Φωτορεαλιστική Απεικόνιση: Lab4 architects
Πρωταρχικός στόχος της μελέτης ήταν η αρμονική ένταξη των κατοικιών στο υπαίθριο περιβάλλον. Εκμεταλλευόμενοι την κλίση του οικοπέδου, σχεδιάστηκαν 3 υπόσκαφες κατοικίες με τέτοιο τρόπο που να αποτελούν μέρος του φυσικού τοπίου.
Φωτορεαλιστική Απεικόνιση: Lab4 architects

Φωτορεαλιστική Απεικόνιση: Lab4 architects

Φωτορεαλιστική Απεικόνιση: Lab4 architects

Περιμετρικά, η δεντροφύτευση σε συνδυασμό με την υψομετρική διαφορά μεταξύ των κατοικιών δημιουργεί την απαραίτητη ιδιωτικότητα. Κάθε μία από αυτές αναπτύσσεται γραμμικά κατά μήκος του οικοπέδου, με το γυαλί να κυριαρχεί στην όψη με σκοπό το σωστό φωτισμό και αερισμό των χώρων, αλλά και την οπτική επαφή προς τη θάλασσα.
Φωτορεαλιστική Απεικόνιση: Lab4 architects

Φωτορεαλιστική Απεικόνιση: Lab4 architects

Στην πίσω πλευρά των κατοικιών υπάρχει διάδρομος με ανοίγματα, ο οποίος εξυπηρετεί τόσο στην κίνηση στο εσωτερικό της κατοικίας, όσο και στον καλύτερο αερισμό της.
Φωτορεαλιστική Απεικόνιση: Lab4 architects

Στο εσωτερικό μέρος, επικρατεί το λευκό χρώμα, το οποίο σε συνδυασμό με την πατητή τσιμεντοκονία του δαπέδου δημιουργεί μια ανάλαφρη-minimal ατμόσφαιρα, χαρακτηριστική μιας τυπικής νησιώτικης κατοικίας.
Φωτορεαλιστική Απεικόνιση: Lab4 architects

Στην οροφή οι σχισμές φωτισμού οι οποίες κινούνται κατά μήκος της κατοικίας, δίνουν την αίσθηση κατεύθυνσης και δυναμικής στους κοινόχρηστους χώρους.
Φωτορεαλιστική Απεικόνιση: Lab4 architects

Φωτορεαλιστική Απεικόνιση: Lab4 architects

Στο εξωτερικό μέρος, κύριο στοιχείο της σύνθεσης αποτελεί η πισίνα, γύρω από την οποία τοποθετούνται οι κοινόχρηστοι χώροι ξεκούρασης κι εστίασης.
Τέλος, τα υλικά που κυριαρχούν στη σύνθεση είναι η γκρίζας απόχρωσης τσιμεντοκονία, το γυαλί καθώς κι η πέτρα.
Φωτορεαλιστική Απεικόνιση: Lab4 architects

Στοιχεία & Συντελεστές Έργου:

Έργο: Εξοχικές παραθαλάσσιες κατοικίες, Τοποθεσία: Λευκάδα, Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός: Θωμάς Βαλαβάνης, Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων και Διαμόρφωση Υπαίθριου Χώρου: Lab4 architects, Κατασκευή: Β. Σιαφαρίκας / Δ. Σιαφαρίκας / Ν. Ζαχαρίου ΟΕ, Έτος Ολοκλήρωσης: 2019 (Υπό κατασκευή), Κείμενο Παρουσίασης: Lab4 architects, Φωτορεαλιστικές Απεικονίσεις: Lab4 architects

Σχόλια

σχόλια

scavolini
kostal