Αρχιτεκτονική Μελέτη & Επίβλεψη: G2LAB – Γιάννης & Γιώργος Ευθυμιάδης, Photo © G2LAB – Γιάννης & Γιώργος Ευθυμιάδης

scavolini

Πρόκειται για έναν πολυχρηστικό χώρο σε έναν κατάφυτο κολπίσκο στην περιοχή των Συβότων Θεσπρωτίας. Χώροι φαγητού, καφέ και χαλάρωσης δίπλα στη θάλασσα ανασχεδιάστηκαν κατάλληλα για να δημιουργήσουν ένα οικείο και φιλόξενο περιβάλλον.

Αρχιτεκτονική Μελέτη & Επίβλεψη: G2LAB – Γιάννης & Γιώργος Ευθυμιάδης, Photo © G2LAB – Γιάννης & Γιώργος Ευθυμιάδης

Βασική κατεύθυνση αποτέλεσε ο σεβασμός στο φυσικό τοπίο και η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του. Η έκταση διαμορφώθηκε σε πέντε λειτουργικές ζώνες, ενώ τα τρία επίπεδα που δημιουργήθηκαν ακολουθούν την κλίση της πλαγιάς.
Αρχιτεκτονική Μελέτη & Επίβλεψη: G2LAB – Γιάννης & Γιώργος Ευθυμιάδης, Photo © G2LAB – Γιάννης & Γιώργος Ευθυμιάδης

Αρχιτεκτονική Μελέτη & Επίβλεψη: G2LAB – Γιάννης & Γιώργος Ευθυμιάδης, Photo © G2LAB – Γιάννης & Γιώργος Ευθυμιάδης

Οι καθαρές κινήσεις στον χώρο, η αμφιθεατρική ανάπτυξη των επιπέδων, η χρήση φυσικών υλικών, σε συνδυασμό με την ύπαρξη πράσινων χώρων και την τοποθέτηση φυτών της ελληνικής γης αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τους στόχους της συγκεκριμένης σχεδιαστικής προσέγγισης.
Αρχιτεκτονική Μελέτη & Επίβλεψη: G2LAB – Γιάννης & Γιώργος Ευθυμιάδης, Photo © G2LAB – Γιάννης & Γιώργος Ευθυμιάδης

Κυρίαρχο στοιχείο στη σύνθεση αποτελεί το κεντρικό στέγαστρο, επενδυμένο με κλαδιά μπαμπού, που φιλτράρουν το δυνατό φως του ήλιου, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον παιχνίδι φωτοσκιάσεων, που ενισχύει τη σκηνογραφία του χώρου.
Αρχιτεκτονική Μελέτη & Επίβλεψη: G2LAB – Γιάννης & Γιώργος Ευθυμιάδης, Photo © G2LAB – Γιάννης & Γιώργος Ευθυμιάδης

Αρχιτεκτονική Μελέτη & Επίβλεψη: G2LAB – Γιάννης & Γιώργος Ευθυμιάδης, Photo © G2LAB – Γιάννης & Γιώργος Ευθυμιάδης

Η πλειοψηφία των επίπλων είναι σχεδιασμένη και κατασκευασμένη αποκλειστικά για τις συγκεκριμένες ανάγκες από την ομάδα μελέτης, ενώ η επιμέλεια του γραφιστικού σχεδιασμού, ο οποίος ακολουθεί τη φιλοσοφία του αρχιτεκτονικών επιλογών, συμβάλει στην επίτευξη ενός ολοκληρωμένου αποτελέσματος.
Αρχιτεκτονική Μελέτη & Επίβλεψη: G2LAB – Γιάννης & Γιώργος Ευθυμιάδης, Photo © G2LAB – Γιάννης & Γιώργος Ευθυμιάδης

Αρχιτεκτονική Μελέτη & Επίβλεψη: G2LAB – Γιάννης & Γιώργος Ευθυμιάδης, Photo © G2LAB – Γιάννης & Γιώργος Ευθυμιάδης

Στοιχεία & Συντελεστές Έργου:

Έργο: Mikri Ammos Beach Bar, Tοποθεσία: Σύβοτα Θεσπρωτίας, Αρχιτεκτονική Μελέτη – Επίβλεψη: G2LAB – Γιάννης & Γιώργος Ευθυμιάδης, Μπαμπού – Καλάμια: CANEPLEX DESIGN, Υφάσματα – Στρώματα: DELLI TEXTILE, Ξυλεία: Αφοί Καράμπελα, Ξυλουργικές Εργασίες: Περικλής Πανταζής, Πλακάκια: PORCELANA, Καθίσματα: ALMECO / Design in motion, Φύτευση: Σταύρος Φέτκος, Έτος υλοποίησης: 2018, Παρουσίαση Έργου από τους: G2LAB – Γιάννης & Γιώργος Ευθυμιάδης, Φωτογραφίες: G2LAB – Γιάννης & Γιώργος Ευθυμιάδης

English Description: Mikri Ammos Beach Bar in Sivota, Epirus, Greece designed by G2LAB

It is a multi-functional space located in a small bay within a lush natural environment, in Sivota. Spaces for dining, cafe and relaxation by the sea were appropriately redesigned in order to create an intimate and hospitable environment.
Architectural Design & Supervision: G2LAB – Giannis & George Efthimiadis, Photo © G2LAB – Giannis & George Efthimiadis

Architects main concern was to respect the natural landscape and to highlight its special characteristics. The area was transformed into five functional zones, while the three levels which were created follow the inclination of the slope.
Architectural Design & Supervision: G2LAB – Giannis & George Efthimiadis, Photo © G2LAB – Giannis & George Efthimiadis

The plain movements within the space, the amphitheatric arrangement of the levels, the use of natural materials in combination with the existence of green spaces and the placement of native plants, prove in the best way the objectives of this specific design approach.
Architectural Design & Supervision: G2LAB – Giannis & George Efthimiadis, Photo © G2LAB – Giannis & George Efthimiadis

Dominant element in this project is the central shed, lined with bamboo branches, which can filter the direct sunlight, creating interesting shadings, which enhances the scenography of the space.
Architectural Design & Supervision: G2LAB – Giannis & George Efthimiadis, Photo © G2LAB – Giannis & George Efthimiadis

Most of the furniture is designed and constructed exclusively for the specific needs by architect’s team, while the graphic design, which follows the philosophy of architectural options, helps us achieve a comprehensive result.

Σχόλια

σχόλια