Φωτογράφιση: Γωγώ Γαλανοπούλου

scavolini

Το έργο που ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο bdarchitects ήταν η δημιουργία ενός μικρού καφέ-μπαρ, ένα “νεανικό στέκι” που να ζωντάνευε το αίθριο του εμπορικού κέντρου Eurocenter στη Γλυφάδα.

Φωτογράφιση: Γωγώ Γαλανοπούλου

Φωτογράφιση: Γωγώ Γαλανοπούλου

Φωτογράφιση: Γωγώ Γαλανοπούλου

Στόχος ήταν να διαμορφωθεί ένας χώρος με «industrial style», με τις λιγότερες δυνατόν δομικές επεμβάσεις, στα πλαίσια ενός πολύ στενού προϋπολογισμού. Έτσι, τα έπιπλα και τα φωτιστικά τοποθετήθηκαν είτε πάνω στο ήδη υπάρχον πάτωμα, στην τοιχοποιία και στις οροφές στα οποία δεν υπήρχε καμία επέμβαση, είτε σε νέες επιφάνειες επεξεργασμένες στο ελάχιστο.

Φωτογράφιση: Γωγώ Γαλανοπούλου

Φωτογράφιση: Γωγώ Γαλανοπούλου

Φωτογράφιση: Γωγώ Γαλανοπούλου

Φωτογράφιση: Γωγώ Γαλανοπούλου

Φωτογράφιση: Γωγώ Γαλανοπούλου

Για τις νέες κατασκευές επιλέχθηκαν υλικά από τις πρώτες ύλες της συμβατικής οικοδομής. Βαμμένες μπετόβεργες οπλισμένου σκυροδέματος χρησιμοποιηθήκαν για τη δημιουργία σκελετού ραφιών με ξύλινες τάβλες καλουπώματος.

Φωτογράφιση: Γωγώ Γαλανοπούλου

Φωτογράφιση: Γωγώ Γαλανοπούλου

Φωτογράφιση: Γωγώ Γαλανοπούλου

Το κεντρικό έπιπλο του μπαρ, επίσης κατασκευάστηκε με μπετόβεργες και βαμμένες ξύλινες τάβλες.

Φωτογράφιση: Γωγώ Γαλανοπούλου

Φωτογράφιση: Γωγώ Γαλανοπούλου

Στην οροφή, πλέγμα ελαφρύ οπλισμού κρατάει τα φωτιστικά σώματα.

Φωτογράφιση: Γωγώ Γαλανοπούλου

Φωτογράφιση: Γωγώ Γαλανοπούλου

Φωτογράφιση: Γωγώ Γαλανοπούλου

Φωτογράφιση: Γωγώ Γαλανοπούλου

Η πατητή τσιμεντοκονία χρησιμοποιήθηκε στο πάτωμα και στους τοίχους όπου χρειάστηκε για να δοθεί η εικόνα του εμφανή μπετόν.

Φωτογράφιση: Γωγώ Γαλανοπούλου

Φωτογράφιση: Γωγώ Γαλανοπούλου

Η λοξή γραμμή που διαχωρίζει το ξύλινο παλιό πάτωμα από το νέο μπετονένιο, δημιουργεί τόσο οπτικά όσο και λειτουργικά 2 χώρους: ο χώρος του μπαρ, όπου οι επιφάνειες είναι ακατέργαστες, τα χρώματα πιο ανοιχτά και ο φωτισμός άφθονος, και ο χώρος των καθισμάτων, οπού τα χρώματα είναι πιο σκούρα και ο φωτισμός πιο χαμηλός για πιο πολλή ιδιωτικότητα.

Φωτογράφιση: Γωγώ Γαλανοπούλου

Φωτογράφιση: Γωγώ Γαλανοπούλου

Φωτογράφιση: Γωγώ Γαλανοπούλου

Φωτογράφιση: Γωγώ Γαλανοπούλου

Φωτογράφιση: Γωγώ Γαλανοπούλου

Το έπιπλο του μπαρ τοποθετήθηκε έτσι ώστε, όταν το μεγάλο κούφωμα της εισόδου είναι ανοιχτό, να φαίνεται ως εξωτερικό μπαρ, μέρος της πλατείας του εμπορικού κέντρου οπού αναπτύσσονται και τα τραπεζοκαθισμάτα.

Κάτοψη

3D Απεικόνιση

3D Απεικόνιση

Στοιχεία & Συντελεστές Έργου:

Έργο: MARKE Café Bar, Τοποθεσία: Εμπορικό Κέντρο “Eurocenter” στη Γλυφάδα, Αρχιτεκτονική Μελέτη – Interior Design: bdarchitects, Ομάδα Μελέτης: Marta Damian & Manthos Bouzoun (Aρχιτέκτoνες Mηχανικοί), Έτος Κατασκευής: 2016, Φωτογράφιση: Γωγώ Γαλανοπούλου

Σχόλια

σχόλια