H NanoPhos AE, δημιουργός πρωτοποριακών «έξυπνων» υλικών που λύνουν καθημερινά προβλήματα με τη δύναμη της Νανοτεχνολογίας, μελετώντας τις θερµοµονωτικές και αδιαβροχοποιητικές ιδιότητες του φτερώματος των πιγκουίνων, δημιούργησε τη νέα σειρά των καινοτόμων προϊόντων FeatherPlast®, που αποτελείται από τον θερμομονωτικό τσιμεντοειδή σοβά FeatherPlast PT400-W και από τους θερμοπροστατευτικούς ακρυλικούς σοβάδες FeatherPlast Acrylic Fine PA250F / Décor PA1200D.

FeatherPlast PT400-W
Θερμομονωτικός ελαφροβαρύς αδιάβροχος τσιμεντοειδής σοβάς / επίχρισμα
Το προϊόν FeatherPlast PT400-W είναι ένα καινοτόμο θερμομονωτικό ξηρό κονίαμα τσιμεντοειδούς βάσης, εύκολο στην εφαρμογή που χρησιμοποιείται ως σοβάς βασικής στρώσης εξωτερικής και εσωτερικής τοιχοποιίας. Εμπεριέχει αδρανή υλικά που αποτελούνται από πολυάριθμα σφαιρίδια κυψελοειδούς μορφής κλειστού πορώδους γεμάτα αέρα, προσδίδοντάς του έτσι εξαιρετικές θερμομονωτικές ιδιότητες.
Σε αντίθεση με τους συμβατικούς θερμομονωτικούς σοβάδες, το FeatherPlast PT400-W συνδυάζει τρία μοναδικά στοιχεία: Εξαιρετικά χαμηλή θερμική αγωγιμότητα (λ<0,050W/(mK)), βελτιωμένη μηχανική αντοχή και πλαστικότητα που εμποδίζει την εμφάνιση των ρωγμών, ακόμα και υπό αντίξοες συνθήκες.
Ο σοβάς FeatherPlast PT400-W συνδυάζει πληθώρα πλεονεκτημάτων όπως:
 • Θερμομονωτικός με εξαιρετικά χαµηλή θερµική αγωγιµότητα: (λ<0,050 W/(mK)).
 • Ελαφροβαρύς.
 • Ανθεκτικός στις καιρικές συνθήκες.
 • Αδιάβροχος αλλά μεγάλης διαπνοής.
 • Εξαιρετικής πρόσφυσης και εργασιμότητας.
 • Αυξηµένη µηχανική αντοχή.
 • Πλαστικότητα που εµποδίζει την εµφάνιση ρωγµών, ακόµα και υπό αντίξοες συνθήκες.
 • Ηχοαπορροφητικός.
 • Επιβράδυνση της εξάπλωσης της φωτιάς.
 • Έτοιμος προς μίξη µε νερό.
FeatherPlast Acrylic PA250F / PA1200D
Θερμοπροστατευτικός, θερμοανακλαστικός, διακοσμητικός ακρυλικός σοβάς υδατικής βάσης, τραχιάς ή λείας τελικής επίστρωσης
Το προϊόν FeatherPlast Acrylic είναι ένας καινοτόμος πολυλειτουργικός, θερμοπροστατευτικός, έτοιμος προς χρήση ακρυλικός σοβάς, εύκολος στην εφαρμογή για εξωτερικές ή εσωτερικές επιφάνειες.
Εφαρμόζεται ως τελική επίστρωση της τοιχοποιΐας προσφέροντας λείο (Fine PA250F) ή τραχύ (Décor PA1200D) τελικό αποτέλεσμα, με υψηλή ανακλαστικότητα της θερμικής ακτινοβολίας του ηλιακού φωτός (ψυχρή επίστρωση). Το FeatherPlast Acrylic εμπεριέχει αδρανή υλικά που αποτελούνται από πολυάριθμα σφαιρίδια κυψελοειδούς μορφής κλειστού πορώδους, γεμάτα αέρα, προσδίδοντάς του έτσι εξαιρετικές θερμοπροστατευτικές ιδιότητες.
Ο μηχανισμός του FeatherPlast PA250F επιτρέπει μία ολιστική προσέγγιση της θερμοπροστασίας: συνδυάζει χαμηλή θερμική αγωγιμότητα, υψηλή θερμική εκπομπή και ανακλαστικότητα της θερμικής ακτινοβολίας. Η αντοχή στη διάβρωση λόγω των καιρικών συνθηκών συνδυάζεται με την ισχυρή αντίσταση στην εμφάνιση της μούχλας.
Το FeatherPlast Acrylic ως ο πλέον καινοτόμος θερμοπροστατευτικός αδιάβροχος ακρυλικός σοβάς συνδυάζει μοναδικές ιδιότητες όπως: και o σοβάς FeatherPlast Acrylic συνδυάζει πληθώρα πλεονεκτημάτων όπως:
 • “Ψυχρός” σοβάς – Υψηλή ανακλαστικότητα της υπέρυθρης (IR) ακτινοβολίας του ηλιακού φωτός.
 • Υψηλή αντίσταση στην υπεριώδη ακτινοβολία.
 • Αντίσταση στην υγρασία, στην εμφάνιση της μούχλας και στην διάβρωση λόγω καιρικών συνθηκών.
 • Δεν κιτρινίζει.
 • Έτοιµος προς χρήση.
 • Εξαιρετικά χαµηλή θερµική αγωγιµότητα: PA250F: (λ=0,102 W/(mK)) & PA1200D: (λ=0,093 W/(mK)).
Όλα τα προϊόντα FeatherPlast® βοηθούν στη µείωση του κόστους εφαρµογής ενώ εξοικονομούν ενέργεια και βελτιώνουν τη θερµική απόδοση του κτιρίου, µειώνοντας σηµαντικά τα έξοδα ψύξης/θέρµανσης.

