Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Ιωάννης Νικολαΐδης, Κατασκευή: DOMUS ergo, Photo © Αλέξανδρος Οικονομίδης

Το κομμωτήριο συνολικού εμβαδού 90 m2 , βρίσκεται σε τυπική πολυκατοικία στην περιοχή του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, η οποία χρονολογείται από το 2000.

Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Ιωάννης Νικολαΐδης, Κατασκευή: DOMUS ergo, Photo © Αλέξανδρος Οικονομίδης

Βασικό ζητούμενο της μελέτης αποτέλεσε η αναδιαμόρφωση τόσο της λειτουργικής δομής του κομμωτηρίου, όσο και της αισθητικής των χώρων που το αποτελούν.
Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Ιωάννης Νικολαΐδης, Κατασκευή: DOMUS ergo, Photo © Αλέξανδρος Οικονομίδης

Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Ιωάννης Νικολαΐδης, Κατασκευή: DOMUS ergo, Photo © Αλέξανδρος Οικονομίδης

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους χρωματισμούς, στις υφές και στον συνδυασμό των υλικών καθώς και στον κατάλληλο φωτισμό που τα αναδεικνύουν.
Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Ιωάννης Νικολαΐδης, Κατασκευή: DOMUS ergo, Photo © Αλέξανδρος Οικονομίδης

Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Ιωάννης Νικολαΐδης, Κατασκευή: DOMUS ergo, Photo © Αλέξανδρος Οικονομίδης

Η κουζίνα και το W.C διαχωρίστηκε χωροταξικά από το σαλόνι και τον χώρο εργασίας, με την χρήση δύο καμάρων, σε συνδυασμό με δύο διάτρητες μεταλλικές κατασκευές οι οποίες αποτελούν τον χώρο αποθήκευσης των πετσετών.
Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Ιωάννης Νικολαΐδης, Κατασκευή: DOMUS ergo, Photo © Αλέξανδρος Οικονομίδης

Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Ιωάννης Νικολαΐδης, Κατασκευή: DOMUS ergo, Photo © Αλέξανδρος Οικονομίδης

Λιτές γραμμές, συνδυασμός χρωμάτων, καθώς και αυτόματοι ηλεκτρικοί μηχανισμοί στο χώρο συνθέτουν ένα εύκολο στη χρήση περιβάλλον, που προσφέρει στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης στους πελάτες.
Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Ιωάννης Νικολαΐδης, Κατασκευή: DOMUS ergo, Photo © Αλέξανδρος Οικονομίδης

Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Ιωάννης Νικολαΐδης, Κατασκευή: DOMUS ergo, Photo © Αλέξανδρος Οικονομίδης

Ένας επιβλητικός καναπές με δερμάτινο ύφασμα, ένα τραπέζι και ένα καναπεδάκι χωρίς πλάτη, συνθέτουν το καθιστικό του καταστήματος. Οι θέσεις εργασίας τοποθετήθηκαν δεξιά και αριστερά με κύριο στόχο τον διαχωρισμό των θέσεων σε γυναικείο και αντρικό τμήμα.
Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Ιωάννης Νικολαΐδης, Κατασκευή: DOMUS ergo, Photo © Αλέξανδρος Οικονομίδης

Καθαρές φόρμες, ποιοτικός φωτισμός, υλικά υψηλής αισθητικής και έξυπνες ηλεκτρομηχανολογικές παροχές συνθέτουν ένα περιβάλλον πολυτέλειας, σύμφωνα με τις ανάγκες των χρηστών για την λειτουργική προσαρμογή του κομμωτηρίου.
Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Ιωάννης Νικολαΐδης, Κατασκευή: DOMUS ergo, Photo © Αλέξανδρος Οικονομίδης

Στοιχεία & Συντελεστές έργου:

Τίτλος έργου: Styling Time, Τύπος έργου: Αναδιαμόρφωση λειτουργικής δομής – αισθητικής χώρων κομμωτηρίου, Τοποθεσία: Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης – Ελλάδα, Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Ιωάννης Νικολαΐδης, Κατασκευή: DOMUS ergo, Εμβαδό: 90 m², Έτος κατασκευής: 2019, Κείμενο παρουσίασης: Ιωάννης Νικολαΐδης, Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Οικονομίδης

English Description: Styling Time | Remodeling of the functional structures and the aesthetics of a hair salon in the area of ​​Oreokastro, Thessaloniki, Greece by IOANNIS NIKOLAIDIS

The 90 m2 hair salon is located in a typical apartment building in the area of ​​Oreokastro, Thessaloniki, which dates back to 2000. The main aim of the study was the remodeling of both the functional structure of the salon and the aesthetics of its premises.
Architectural design: Ioannis Nikolaidis, Construction: DOMUS ergo, Photo © Alexandros Oikonomidis

Particular emphasis was placed on the coloring, the textures and the combination of materials and the appropriate lighting that highlights them. The kitchen and WC were separated from the living room and work area by the use of two vaults, combined with two perforated metal structures that make up the towel storage.
Architectural design: Ioannis Nikolaidis, Construction: DOMUS ergo, Photo © Alexandros Oikonomidis

Smooth lines, a combination of colors, and automatic electrical devices in the room make up an easy-to-use environment that offers moments of peace and relaxation to customers.
Architectural design: Ioannis Nikolaidis, Construction: DOMUS ergo, Photo © Alexandros Oikonomidis

An imposing sofa with leather cloth, a table and a canvas without a back, make up the living room of the shop. The jobs were placed right and left with the main goal of segregating positions in women and men.
Architectural design: Ioannis Nikolaidis, Construction: DOMUS ergo, Photo © Alexandros Oikonomidis

Clean forms, quality lighting, materials of high aesthetics and smart electromechanical benefits make up a luxurious environment, according to the needs of the users for the functional adjustment of the salon.
Architectural design: Ioannis Nikolaidis, Construction: DOMUS ergo, Photo © Alexandros Oikonomidis

Facts & Credits:

Project name: Styling Time, Project type: Remodeling of the functional structures and the aesthetics of a hair salon, Location: Oreokastro area – Thessaloniki – Greece, Architectural design: IOANNIS NIKOLAIDIS, Construction: DOMUS ergo, Size: 90 sqm, Year of completion: 2019, Text description: IOANNIS NIKOLAIDIS, Photography: Alexandros Oikonomidis