούλ
2026



