Τι αναφέρει η εταιρεία:

«Στη NanoPhos ΑΕ εφευρίσκουμε νέα, έξυπνα υλικά, ώστε να λύσουμε καθημερινά προβλήματα. Με τη δύναμη της Νανοτεχνολογίας δημιουργούμε ένα λειτουργικό περιβάλλον άνεσης, ασφάλειας και… ξενοιασιάς. Ακούγεται σχεδόν μαγικό, αλλά η επιστήμη της Νανοτεχνολογίας έχει δώσει τα απαραίτητα εργαλεία για τη δημιουργία ιδιαίτερων και λειτουργικών υλικών. Τα υλικά αυτά συχνά αποκαλούνται και «έξυπνα» καθώς ανταποκρίνονται σε εξωτερικούς παράγοντες.
Ανάλογα με την εξωτερική μεταβολή, τα «έξυπνα» υλικά εμφανίζουν διαφορετικές μηχανικές, χημικές ή ηλεκτρικές ιδιότητες. Τα προϊόντα Νανοτεχνολογίας αποτελούν τη νέα επανάσταση με πρωτοποριακά υλικά στο χώρο της ιατρικής, των βιομηχανικών διεργασιών, των υλικών υψηλής αντοχής & ανθεκτικότητας, στην ενέργεια και το περιβάλλον. 
Επιθυμία μας αποτελεί η μεταφορά της καινοτομίας από το εργαστήριο στην καθημερινότητα. Το όραμα μας είναι απλό και ξεκάθαρο: «Tune the nanoworld to serve the macroworld» (Ρυθμίζουμε το Νανόκοσμο για να προσφέρουμε στο Μακρόκοσμο) – ή απλούστερα τα νανοσωματίδια στην υπηρεσία των ανθρώπων».
Η NanoPhos ΑΕ έχει εγκριθεί από το Lloyd’s Register Quality Assurance σύμφωνα με τα πρότυπα Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας EN ISO 9001:2015, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία OHSAS 18001:2007 και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης EN ISO 14001:2015 για την ανάπτυξη, παραγωγή κι εμπορία δομικών και ναυτιλιακών προϊόντων νανοτεχνολογίας, χρωμάτων και χημικών προϊόντων καθαρισμού και προστασίας επιφανειών.


Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας

Σχόλια

σχόλια