Το ECO HOTEL αποτελείται από 10 boutique δωμάτια κατηγορίας 4 κλειδιών και βρίσκεται στον τουριστικό οικισμό της Παραλίας Κατερίνης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το πρώτο οικολογικό ξενοδοχείο στο νομό Πιερίας.

Άποψη Εισόδου


Ο σχεδιασμός του βασίστηκε εξ ολοκλήρου στις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής. Η αρχιτεκτονική της κύριας όψης του κτιρίου στηρίχθηκε σε οργανικές φόρμες και σχήματα διαμορφώνοντας μια ευέλικτη μορφολογία. Τα μεταλλικά πετάσματα της όψης αποτελούν ένα παθητικό σύστημα ηλιοπροστασίας για το κτίριο, πολύ σημαντικό για το δροσισμό και τη σκίαση του.

Άποψη Χώρου Υποδοχής


Άποψη Lobby


Ο νότιος προσανατολισμός του κτιρίου και η ανοιχτή πλατεία που βρίσκεται ακριβώς μπροστά, έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτό. Το υλικό της όψης είναι διάτρητο ώστε παράλληλα με τη σκίαση να επιτυγχάνεται ο φυσικός αερισμός των εξωστών.  

Άποψη Δωματίου


Το κτίριο αναπτύσσεται σε 5 επίπεδα

Στο υπόγειο βρίσκονται οι χώροι σπα, υδρομασάζ, σάουνας καθώς και το γυμναστήριο. Στο ισόγειο υπάρχει ο χώρος υποδοχής και το λόμπι. Τα δωμάτια βρίσκονται στον πρώτο και δεύτερο όροφο του κτιρίου. Στο τελευταίο επίπεδο έχει γίνει κατασκευή φυτεμένου δώματος, ένα ακόμα στοιχείο της βιοκλιματικής μελέτης του κτιρίου. Εδώ έχει διαμορφωθεί το roof – garden και το ανοιχτό μπαρ του καταλύματος.

Άποψη Spa


Άποψη Σάουνας


Τα δωμάτια, χωροθετημένα κατά την πλειοψηφία τους στη νότια πλευρά του κτιρίου, έχουν θέα τον Όλυμπο. Τονίζεται έτσι στον επισκέπτη η ιδιαιτερότητα της θέσης του καταλύματος, όπου συνδυάζονται με μοναδικό τρόπο το βουνό με τη θάλασσα. Η ίδια φανταστική θέα υπάρχει και από το roof garden.

Άποψη φυτεμένου δώματος από το roof garden του ξενοδοχείου


Η δυναμικότητα του καταλύματος είναι 21 κλίνες, με 9 δίκλινα και 1 τρίκλινο δωμάτιο. Έχει δοθεί μέριμνα για το σχεδιασμό δωματίου με προδιαγραφές για άτομα ΑΜΕΑ. Η αρχιτεκτονική μελέτη ολοκληρώθηκε το 2013. Η κατασκευή της μονάδας ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2013 και το καλοκαίρι του 2015 άνοιξε τις πύλες του στο κοινό.

Πρόσοψη


Κάτοψη Ορόφου


Λεπτομέρεια Φυτεμένου Δώματος


Στοιχεία & Συντελεστές Έργου:

Έργο: ECO HOTEL, Τοποθεσία: Παραλία Κατερίνης – Νομός Πιερίας, Αρχιτεκτονική & Στατική Μελέτη: Ευριδίκη Μανιάτη, – Αρχιτέκτων Μηχανικός ΑΠΘ, Η/Μ Mελέτη: Ευτυχία Μούμου – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Eπίβλεψη: ENTECHNOS ARCHITECTURE, Συνεργάτες: Δρ. – Μηχ. Αναστάσιος Μανιάτης – Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός, Tεχνική Eταιρεία Kατασκευής: ENTECHNOS ARCHITECTURE.