Photo © Four Seasons Astir Palace Hotel Athens

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ριζικής ανακαίνισης του θρυλικού ξενοδοχείου Αστήρ Παλάς στη Βουλιαγμένη, με την έναρξη λειτουργίας του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

Η επένδυση της Astir, που υπολογίζεται να ανέλθει σε πάνω από 650 εκατ. ευρώ, συνιστά το μεγαλύτερο τουριστικό έργο που υλοποιείται αυτήν τη στιγμή στη χώρα και, σύμφωνα με την εταιρεία, τοποθετεί την Ελλάδα στο διεθνή χάρτη του υψηλού τουρισμού, μέσω και της παρουσίας της Four Seasons, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα διαθέτει συνολικά 303 δωμάτια, σουίτες και μπανγκαλόους, κέντρο spa υψηλής αισθητικής και άλλες εγκαταστάσεις αναψυχής και ελεύθερου χρόνου. Παράλληλα, προσφέρει μοναδικές γευστικές εμπειρίες, που αναβαθμίζουν τη γαστρονομική ταυτότητα του Αστέρα.
Arion Sea View Room, © Four Seasons Astir Palace Hotel Athens

To ξενοδοχείο περιλαμβάνει επίσης υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις συνεδρίων και εκδηλώσεων, ενώ ένα σύγχρονο ελικοδρόμιο είναι επίσης διαθέσιμο για τις ανάγκες των πιο απαιτητικών επισκεπτών.
Επιπρόσθετα, εκτός από τις νέες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του ξενοδοχείου, υψηλού επιπέδου επιλογές εστίασης, διασκέδασης αλλά και κορυφαίοι οίκοι με παρουσία σε άλλους διεθνείς προορισμούς ενισχύουν την κοσμοπολίτικη ταυτότητα της Astir, ενώ η συνεργασία με επιλεγμένους πολιτιστικούς φορείς προωθεί την πλούσια κληρονομιά της χώρας.
«Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που το όραμά μας για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου προορισμού πολυτελείας παίρνει σάρκα και οστά. Η ανάπλαση του Αστέρα αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στην Ελλάδα και ένα από τα πιο σύνθετα έργα αξιοποίησης ακινήτων, που συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου και στην ενδυνάμωση της θέσης της χώρας στο διεθνή τουριστικό χάρτη. Είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με την κορυφαία εταιρεία πολυτελών ξενοδοχείων παγκοσμίως και είμαστε βέβαιοι ότι και με την υπογραφή της Four Seasons θα προσδώσουμε μια νέα προοπτική για τον τουρισμό πολυτελείας στην Ελλάδα», αναφέρει ο κ. Στέλιος Κουτσιβίτης, διευθύνων σύμβουλος της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.

Η δεύτερη φάση της επένδυσης

Η δεύτερη φάση της επένδυσης, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2020, θα σηματοδοτήσει την ολοκλήρωση του συνολικού έργου ανακαίνισης του εμβληματικού ξενοδοχείου της αθηναϊκής ριβιέρας.
Οι εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων γίνονται με σεβασμό στην ιστορία των 50 και πλέον ετών του ξενοδοχείου σε επίπεδο αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, τοποθεσίας του συγκροτήματος και εμπειρίας φιλοξενίας, με στόχο να αποτελέσει κορυφαίο προορισμό πολυτελών διακοπών σε διεθνές επίπεδο.
Ανάμεσα στα σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη δεύτερη φάση της του επενδυτικού πλάνου, είναι ο εκσυγχρονισμός της μαρίνας, Astir Marina, η κατασκευή έως 13 πολυτελών κατοικιών, Astir Villas, εντός του συγκροτήματος, η ανάπλαση της παραλίας, Astir Beach, καθώς και η δημιουργία πάρκου αναψυχής, τα οποία θα γίνουν σε συνεργασία με διεθνή πολυτελή brand.
Photo © Greek Marinas Association

Η αναβάθμιση της Astir Marina θα γίνει με στόχο να καταστεί εφάμιλλη με μαρίνες-ορόσημα της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου (π.χ. Σαρδηνία, Κάπρι και Μονακο), σε επίπεδο υποδομών και υπηρεσιών, ώστε να μπορεί να προσελκύει και μεγαλύτερα σκάφη αναψυχής, από αυτά που τώρα μπορεί να εξυπηρετήσει. ενώ προβλέπεται και η δημιουργία χώρων retail και εστίασης.
Το κόστος της επένδυσης στη μαρίνα θα ανέλθει σε 30 εκατ. ευρώ. Το πράσινο φως για το έργο αναβάθμισης της μαρίνας αναμένεται να δοθεί μέσα στο ερχόμενο εξάμηνο με την έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, ενώ η κατασκευή της αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια, οπότε θα ξεκινήσει η λειτουργία της.
3D Render, © Astir Villas

«Η κατασκευή των πολυτελών ιδιωτικών κατοικιών, που θα συμπληρώσουν την διαμόρφωση του προορισμού, θα τοποθετήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο exclusive residential χάρτη», επεσήμανε ο κ. Κουτσιβίτης.

Τέλος, σχεδιάζεται η ανάπτυξη εμβληματικού beach club στην παραλία, σε συνεργασία με διεθνή fashion brand και με την υπογραφή του Αστέρα. Η παραλία θα περιλαμβάνει νέες υποδομές οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2020.