Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: G&K Skiadopoulos and Partners, Photo © V.Hatzikelis Studio Photography & Videography

Ένα ιδιαίτερα απαιτητικό έργο ήταν η ανακαίνιση του καταστήματος “V TIME DIMITRIS VERGOTIS”. Η πρόκληση ήταν μεγάλη, καθώς έπρεπε να συνδυαστούν μεταξύ τους ισχυρές και ξεχωριστές σχεδιαστικές ταυτότητες συγκεκριμένων εταιριών, με τελείως διαφορετικό design η κάθε μία.

Το key concept της διακόσμησης και παράλληλα στρατηγικός στόχος της επιχείρησης, ήταν να επιτευχθεί ομοιογένεια στην τελική σύνθεση.
Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: G&K Skiadopoulos and Partners, Photo © V.Hatzikelis Studio Photography & Videography

«Για τον λόγο αυτό, ο συνολικός σχεδιασμός διατήρησε αφαιρετικό σχεδιαστικό χαρακτήρα με minimal ρυθμούς».

Τα κύρια συνθετικά στοιχεία που ξεχωρίζουν μέσα στον χώρο είναι:
  • Η αντανάκλαση στο βάθος του καταστήματος μέσω του μεγάλου καθρέφτη, προκειμένου να δοθεί βάθος στην τελική αίσθηση του επισκέπτη,
  • Η minimal διαμόρφωση της μίας πλευράς του καταστήματος.
  • Η γεμάτη αντιθέσεις, αλλά και «ζωηρή» σύνθεση των εταιριών της άλλης πλευράς του καταστήματος.
Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: G&K Skiadopoulos and Partners, Photo © V.Hatzikelis Studio Photography & Videography

Στην οροφή και στην εξωτερική όψη του καταστήματος επιλέχθηκαν γκρι ουδέτερες αποχρώσεις. Στον εσωτερικό χώρο τοποθετήθηκαν φωτιστικά με καμπυλόμορφη γεωμετρία, εμπνευσμένα από τα στρογγυλά σχήματα των ρολογιών.
Ο εμπορικός στόχος του καταστήματος ήταν η παρουσίαση όσο το δυνατόν περισσότερων προϊόντων. Για τον λόγο αυτό επιλέχθηκε μία γραμμική γεωμετρική αντιμετώπιση με αρκετό αποθηκευτικό χώρο, σε πολλαπλές αναλογίες, συνδυάζοντας με τον τρόπο αυτό τόσο την εργονομία, όσο και την αισθητική.
Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: G&K Skiadopoulos and Partners, Photo © V.Hatzikelis Studio Photography & Videography

Στοιχεία & Συντελεστές έργου:

Ονομασία έργου: V TIME DIMITRIS VERGOTIS, Τύπος έργου: Ανακαίνιση καταστήματος, Τοποθεσία: Ρόδος, Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: G&K Skiadopoulos and Partners, Υπεύθυνος σχεδιασμού: Γιώργος Σκιαδόπουλος (Αρχιτέκτων Μηχανικός ΔΠΘ | MA in Interior and Living Design | Domus Academy Milano | University of  Wales), Κείμενο παρουσίασης: Γιώργος Σκιαδόπουλος, Φωτογραφίες: V.Hatzikelis Studio Photography & Videography