Photo © Blend Hotel Athens

kostal

Ένα νέο ξενοδοχείο έκανε την εμφάνισή του στον ξενοδοχειακό χάρτη της Αθήνας. Πρόκειται για το Blend Hotel, ένα 4άστερο boutique hotel, ιδιοκτησίας της εταιρείας HOTELCO Α.Ε., που βρίσκεται λίγα μέτρα από την πλατεία Αγίας Ειρήνης, δίπλα στη «Χρυσοσπηλιώτισσα».

Το Blend Hotel, σύμφωνα με τη διεύθυνση του ξενοδοχείου έχει ως στόχο, «να κάνει τους επισκέπτες του να αισθανθούν πως βρίσκονται εκεί που όλα ξεκινούν, όλα συναντιούνται, όλα συμβαίνουν, “ενώνοντας τις τελείες” της πόλης. To όνομα Blend συμπυκνώνει τoν χαρακτήρα του ξενοδοχείου: σημερινό, εξωστρεφές, “δημοκρατικό”».
Photo © Blend Hotel Athens

Το κτίριο, που στεγάζεται το ξενοδοχείο, κατασκευάστηκε το πρώτο μισό του 19ου αιώνα και αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αστικής αρχιτεκτονικής εκείνης της εποχής. Αρχικά κατασκευάστηκε για την οικογένεια Παυλίδη, γνωστό και ως Μέγαρον Παυλίδη. Εκεί στεγαζόταν η εταιρεία και το περίφημο «Γλυκισματοποιείο Παυλίδη», όπου το 1852 δημιουργήθηκε και προσφέρθηκε η πρώτη ζεστή σοκολάτα στους Αθηναίους.
Photo © Blend Hotel Athens

Η αρχιτεκτονική ομάδα, μια συνεργασία του αρχιτέκτονα κ. Αλέξανδρου Αθανασιάδη και της Aeter Architects, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του κτιρίου διατήρησε ανέπαφη την πρόσοψη του, επεμβαίνοντας μόνο χρωματικά, επιλέγοντας έναν ανατρεπτικό συνδυασμό ροζ-μπλε που υπογραμμίζει τον feelgood χαρακτήρα του ξενοδοχείου και αναβιώνει με σύγχρονη οπτική τον εμβληματικό αθηναϊκό μοντερνισμό.
Το εσωτερικό ανακατασκευάστηκε σε κάθε του λεπτομέρεια, με κύρια γραμμή το νεο-ρετρό ύφος και πολλά σκανδιναβικά στοιχεία design: ένα blend νέου-παλιού, διάχυτο σε κάθε λεπτομέρεια.
Photo © Blend Hotel Athens

Βlend χαλαρής διάθεσης και υψηλής αισθητικής, τα 24 ΒLENDROOMS του ξενοδοχείου (design δωμάτια και σουίτες, με επιμέρους ονόματα όπως Happy Me, Oh So Cosy, Lovey Dovey, Luxe Together και Mr. President), προσφέρoυν μια διαμονή-εμπειρία, με μίνιμαλ ύφος, έξυπνες στυλιστικές ανατροπές και πρακτικές λεπτομέρειες μοναδικά σχεδιασμένες για το ξενοδοχείο.
Όλα τα δωμάτια έχουν θέα το αστικό τοπίο, ενώ οι σουίτες, ανάλογα με τον τύπο τους, προσφέρουν μοναδική θέα σε Λυκαβηττό, Φιλοπάππου, Ακρόπολη και Παρθενώνα. Τα δωμάτια είναι pet-friendly, non-smoking, διαθέτουν ηχομόνωση, κλιματισμό, ελεύθερο WiFi και smart TV, υπάρχει πρόβλεψη για παιδική κούνια και δυνατότητα χρήσης AMEA, ενώ στον ημιόροφο υπάρχει business center με υπολογιστές.
Photo © Blend Hotel Athens

To “Folk”, το εστιατόριο του Blend, διατηρεί την ίδια φιλοσοφία, διαφέροντας παράλληλα από ένα τυπικό εστιατόριο ξενοδοχείου. Από την ομάδα του “Different Beast”, το Folk έχει ανοιχτό παιχνιδιάρικο χαρακτήρα, λιτή urban αισθητική και cozy διάθεση, χάρη στην καθαρότητα του design, τα μεγάλα παράθυρα και την παρουσία φυτών urban jungle.
Γεωγραφικά άτακτο, γευστικά διερευνητικό και «ενωτικό», το Folk δημιουργεί “West Coast” γεύσεις με βάση τα φρέσκα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα – προτείνοντας ένα blend από υγιεινές και νόστιμες επιλογές, από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ.