Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης (EBRD) κατόπιν απόφασης θα συνεισφέρει κεφάλαια έως 21,5 εκατ. ευρώ σε κοινοπρακτικό σχήμα με την κορυφαία ελληνική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, Dimand SA.

Η κοινοπραξία θα έχει ως στόχο τις επενδύσεις σε έργα βιώσιμης ανάπτυξης εμπορικών και τουριστικών ακινήτων στην Ελλάδα, ενώ στο επίκεντρο της συμφωνίας είναι η αξιοποίηση γραφειακών χώρων, έργων μικτής χρήσης, φοιτητικών εστιών και ξενοδοχείων πόλης. Η EBRD θα συμμετέχει με ποσοστό 35% στο νέο σχήμα ενώ το υπόλοιπο 65% με κεφάλαια έως €40 εκατ. θα αντιστοιχεί στη συμμετοχή της Dimand, φθάνοντας συνολικά τα €61,5 εκατ.
Το κοινοπρακτικό σχήμα με την EBRD έχει ως στόχο να καλύψει ουσιαστικά τις μεγάλες ανάγκες ανανέωσης του υφιστάμενου κτιριακού αποθέματος της χώρας, με βάση τα σύγχρονα περιβαλλοντικά πρότυπα και τις πιστοποιήσεις κτιρίων (LEED Silver/ Gold, BREEAM κ.α.) ενώ θα εστιάζει σε ανακατασκευές, αποκαταστάσεις και ανακαινίσεις κτιρίων καθώς ενώ θα ενισχύσει έργα ανάπλασης στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις ανά την Ελλάδα σε διάφορες κατηγορίες ακινήτων.
Εντωμεταξύ, η Dimand είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες αξιοποίησης ακινήτων και κατασκευαστικών υπηρεσιών με πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας σε έργα ανανέωσης και αποκατάστασης. Από την ίδρυσή της έως σήμερα έχει αναπτύξει συνολικά έργα αξίας έως €300 εκατ. συμπεριλαμβανομένου του πρώτου γραφειακού χώρου με πιστοποίηση LEED Gold στην Ελλάδα του «Καρέλα» της Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ.

Σχόλια

σχόλια