Architectural Design: Christiana Karagiorgi Architects, Photo © Maria Efthymiou – CreativePhotoRoom
The project’s site is located on a riverside plot with a big inclination and a dominant landscape surrounding. The main idea of the design was to bring the landscape views inside the house – thus creating different perspectives of nature through every living space.
Architectural Design: Christiana Karagiorgi Architects, Photo © Maria Efthymiou – CreativePhotoRoom

Architectural Design: Christiana Karagiorgi Architects, Photo © Maria Efthymiou – CreativePhotoRoom

Architectural Design: Christiana Karagiorgi Architects, Photo © Maria Efthymiou – CreativePhotoRoom

Architectural Design: Christiana Karagiorgi Architects, Photo © Maria Efthymiou – CreativePhotoRoom

Architectural Design: Christiana Karagiorgi Architects, Photo © Maria Efthymiou – CreativePhotoRoom

Architectural Design: Christiana Karagiorgi Architects, Photo © Maria Efthymiou – CreativePhotoRoom

Architectural Design: Christiana Karagiorgi Architects, Photo © Maria Efthymiou – CreativePhotoRoom

The program was developed in 3 levels whereas different level exterior spaces were designed to serve everyday life during different weather conditions. Two main yards are created in the north and south in two separated levels (upper and lower).
Architectural Design: Christiana Karagiorgi Architects, Photo © Maria Efthymiou – CreativePhotoRoom

Architectural Design: Christiana Karagiorgi Architects, Photo © Maria Efthymiou – CreativePhotoRoom

Architectural Design: Christiana Karagiorgi Architects, Photo © Maria Efthymiou – CreativePhotoRoom

Architectural Design: Christiana Karagiorgi Architects, Photo © Maria Efthymiou – CreativePhotoRoom

Architectural Design: Christiana Karagiorgi Architects, Photo © Maria Efthymiou – CreativePhotoRoom

The entrance is situated on the back of the volume. A long suspended pathway parallel to a featured rock wall suggests a cinematic movement along the site, for the visitor to intrude to the surrounding views.
Architectural Design: Christiana Karagiorgi Architects, Photo © Maria Efthymiou – CreativePhotoRoom

Architectural Design: Christiana Karagiorgi Architects, Photo © Maria Efthymiou – CreativePhotoRoom

Architectural Design: Christiana Karagiorgi Architects, Photo © Maria Efthymiou – CreativePhotoRoom

Architectural Design: Christiana Karagiorgi Architects, Photo © Maria Efthymiou – CreativePhotoRoom

Architectural Design: Christiana Karagiorgi Architects, Photo © Maria Efthymiou – CreativePhotoRoom

Architectural Design: Christiana Karagiorgi Architects, Photo © Maria Efthymiou – CreativePhotoRoom

The building looks like a fortress from the back site – a solid white volume with rectangular frames put randomly on its surface. Each frame works as a nature canvas for the interior spaces. The feeling of the inhabitant is freedom, openness and security – requirements that had been set from the beginning.
Architectural Design: Christiana Karagiorgi Architects, Photo © Maria Efthymiou – CreativePhotoRoom

Architectural Design: Christiana Karagiorgi Architects, Photo © Maria Efthymiou – CreativePhotoRoom

Architectural Design: Christiana Karagiorgi Architects, Photo © Maria Efthymiou – CreativePhotoRoom

Architectural Design: Christiana Karagiorgi Architects, Photo © Maria Efthymiou – CreativePhotoRoom

The main house level is set to be lower in relation to the city level. Therefore the south yard with the swimming pool is protected from the public views. The house’s big scale is not obvious from the road, a fact that was one of the main ideas of the design.
North Elevation, © Christiana Karagiorgi Architects

East Elevation, © Christiana Karagiorgi Architects

West Elevation, © Christiana Karagiorgi Architects

Front Elevation, © Christiana Karagiorgi Architects

Basement Plan, © Christiana Karagiorgi Architects

Ground Floor Plan, © Christiana Karagiorgi Architects

First Floor Plan, © Christiana Karagiorgi Architects

Section 1, © Christiana Karagiorgi Architects

Section 2, © Christiana Karagiorgi Architects

Section 3, © Christiana Karagiorgi Architects

Details, © Christiana Karagiorgi Architects

Facts & Credits:

Project Name: CK House, Location: Konia – Paphos – Cyprus, Clients: Private, Architect Team: Christiana Karagiorgi Architects, Collaborators: Alpha Ioannou Construction – Thermocool Mechanical Constructors – Pkz Electrical Constructors – L. Karkas Aluminium Constructors – S. Kousioulos Carpentry Constructors, Consultants: Nikolaou Engineering Civil & Structural Design – M. Mourouzides Consulting EngineersDouble N Consulting EngineersN. Onisiforou Quantity Surveyors, Google Earth Coordinates: Latitude 34°47’24.87″N Longitude 32°27’33.95″E, Built Area: 500m², Completion Year: 2018, Budget: 800.000, Text Description: Christiana Karagiorgi Architects, Photographer: Maria Efthymiou – CreativePhotoRoom 

Manufacturers / Products

Mixers: GROHE, Metalunic External Venetian Blinds: GRIESSER, Aluminium profiles: MUSKITA ALUMINIUM INDUSTRIES, Hpl Cladding Panels: FUNDERMAX

Σχόλια

σχόλια

scavolini
kostal