Αρχιτεκτονική μελέτη: Ελένη Σφαντού, Interior Design: Elephant Design, Τρισδιάστατη απεικόνιση © Κώστας Κατσαδήμας

Ένα νεαρό ζευγάρι οραματίστηκε την έννοια ενός διώροφου υπνοδωματίου-σοφίτας, το οποίο θα ήταν το σημαντικό στοιχείο του διαμερίσματος. Οι ιδιοκτήτες είχαν στη διάθεση τους ένα ατελές τμήμα διαμερίσματος σε μία ταράτσα στο κέντρο της Αθήνας με δικαίωμα ύψους λόγω κάλυψης.

Επομένως, η πρόταση της ομάδας Elephant Design ήταν να δημιουργηθεί ουσιαστικά μία προσθήκη σε ύψος στο 3ο επίπεδο του κτιρίου.
Αρχιτεκτονική μελέτη: Ελένη Σφαντού, Interior Design: Elephant Design, Τρισδιάστατη απεικόνιση © Κώστας Κατσαδήμας

Αρχιτεκτονική μελέτη: Ελένη Σφαντού, Interior Design: Elephant Design, Τρισδιάστατη απεικόνιση © Κώστας Κατσαδήμας

Αρχιτεκτονική μελέτη: Ελένη Σφαντού, Interior Design: Elephant Design, Τρισδιάστατη απεικόνιση © Κώστας Κατσαδήμας

Για να ολοκληρωθεί η ατελής κατασκευή και να προστεθεί ύψος, οι δημιουργοί χρειάστηκε να δουλέψουν με μεταλλικό σκελετό σε κάναβο που προέκυψε από την διαίρεση των αποστάσεων μεταξύ των υπαρχόντων δομικών στοιχείων.
Αρχιτεκτονική μελέτη: Ελένη Σφαντού, Interior Design: Elephant Design, Τρισδιάστατη απεικόνιση © Κώστας Κατσαδήμας

Αρχιτεκτονική μελέτη: Ελένη Σφαντού, Interior Design: Elephant Design, Τρισδιάστατη απεικόνιση © Κώστας Κατσαδήμας

Σημαντικότερο ακόμη στοιχείο για την αρχιτεκτονική πρόταση ήταν η επιθυμία των ιδιοκτητών, να είναι το διαμέρισμα τους αποκομμένο από το υπόλοιπο κτίριο και το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο.
Αρχιτεκτονική μελέτη: Ελένη Σφαντού, Interior Design: Elephant Design, Τρισδιάστατη απεικόνιση © Κώστας Κατσαδήμας

Για τον λόγο αυτό η ομάδα της Elephant Design δούλεψαν με μικρά ανοίγματα στις μακριές πλευρές, στα σημεία όπου υπήρχε η ανάγκη για φως και δημιούργησαν μία μεγάλη γυάλινη επιφάνειας σε όλο το μήκος και πλάτος της στενής πλευράς, στο σημείο ουσιαστικά που υπάρχει και η θέα προς την πόλη.
Αρχιτεκτονική μελέτη: Ελένη Σφαντού, Interior Design: Elephant Design, Τρισδιάστατη απεικόνιση © Κώστας Κατσαδήμας

Το White Box Layers διαθέτει ένα υπερυψωμένο υπνοδωμάτιο, μια πλήρη κουζίνα, αποθηκευτικό χώρο σε layers, ευρύχωρο μπάνιο και όλα αυτά μέσα σε 65 τετραγωνικά μέτρα.
Αρχιτεκτονική μελέτη: Ελένη Σφαντού, Interior Design: Elephant Design, Τρισδιάστατη απεικόνιση © Κώστας Κατσαδήμας

Η έξυπνη σχεδίαση του χρησιμοποιεί τον χώρο αποτελεσματικά και καθιστά το συγκεκριμένο loft, την ιδανική επιλογή για κάποιον που θέλει να μείνει για λίγες μέρες ή ακόμη και για λίγους μήνες, όπως ακριβώς οι ιδιοκτήτες του, που λείπουν τον περισσότερο χρόνο στο εξωτερικό.
Αξονομετρικό, © Ελένη Σφαντού – Elephant Design

Στοιχεία & Συντελεστές έργου:

Τίτλος έργου: White Box Layers, Τύπος & Ταυτότητα έργου: Διαμέρισμα – Loft, Τοποθεσία: Πετράλωνα – Αθήνα, Αρχιτεκτονική μελέτη: Ελένη Σφαντού, Interior Design: Elephant Design, Γενική κατασκευή έργου: DÉCOR MARINOS (Ανακαινίσεις / Κατασκευές), Ιδιοκτήτης: Ιδιώτης, Συνολική επιφάνειας χώρου επέμβασης: 65 m², Χρόνος οριστικής μελέτης: 2019, Φάση μελέτης: Μελέτη εφαρμογής 2020, Κείμενο παρουσίασης: Elephant Design, 3D Visualization / Τρισδιάστατες απεικονίσεις: Κώστας Κατσαδήμας