Το LuigiGelateriaIII αποτελεί το τρίτο κατά σειρά κατάστημα της γνωστής αλυσίδας εκλεκτού ιταλικού παγωτού στη Σάμο. Το σχεδιασμό ανέλαβαν οι Lab4 architects σε συνεργασία με την εταιρία PROTEAS Papaioannou bros S.A., η οποία επιμελείται και την κατασκευή του έργου.
Ο χώρος πώλησης παγωτού που αφορά και τη μεγαλύτερη ενότητα με μπαρ μήκους 5 μέτρων, ο χώρος πώλησης αρτοποιημάτων και τέλος το πωλητήριο παραδοσιακών προϊόντων.
Οι δύο πρώτες ενότητες αναπτύσσονται σε ανεξάρτητα μπαρ με κάθετη μεταξύ τους διάταξη, οριοθετώντας το χώρο των πελατών. Η τρίτη ενότητα αναπτύσσεται αντίστοιχα καθ’ ύψος με ραφιέρες προϊόντων τα οποία τοποθετούνται με τρόπο κατηγοριοποιημένο.
Το μεγάλο εσωτερικό ύψοςτου χώρου δίνει τη δυνατότητα στην ανάπτυξη μίας σειράς κρεμαστών μεταλλικών κατασκευών οι οποίες ολοκληρώνουν το περιτύπωμα των χώρων των μπαρ, ενώ ταυτόχρονα παρέχουν τη σήμανση των προϊόντων.
Στοιχεία καμπύλης χρησιμοποιούνται σε όλα τα χτιστά και κρεμαστά στοιχεία δίνοντας μια αίσθηση ρευστότητας, κίνησης και αέρινης λογικής, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη οπτική αντίληψη ενός χώρου με έντονη πληροφορία.
“Η παλέτα υλικών και χρωμάτων ακολουθεί πιστά την εταιρική ταυτότητα”.
Τσιμεντοπλακάκια με γεωμετρικά μοτίβα δημιουργούν ένα αρμονικό δέσιμο με τις παστέλ αποχρώσεις των τοίχων, τις ξύλινες υφές των επίπλων και τις επιφάνειες από μάρμαρο Carrara.
Από την άλλη πλευρά, η επένδυση των τοίχων με πατητή τσιμεντοκονία σε γήινες αποχρώσεις έρχεται να ολοκληρώσει την διαμόρφωση του χώρου, προσδίδοντας και μια απαραίτητη ιταλική πινελιά.
Το τελικό αποτέλεσμα ολοκληρώνει ένας κάθετος κήποςαπό τεχνητά φυτά που δίνει μια απαιτούμενη δόση ζωντάνιας στο χώρο και αντίθεσης με τις παστέλ υφές του.