Τη δωρεάν διάθερση καταλυμάτων που μίσθωναν σε υποψήφιους τουρίστες, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τύπου Airbnb, προχωρούν ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων, για τις ανάγκες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της μετάδοσης του κορωνοϊού και θέλουν να αποφύγουν πιθανές επαφές με τους οικείους τους.

Το όνομα της ομάδας στο Facebook όπου οι ιδιοκτήτες έχουν αναρτήσει τις πρώτες αγγελίες είναι το I offer my AIRBNB home for FREE to vulnerable people due to coronavirus, ενώ, δεδομένου ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ξεκινά τώρα, τα προσφερόμενα σπίτια θα αυξάνονται όσο γίνεται περισσότερο γνωστή η πρωτοβουλία.
Οι ιδιοκτήτες έχουν δεχθεί αιτήματα και θέλουν να βοηθήσουν ακόμη και πολίτες που έχουν στις οικογένειές τους ευπαθείς ομάδες, παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα και θέλουν γι’ αυτό το λόγο να απομονωθούν.
Στην ίδια κατεύθυνση, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.) «για να βοηθήσει την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας για τον περιορισμό του κορωνοϊού στη χώρα μας, διαθέτει καταλύματα για τις στεγαστικές ανάγκες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει η κυβέρνηση για τη στελέχωση των νοσοκομείων μας», με στόχο να βοηθήσει την προσπάθεια για τον περιορισμό του κορωνοϊού.
«Η διάθεση των καταλυμάτων θα γίνει από τα μέλη μας εντελώς δωρεάν με μόνη υποχρέωση την πληρωμή των παγίων εξόδων (ρεύμα, νερό, κοινόχρηστα, κ.λπ.). Για τον σκοπό αυτό έχει δημιουργήσει δικτυακή εφαρμογή που θα ανακοινώσει αμέσως μετά τις προσλήψεις, για να βοηθήσει τα ενδιαφερόμενα μέρη να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους (μέλη μας η μη) που επιθυμούν να παραχωρήσουν το κατάλυμά τους για αυτό τον σκοπό, να μας ενημερώσουν για να το καταχωρήσουμε στην πλατφόρμα.
Για περισσότερες πληροφορίες, τόσο τα μέλη μας όσο και οι ενδιαφερόμενοι γιατροί και νοσηλευτές, μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας με email στο info@pasida.gr», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΥΔΑ.