Σχεδιασμός: Urban Soul Project, Photo © Kimberley Powell

kostal
Η έννοια “epicuric” ταυτίστηκε μέσα στους αιώνες με την ηδονή και το καλό φαγητό και ποτό. Έτσι το σχεδιαστικό concept βασίστηκε στην εικονοποίηση – αισθητική απόδοση της απόλαυσης, σε αυτό που γεμίζει τις αισθήσεις.
Σχεδιασμός: Urban Soul Project, Photo © Kimberley Powell

Το bar-restaurant βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, στην παραλία της Καβάλας. Το Epicure αποτελεί μια σύγχρονη ανάμειξη του πλούσιου, κλασικού βιεννέζικου στυλ με πολύχρωμα pop και μοντέρνα στοιχεία και χαρακτηριστικές καμάρες στα κουφώματα και τις κατασκευές του καταστήματος, εμπνευσμένες από το ορόσημο της πόλης, το ρωμαϊκό υδραγωγείο της.
Σχεδιασμός: Urban Soul Project, Photo © Kimberley Powell

Ο σχεδιασμός της κάτοψης στο μακρόστενο κατάστημα εστιάστηκε στο διαχωρισμό των λειτουργιών και την ένταση της προοπτικής του μέσω της διάταξης των επίπλων και των φωτιστικών σωμάτων.
Σχεδιασμός: Urban Soul Project, Photo © Kimberley Powell

Στο κατάστημα, τα πολυτελή υλικά όπως το ξύλο καρυδιάς, το βελούδο σε αποχρώσεις του κυπαρισσί και του πορφυρού, οι χρυσές αποχρώσεις στις μεταλλικές κατασκευές, το μάρμαρο και οι ταπετσαρίες με φυτικές παραστάσεις δίνουν την απαραίτητη ένταση σε ένα περιβάλλον σχεδιασμένο να αποτελεί ένα σύγχρονο τόπο εστίασης και απόλαυσης.
Σχεδιασμός: Urban Soul Project, Photo © Kimberley Powell

Την παλέτα των υλικών συμπληρώνουν η τεχνοτροπία στους τοίχους σε ροζ απόχρωση, οι ανθρακί μεταλλικές κατασκευές και η ψάθα σε λεπτομέρειες των επίπλων.
Η οροφή διακοσμείται με γύψινες κορνίζες με φυτικά μοτίβα ενώ το δάπεδο καλύπτεται με χειροποίητο λευκόφοντο μωσαϊκό.
Σχεδιασμός: Urban Soul Project, Photo © Kimberley Powell

Το κατάστημα διαθέτει ισόγειο με μεγάλο μπαρ και ανοικτή κουζίνα σε άμεση επαφή με το κοινό. Από τα τέσσερα τμήματα του καταστήματος, το ένα αποτελεί την ανοικτή κουζίνα, τα τρία αφορούν το μακρόστενο μπαρ και τον καθιστικό χώρο και το τέταρτο το κλιμακοστάσιο του παταριού. Στο πατάρι υπάρχει επίσης καθιστικό με θέα τη θάλασσα και βοηθητικοί χώροι.
Σχεδιασμός: Urban Soul Project, Photo © Kimberley Powell

Τα αψιδωτά κουφώματα όταν αυτά είναι ανοικτά ενοποιούν τον εσωτερικό με τον εξωτερικό χώρο. Ο εξωτερικός χώρος διαθέτει άμεση θέα προς τη θάλασσα και διαμορφώνεται με κεντρικό στοιχείο μια ελιά γύρω από την οποία διατάσσονται καναπέδες και τραπεζοκαθίσματα.
Σχεδιασμός: Urban Soul Project, Photo © Kimberley Powell

Στοιχεία & Συντελεστές Έργου:

Έργο:Epicure Bar Restaurant”, Τοποθεσία: Καβάλα – Ελλάδα, Σχεδιασμός: Urban Soul Project, Έτος Υλοποίησης Έργου: 2018, Φωτογράφιση: Kimberley Powell

English Description: “Epicure” Bar Restaurant in Kavala, Greece designed by Urban Soul Project

The term of «epicuric» has been connected through the centuries with pleasure and good food and drink. The design concept of the bar restaurant was based on the imagination / aesthetic performance of pleasure, the one that stimulates the senses. 
Design: Urban Soul Project, Photo © Kimberley Powell

The bar-restaurant is situated in one of the most central locations of the city, on the waterfront of Kavala.
Design: Urban Soul Project, Photo © Kimberley Powell

Epicure is a modern mix of the rich, classic Viennese style with colorful pop and modern elements. The characteristic arches in the window frames and the constructions in the interior are inspired by the city’s landmark, its Roman aquaduct.
Design: Urban Soul Project, Photo © Kimberley Powell

The floor plan of this enlongated store is focused on the separation of functions and the intensity of its perspective through the arrangement of the furniture and lighting fixtures.
Design: Urban Soul Project, Photo © Kimberley Powell

In the bar-restaurant, the luxurious materials such as the walnut wood veneer, the cypress green and a red wine velvet, the golden shades on the metal structures, the local marble and the wallpapers with floral motifs provide the necessary tension in an environment designed acts as a modern place of gathering and enjoyment.
Design: Urban Soul Project, Photo © Kimberley Powell

The palette of materials is completed with pink-colored lavaplaster on the walls, the carbon-colored metal constructions and the rattan, used in details of the furniture. The ceiling is decorated with plaster frames with plant motifs while the floor is covered with custom-made white background terazzo.
Design: Urban Soul Project, Photo © Kimberley Powell

On the ground floor of the bar-restaurant lays a large bar and an open kitchen in direct contact with the public.
Design: Urban Soul Project, Photo © Kimberley Powell

Of the four parts of the store, one is the open kitchen, the secondary and the third part are the bar and the sitting area respectively, and the fourth is the staircase. On the mezzanine there is also a sitting area with view to the sea and the auxiliary areas.
Design: Urban Soul Project, Photo © Kimberley Powell

When the arched window frames are open, the barrier between the interior and the exterior space vanishes. The outdoor area has a direct view to the sea and centerpiece is formed with an olive tree around which sofas and table-chairs are arranged.
Design: Urban Soul Project, Photo © Kimberley Powell

Facts & Credits:

Project Title: “Epicure” Bar – Restaurant, Location: Kavala – Greece, Design: Urban Soul Project, Project Year: 2018, Photography:  Kimberley Powell